Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Saffet Sancaklı bu sene Spor Toto Süper Lig'den fazla bir şey beklemediğini söyledi - Futbol Haberleri

        Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin formalarını giyen ender futbolculardan olan Saffet Sancaklı, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 3 hafta sonunda, sahada iyi futbol göremediğini ve birkaç haftaya kadar takımların daha iyi duruma geleceğini savundu.

        Sancaklı, ligdeki şampiyonluk yarışının Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçeceğini tahmin ettiğini dile getirerek, bu durumun Türk futbolu için hayırlı olmayacağını savundu. Eski milli futbolcu, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin iyi transferler yaptığını aktararak, şöyle konuştu:

        ''Galatasaray, en iyi transferleri yaptı. Zaten şampiyon olan kadroyu koruyarak en iyi transferi yapmış oldu. 3-4 tane de üzerine çok kaliteli oyuncu alarak, bence bu senenin kadro yapısı olarak en uyumlu takımı oldular. Fenerbahçe ise, geçen yıl zor durumdayken kıl payı şampiyonluğu kaçırdı. Onlarda iyi takviyeler yaptı. Kuyt çok faydalı bir takım oyuncu. Krasic şu ana kadar oynadığı futbol ile kalitesini sahaya yansıtamadı. Krasic'in de Fenerbahçe'ye çok şeyler vereceğini düşünüyorum. Beşiktaş ve Trabzonspor bu sene çok fazla takviye yapamadı.''

        ''Aykut ile Alex arasında Aziz başkan kaldı''

        Fenerbahçe'de son zamanlarda teknik direktör Aykut Kocaman'ın bazı maçlarda takım kaptanı Alex de Souza'ya forma şansı vermemesini değerlendiren Sancaklı, ''Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık'' benzetmesini yaptı.

        Kocaman-Alex polemiğinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın arada kaldığını iddia eden Sancaklı, şu ifadeleri kullandı:

        ''Bir atasözü var; 'Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.' Alex, Fenerbahçe tarihinin en önemli oyuncularından birsi. Ama geldiğinde kaç yaşındaydı, şimdi kaç yaşına geldi. Bu saatten sonra da senede 45-50 maç, 90 dakika oynayamaz. Bu fizik kurallarına aykırı. Yıldız oyuncularında şöyle bir psikolojisi vardır; 'Ben kulübede oturamam.' Ben de yaşadım son dönemlerimde o psikolojiyi. Aykut hoca da yeni bir takım yapmak istiyor. O da Aykut tarafından doğru. Ortada Aziz başkan kaldı. İki tane evladı var. Bir tarafta Fenerbahçe tarihine altın harflerle imzasını yazdırmış Aykut, bir tarafta da son 8 yılın Alex'i var. Ne ondan vazgeçebiliyorsun, ne öbüründen. Bu iş 'bıyık-sakal' hikayesine döndü. Bu olay Fenerbahçe'ye zarar vermiştir. Zarar vermeye de devam edecektir.''

        ''Galatasaray olağanüstü bir şey olmazsa gruptan çıkar''

        Bu sezon Türkiye'yi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek Galatasaray ile UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek Fenerbahçe'nin gruplarını değerlendiren tecrübeli spor adamı, sarı-kırmızılı ekibin gruptan bir üst tura rahat çıkacağını savundu.

        Fenerbahçe'nin de gruptan çıkma şansının yüzde 50 olduğunu iddia eden Sancaklı, ''Galatasaray olağanüstü bir şey olmazsa, hakem hatası, sakatlık gibi, gruptan rahat çıkar. Manchester United ile birlikte kesin üst tura adını yazdırır, hatta havayı yakalarsa daha iyi yerlere gelirler. Fenerbahçe için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Daha tam toparlanamadılar. Fenerbahçe'nin grubunda Borussia Mönchengladbach, Marsilya gibi Avrupa'nın iyi takımları var. Gruptan çıkma şansı yüzde 50 diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

        A Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası'na katılma şansını da değerlendiren Saffet Sancaklı, isim olarak bakıldığında iyi bir kadroya sahip olunduğunu, fakat takım olarak iyi oynayamadıklarını belirtti. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın eleştirilmesi için çok erken olduğunu da söyleyen Sancaklı, bunun için Avcı'ya en az bir yıl süre verilmesi gerektiğini ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ