Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bursaspor sevgisi, parti kalıpları içine sığacak kadar küçük değildir'' dedi - Futbol Haberleri

        Arınç, Bursaspor Kulübü'nü ziyaret ederek Başkan İbrahim Yazıcı, yönetim kurulu üyeleri, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, yardımcıları ve futbolcularla görüştü.

        Bursa'ya geldikçe bazen Yazıcı, bazen Sağlam ile görüştüğünü zaman zaman da yeşil-beyazlı takımın maçlarını takip ettiğini belirten Arınç, ancak Özlüce Tesisleri'ne ilk kez geldiğini söyledi.

        Arınç, dar bir vakitte de olsa Bursaspor'u ziyaret etmek istediğini vurgulayarak, kendisine gösterilen ilgiden çok memnun kaldığını kaydetti.

        Bursaspor'u çok sevdiklerini dile getiren Arınç, ''Süper Lig şampiyonluğuna sahip, mazisinde büyük başarılar olan Bursaspor'u gerçekten çok seviyoruz. Bursa'nın en önemli figürü, en önemli temsilcisi Bursaspor'dur. Onu hem sevmek, hem desteklemek, her zaman birlikte olma mecburiyetimiz var. Her yerde söylüyorum; Bursaspor sevgisi bir partinin kalıpları içine sığacak kadar küçük değildir'' şeklinde konuştu.

        ''Bursa'da kaç milyon insan yaşıyorsa hepsinin gönlünde mutlaka Bursaspor sevdası olmalı'' diyen Arınç, şöyle devam etti:

        ''Ve herkes hangi konumda olursa olsun Bursaspor'a destek olmalı. Ben biliyorum ki sadece Bursa'da değil bütün Türkiye'de Bursaspor'a karşı özel bir sevgi var. Bir Anadolu şehrinden şampiyonluk kazanmış bir takımı, herkes amatör ruhla mücadele ettiği için, başarılar kazandığı için birlik beraberliğini koruduğu için ve şehri çok güzel temsil ettiği için farklı takdir ediyor.

        Biz de başkanımız, belediye başkanımız, valimizle üzerimize düşecek noktalarda Bursaspor'un daha çok gelişmesi, güçlenmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah 2 yıl içerisinde çok güzel bir stat kazanacağız, inşallah 2 yıla kalmayacak. Türkiye'ye hatta Avrupa'ya örnek olacak bir stadın devam ettiğini biliyoruz. Geçtiğimiz yıl temelini birlikte atmıştık, inşallah bittiğini de göreceğiz.''

        Twente maçı

        Arınç, Bursaspor'un maçlarını takip ettiğini, Twente karşılaşmasında alınan yenilgi nedeniyle acı ve üzüntü duyduğunu vurguladı.

        Bursaspor'un bu sezon da ligde başarılı olacağına inandığını dile getiren Bülent Arınç, şunları kaydetti:

        ''Biz ligde başa oynuyoruz. Süper Lig şampiyonluğunun ben Bursa'ya çok yakın olacağını düşünüyorum. Bu sizi yüreklendirmek için sarf ettiğimiz bir söz değil, bunu görüyoruz. İnşallah başarılı olacağız. Zaten ilk 3-4 içerisinde olmanın dünyada da Bursaspor'u temsil etme açısından yeterli olduğunu düşünüyorum ama bize şampiyonluk yakışır. Bu hedefe koşmak için hepimiz gayretli olacağız, buna da yürekten inanıyorum. Şimdi lige odaklandık. Bu akşam Kardemir Karabükspor maçı var, inşallah başarılı olacaksınız.''

        Tuncay Şanlı ile sohbet

        Daha sonra futbolcularla sohbet eden Arınç, yeşil-beyazlı takımın yeni transferi Tuncay Şanlı ile yakından ilgilendi.

        Tuncay'a ''Bursaspor'a hoş geldin'' diyen Arınç, tecrübeli futbolcuyla TBMM Başkanlığı sırasında tanışma fırsatı bulduğunu belirtti.

        Dönemin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in kendisi Tuncay Şanlı ile ziyaret ettiğini anlatan Arınç, ''Terbiyesi, edebi ve ahlakıyla Tuncay'ı orada beğenmiştim, övmüştüm. Avrupa maceran oldu ama evine hoş geldin. Senin yerin Bursaspor. Senden çok şey bekliyoruz. İnşallah başarılı olacaksın. 'Maçlara açlığım var' dedin bir yerde. İnşallah açlığını tatmin edeceksin'' değerlendirmesinde bulundu.

        Tuncay da Bülent Arınç'a, takdir dolu sözleri için teşekkür etti.

        Ardından, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, tüm futbolcuları Arınç'a tanıttı. Başbakan Yardımcısı Arınç'ın yanlarında olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Sağlam, ''Biz de bu ilgiye layık olmaya çalışıyoruz. Bu akşamki Kardemir Karabükspor maçından iyi bir skor alarak bu ilgiyi karşılıksız bırakmayacağız'' dedi.

        Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa milletvekilleri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin'in de hazır bulunduğu ziyarette kulüp başkanı İbrahim Yazıcı, Arınç'a tüm futbolcuların imzaladığı çerçevelenmiş Bursaspor forması hediye etti.

        Bülent Arınç ve beraberindekiler, ziyaretin son bölününde Yazıcı ve yöneticilerle başkanlık makamında basına kapalı özel görüşme gerçekleştirdi. Yazıcı, burada Arınç'a İznik çinisi hediye etti. Arınç, kulübün yönetim kurulu üyeleri ile fotoğraf çektirdikten sonra tesislerden ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ