Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçeli Alex de Souza ölümsüzleşiyor! Brezilyalı futbolcunun Yoğurtçu Parkı'ndaki heykeli bugün açıldı. Törene Aykut Kocaman da katıldı. - Fenerbahçe Haberleri

        1907 ÜNİFEB, Fenerbahçeliler Derneği (FEDER), Cefakar Kanaryalar (CK) ve Vamos Bien taraftar gruplarının bir araya gelerek öncü oldukları ve tüm taraftarların katkılarıyla tamamlanan, 3 Temmuz süreci nedeniyle açılışı ertelenen heykel, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nın karşısında bulunan park alanında görkemli bir törenle açıldı.

        KOCAMAN VE TEMELLİ KATILDI

        Brezilyalı futbolcunun, eşi Daianne ve çocuklarıyla birlikte katıldığı törende, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve yardımcılarının yanı sıra Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ve Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli de hazır bulundu.

        "I LOVE YOU ALEX" DİYE BAĞIRDILAR

        Taraftarların büyük bir katılım gösterdiği açılış töreninde yaptığı konuşmada duygulu anlar yaşayan ve gözyaşlarını tutamayan kaptan Alex, taraftardan büyük destek gördü. Konuşması, ''Büyük kaptan bizi bırakma'', ''I Love You Alex'' şeklinde tezahüratlarla sık sık kesilen Brezilyalı oyuncunun duygulu anları, başta eşi Daianne olmak üzere törene katılan çok sayıda taraftarı da duygulandırdı.

        Fenerbahçe Kulübü'nün efsane isimlerinden Lefter Küçükandonyadis'in de heykelinin bulunduğu alanda bulunan Alex heykeli, konuşmaların ardından Brezilyalı futbolcu ve Yüksel Günay'ın kurdele kesmesiyle açıldı. Alex ve ailesi, açılışın ardından heykelin önünde basın mensuplarına görüntü verdi.

        "SEN BİZİM KOCAMAN GURURUMUZSUN"

        Teknik direktör Aykut Kocaman da açılış töreninin ardından heykelin önünde Alex'e sarılarak kutladıktan sonra heykel alanından ayrıldı. Fenerbahçeli taraftarlar Aykut Kocaman için de ''Sen bizim Kocaman gururumuzsun'' şeklinde uzun süre tempo tuttu. Tören boyunca Alex'e sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, törenin ardından Brezilyalı futbolcunun stada kadar peşinden giderek, sevgi gösterilerine devam etti.

        HEYKEL 3 METRE BOYUNDA

        Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na gidiş güzergahı üzerinde Yoğurtçu Parkı'nın karşısındaki alana dikilen Alex heykeli, kaidesiyle (80 santimetre) birlikte 3 metre boyunda. Alex ve kariyeriyle ilgili bilgiler yer alan kaidenin bir tarafında taraftarların Alex ile ilgili düşünceleri, diğer yanında da Alex'in taraftara yönelik sözleri, bir bölümünde de heykelin yapımına katkı verenlerin isimleri bulunuyor.

        Birinci kalite fiber malzemenin kullanıldığı Alex heykeli bronz renginde.

        MALİYETİ 40 BİN TL

        Aynı zamanda bir Fenerbahçe taraftarı olan heykeltraş Aşan Akın'ın yaptığı heykelin 40 bin liralık maliyeti taraftarlarca karşılandı. Lefter Küçükandonyadis heykeli ile aynı park alanında bulunan heykelde Brezilyalı futbolcu, bir maç sonrası yaşadığı gol sevinciyle görülüyor. Bu arada, tören alanı polis barikatlarıyla çevrelenirken, yoğunluk nedeniyle çok sayıda basın mensubu bu alana alınmadı.

        Öte yandan, dün gece dikilen ve geç saatlerde montajı tamamlanan heykelin başında sabaha kadar taraftarlar bekledi.

        "HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

        Fenerbahçeli taraftarların heykelini diktiği Brezilyalı futbolcu Alex de Souza, taraftarlara sarı-lacivertli formayı terlettiği her an elinden gelenin en iyisini yapacağının sözünü verdi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yakınındaki Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nın karşısında bulunan park alanında heykeli açılan Brezilyalı futbolcu, törende yaptığı konuşmada gözyaşlarını tutamazken, törene katılanlara da duygulu anlar yaşattı.

        "TARAFTARLARA MİNNET BORÇLUYUM"

        Fenerbahçe taraftarına minnet borçlu olduğunu belirten Alex, sarı-lacivertli taraftarların takımına duyduğu tutkunun çok büyük olduğunu dile getirerek, taraftarlara ''Fenerbahçe taraftarının nasıl bu kadar tutkulu, hayatını verircesine takımına bağlı olduğuna inanamıyorum. Burada bu takımın formasını terlettiğim her an, her saniye boyunca sizler için elimden gelenin en iyisini yapacağıma söz veriyorum. En büyük minneti siz taraftarlara borçluyum. Sizin gibi takımına, formasına aşık bir taraftar topluluğuyla tanıştığım için ayrıca teşekkür etmek istiyorum'' diye seslendi.

        "HEYKELİMİN DİKİLMESİ İÇİN NE YAPTIM?"

        Brezilyalı futbolcu, heykelinin yapılma fikri kendisine ilk iletildiğinde bunu ''Delilik'' olarak adlandırdığını anımsatarak, ''(Ben bunun için ne yaptım ki?) diye düşünmüştüm. Birazdan heykel açılacak, hala 'Bunun için ne yaptım' diye düşünüyorum. Kendimi hiç kimseden büyük görmüyorum. Bu kulübün, bu tarihin ufacık bir parçasıyım'' dedi.

        ''BÜYÜK KAPTAN BİZİ BIRAKMA"

        Konuşması, göz yaşlarını tutamadığı bölümlerde ''I love you Alex'' ve ''Büyük kaptan bizi bırakma'' tezahüratlarıyla sık sık kesilen Brezilyalı futbolcu, kendisini Fenerbahçe'ye getirenlere ve eşi Daianne'ye teşekkür etti. Konuşmasında ''O olmasaydı, bu kadar uzun bir süre bu kadar zorluklar içinden geçerken, bu kadar baskı altındayken... Böyle bir durumda onsuz olmazdı. Eşime Daianne'ye çok teşekkür etmek istiyorum'' diye konuştu.

        Fenerbahçe'ye transferinde büyük pay sahibi olduğunu belirttiği eski yönetim kurulu üyesi Hakan Bilal Kutlualp'e de teşekkür eden Alex, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a da ayrı bir parantez açtığını belirterek, şöyle devam etti: ''Aziz Yıldırım geldiğim ilk günden beri insanlığı, duruşu, yönetici kişiliğiyle her zaman için benim görüşüme göre doğru kişilik olmuştur. Sıkıntılarımız olduğunda beraberce çözüm yolları aramışızdır. 2004'ten beri gösterdiği duruş ve saygı duyulacak kişiliğinden dolayı da Başkanımız Aziz Yıldırım'a çok teşekkür etmek istiyorum. Şu ana kadar oynadığım bütün takım arkadaşlarıma, Türk olsun, yabancı olsun, saha içinde beraber ter döktüğümüz, hedeflerin peşinden koştuğumuz takım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.''

        "AYKUT HOCA OLMASAYDI, OLMAZDI"

        Alex, çalıştığı teknik direktörlere de teşekkür ederek, ''Sıkıntılı ve baskılı bir dönemdeyken Aykut hoca da olmasaydı, olmazdı'' ifadelerini kullandı. Alex de Souza, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        ''Beraber çalıştığımız hocalarımızdan Christoph Daum'a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Kendisi ilk geldiğim zamandan itibaren Avrupa futbolu ile Türk futbolu arasındaki farklılıklar ve nasıl adapte olunacağı konusunda yol gösteren kişi olmuştu.

        Zico, hep onun gibi olmak istediğim futbolcuydu. Kendisine bana verdiği emekler için teşekkür ediyorum. Aragones çok saygı duyduğum insanlardan birisi. Şu anda yöneticim ve aynı zamanda hocam olan sayın Aykut Kocaman'a da ayrı bir teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bütün hocalarda olduğu gibi sıkıntılı ve baskılı bir dönemdeyken Aykut hoca da olmasaydı, olmazdı.''

        Alex, heykelinin bulunduğu alanda Lefter Küçükandonyadis'in de heykelinin yer aldığını, efsane futbolcuyla tanıştığı günün hayatının en önemli ve güzel günlerinden birisi olduğunu söyledi.

        Ağladığı ve ağlattığı konuşması ve açılış töreninin ardından çocuklarını kucağına alarak tören alanından ayrılan Brezilyalı futbolcuya Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na kadar çok sayıda taraftar tezahüratlarla eşlik etti. Tören alanından stada yürüyerek gelen teknik direktör Aykut Kocaman da taraftarların büyük sevgi gösterileriyle karşılaştı.

        "BU HEYKEL TARAFTAR İMECESİDİR"

        Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Alex'in kaptanlığına, aile hayatına saygı ve sevgi duyduğunu belirterek, ''Profesyonel hayatta her şeye uyum sağlayacaksınız, yaptığınız işlerin de bir sonu olduğunu da her zaman düşüneceksiniz. Taraftarın yıllarca alkışladığı, gözyaşlarıyla seyrettiğim kaptan hala burada, takımın başında. Her yönüyle bir beyefendi, her yönüyle bir kaptan'' dedi.

        Heykelin yapılmasında öncü olan derneklerden Fenerbahçeliler Derneği Başkanı İlyas Bulcay, Alex'in heykelinin gerçek bir taraftar imecesi olduğunu belirterek, Brezilyalı futbolcuyu, ''Onu yalnızca attığı jeneriklik gollerle değil, üzerinde şehitlerimizin isimlerinin yazdığı siyah tişörtle, yaralanan taraftarlarımıza hastanede yaptığı ziyaretle, o sımsıcak ve özel ailesiyle, milli marşımızı okuyan küçük çocuklarıyla hafızamıza kazıdık. Onu unutulmaz kılan, tarihe adını altın harflerle yazdıran da bu özellikleri olacaktır'' sözleriyle anlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ