Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki üçüncü maçında Romanya ile karşılaşacak - Futbol Haberleri

        TÜRKİYE - ROMANYA KARŞILAŞMASININ TÜM DETAYLARI HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

        Türkiye: 0 - Romanya: 1

        Stat: Fenebahçe Şükrü Saracoğlu

        Hakemler: Howard Melton Webb, Michael Mullarkey, Darren Cann (İngiltere)

        Türkiye: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ömer Toprak, Hasan Ali Kaldırım, Hamit Altıntop (Dk. 61 Mevlüt Erdinç), Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk. 80 Nuri Şahin), Sercan Sararer (Dk. 68 Emre Çolak), Arda Turan, Umut Bulut

        Romanya: Tatarusanu, Tamas, Chiriches, Goian, Ras-Dinca, Torje, Pintilii, Bourceanu, Stancu (Dk. 82 Mutu), Grozav (Dk. 50 Cocis), Marica (Dk. 79 Chipciu)

        Gol: Dk. 45+1 Grozav (Romanya)

        Sarı kart: Dk. 49 Goian (Romanya)

        MAÇTAN DAKİKALAR:

        8. dakikada Arda Turan'ın sağdan kullandığı korner atışında, Semih Kaya topu kafayla kaleye gönderdi. Kaleci Tatarusanu'nun son anda çeldiği meşin yuvarlağı Rumen savunması uzaklaştırdı.

        17. dakikada Emre Belözoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta, Umut Bulut'un kafayla kaleye gönderdiği top yandan auta çıktı.

        25. dakikada Semih Kaya'nın kaptırdığı top sonucu ani gelişen Romanya atağında Stancu soldan ceza alanına girerken şut attı. Yerden giden meşin yuvarlağı kaleci Volkan Demirel kontrol etti.

        33. dakikada Romanya savunmasının uzaklaştıramadığı topu yerden sert bir vuruşla kaleye gönderen Hasan Ali Kaldırım'ın şutunda top kalecinin kucağında kaldı.

        45+1. dakikada Romanya 1-0 öne geçti. Orta alandan Pintilii'nin uzun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Grozav, kalesini terk ederek ceza alanı dışına kadar çıkan kaleci Volkan Demirel'in hatasını da değerlendirerek meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 0-1.

        59. dakikada Hamit'in orta alanda hatalı pasını alan Torje ceza alanı çizgisinin gerisine kadar sürdüğü topa yerden ve sert vurdu. Rumen oyuncunun şutunda top kaleci Volkan'da kaldı.

        63. dakikada Marica'nın pasıyla ceza alanı önünde müsait durumda boş kalan Cocis'in ceza sahasına girdikten sonraki kötü vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

        66. dakikada Hasan Ali'nin ceza alanı dışından sert vuruşunda kaleci Tatarusanu, yatarak topu kontrol etti.

        67. dakikada ceza alanı önünde topla buluşan Mevlüt, içeriye hareketlenip sol çaprazda iki savunma oyuncusunun baskısı altında kalınca topu yan ağlara gönderdi.

        76. dakikada ceza alanı önünde topla buluşan Arda'nın soluna çekerek yaptığı etkisiz vuruşta meşin yuvarlak Tatarusanu'da kaldı.

        90+5. dakikada sol kanattan ceza alanı içerisine gelen ortada bomboş durumdaki Nuri'nin kafa vuruşu üstten dışarı çıktı.

        90+6. dakikada Mutu'nun sağ çaprazdan şutunu Volkan kornere çeldi.

        MAÇTAN NOTLAR

        2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri (D) Grubu 3. maçında İstanbul'da Romanya'ya 1-0 yenilen Türkiye, finallere gitme yolunda ağır bir yara aldı.

        Hollanda'nın birincilik için favori gösterildiği grupta ikincilik yarışındaki en önemli rakibine, hem de kendi evinde mağlup olan (A) Milli Futbol Takımı, büyük düş kırıklığı yaşattı.

        Hollanda'nın ardından Romanya'ya da yenilen ay-yıldızlı ekip 3 maç sonunda 3 puanda kalırken, İstanbul'a gol averajıyla lider gelen Romanya ise 3. maçını da kazanarak puanını 9'a çıkardı.

        Grupta 16 Ekim Salı günü Türkiye, Macaristan deplasmanına giderken, Romanya ise evinde Hollanda'yı ağırlayacak.

        Romanya'ya alkış

        Deplasmanda Türkiye'yi yenerek gruptaki iddiasını ortaya koyan Romanya Milli Takımı, maç sonrası galibiyet sevincini kendilerini İstanbul'da yalnız bırakmayan taraftarları ile paylaştı.

        Bu arada, Türk taraftarlar, soyunma odasına giden Rumen oyuncuları alkışladı. Rumen oyuncular da aynı şekilde Türk seyircilerin bu jestine karşılık verdi.

        Hamit'e tepki

        Milli futbolcu Hamit Altıntop, ikinci yarıda oyundan alınışı sırasında taraftarlardan tepki gördü.

        61. dakikada yerini Mevlüt Erdinç'e bırakan Hamit Altıntop, saha kenarına gelirken taraftarların bir bölümü tarafından ıslıklandı.

        Emre Çolak milli oldu

        Galatasaraylı Emre Çolak, Romanya maçında ilk kez (A) milli formayı giydi.

        68. dakikada Sercan Sararer'in yerine oyuna giren 21 yaşındaki Emre Çolak, (A) Milli Takım'da ilk kez oynadı.

        Aslı Çakır Alptekin'e plaket

        Milli maçın devre arasında, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 1500 metrede Türkiye'ye ilk olimpiyat altın madalyasını kazandıran milli atlet Aslı Çakır Alptekin, onurlandırıldı.

        Alptekin'in altın madalya kazandığı yarış stattaki dev skorborddan gösterilirken, tribünleri olduran binlerce taraftar yarış yeniden yapılıyormuş gibi büyük coşku yaşadı.

        Türkiye Futbol Federasyonu 2. Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, federasyon adına milli atlete plaket verdi. Aslı Çakır Alptekin daha sonra tribünleri dolaşırken, taraftarlardan büyük alkış aldı.

        ''I love you Alex''

        Milli maçın son anlarında tribünlerden ''I love you Alex'' sesleri yükseldi.

        Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan milli maçın son bölümünde, Fenerbahçe ile sözleşmesini feshederek bu akşam ülkesine dönen Brezilyalı futbolcu lehine tezahürat yapıldı.

        Bourceanu'ya yabancı madde atıldı

        Romanya Milli Takımı'ndan Bourceanu, ikinci yarının hemen başında korner atışı kullanırken, tribünden atılan bir cisim kafasına isabet etti.

        Rumen oyuncu kısa bir süre yerde kalırken, maçın hakemi Howard Melton Webb, 4. hakem ile konuştuktan sonra oyunu başlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ