Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Galatasaray, 2. Lig ekibi Balıkesir'i 4-1 yenerek 5. tura yükseldi - Futbol Haberleri

        GALATASARAY - BALIKESİRSPOR KARŞILAŞMASININ TÜM AYRINTILARI HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

        GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        GALATASARAY: 4 - BALIKESİRSPOR: 1

        STAT: Türk Telekom

        HAKEMLER: Mete Kalkavan, Mehmet Cem Hanoğlu, Arkın Akgöl

        GALATASARAY: Ufuk Ceylan (Dk. 85 Eray İşcan), Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan, Hakan Balta, Çağlar Birinci, Aydın Yılmaz (Dk. 77 Amrabat), Ceyhun Gülselam, Engin Baytar, Emre Çolak, Sercan Yıldırım, Elmander (Dk. 64 Furkan Özçal)

        BALIKESİRSPOR: Olcay Çetinkaya, Kemal Cingirt, Rıza Efendioğlu, Hasan Hatipoğlu, Kerem Gülbahar, Onur Acar, Caner Arıcı, Muhammet Reis (Dk. 67 Ertuğrul Arslan), Salih Sefercik (Dk. 78 Furkan Çil), Mustafa Şen (Dk. 60 Özcan Dağ), Ali Öztürk

        GOLLER: Dk. 26 Elmander, Dk. 42 Sercan Yıldırım, Dk. 61 Aydın Yılmaz, Dk. 70 Ceyhun Gülselam (Galatasaray), Dk. 33 Mustafa Şen (Balıkesirspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 73 Caner Arıcı, Dk. 80 Ertuğrul Arslan (Balıkesirspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        3. dakikada kullandığı köşe atışında top tekrar kendisine gelen Emre Çolak'ın çaprazdan yaptığı plase vuruşta, meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.

        26. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Aydın'ın derinlemesine pasıyla ceza alanına giren Elmander'in yerden yaptığı vuruşta top ağlara gitti.

        33. dakikada konuk ekip beraberlik golünü buldu. Sağ çaprazdan ceza alanına giren Muhammet'in yerden vuruşunda Ufuk yatarak topu çelmeyi başardı. Pozisyonu takip eden Mustafa'nın dar açıdan yaptığı vuruşta Ufuk'a da çarpan top gol oldu: 1-1.

        40. dakikada Muhammet'in ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Mustafa'nın şutunda Ufuk ayaklarıyla topu kornere çeldi.

        42. dakikada sarı-kırmızılı takım yeniden öne geçti. Aydın'ın sağdan ortasında Elmander topu ıskaladı ancak arka direkte Sercan'ın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-1.

        45. dakikada Emre'nin ceza alanı çizgisi önünde sol çaprazdan yaptığı aşırtma vuruşta, top üst direkten oyun alanına geri döndü.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        48. dakikada Sercan Yıldırım'ın ara pasıyla soldan ceza alanına giren Elmander, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak Olcay, İsveçli oyuncudan önce yatarak topa sahip oldu.

        54. dakikada Engin'in sağdan ortasında topu ceza alanı içinde kontrol eden Elmander, bir rakibini de geçerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Zamanında kalesinden çıkarak topa müdahale eden Olcay, tehlikeyi önledi.

        61. dakikada Galatasaray farkı 2'ye yükseltti. Emre'nin pasıyla ceza alanında topla buluşan Sercan, daha müsait durumda olan Aydın'a pasını çıkardı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Olcay'ın kolunun altından ağlara gitti: 3-1.

        62. dakikada rakip kaleye kabalalık halde hücum eden Galatasaray'da ceza alanında sol çaprazda topla buluşan Engin, topu müsait durumdaki Aydın'a çıkardı. Bu oyuncunun vuruşunda top kaleci Olcay'dan döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.

        70. dakikada Galatasaray 4. golünü buldu. Balıkesirspor yarı sahasında kazanılan çift vuruşu kullanan Sabri'nin ortasında top, konuk ekip savunmasından sekerek kaleye yöneldi. Kaleci Olcay köşeye giden topu uzanarak çıkarttı ancak pozisyonu takip eden Ceyhun Gülselam, meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımına 4-1'lik üstünlüğü getirdi.

        MAÇTAN NOTLAR:

        ELMANDER 4. GOLÜNÜ ATTI

        Galatasaray'ın golcü isimlerinden Elmander, bu sezon beklentilerin altında kalmasına karşın, Balıkesirspor ağlarını havalandırarak resmi maçlardaki gol sayısını 4'e yükseltti. Daha önce ligde Beşiktaş, Medical Park Antalyaspor ve Gençlerbirliği ile yapılan deplasman maçlarında skor üreten İsveçli oyuncu, Türk Telekom Arena'da ilk kez golle buluştu. Ayrıca, Balıkesirspor'a gol atan isimlerden Sercan Yıldırım, bu sezon 2'nci, Aydın Yılmaz ve Ceyhun Gülselam ise ilk gollerini attılar.

        FURKAN ÖZÇAL İLK RESMİ MAÇINA ÇIKTI

        Galatasaray'ın Kayserispor'dan kadrosuna kattığı genç oyuncu Furkan Özçal, sarı-kırmızılı formayla ilk resmi maçına Balıkesirspor karşısında çıktı. Maçın 64. dakikasında Elmander'in yerine oyuna dahil edilen Furkan, daha önce hazırlık maçlarında forma giymişti.

        ERAY İŞCAN İLK MAÇINI OYNADI

        Sarı-kırmızılı ekibin genç file bekçisi Eray İşcan, A takımla ilk maçını oynadı. Galatasaray alt yapısından gelen ve takımda Muslera ile Ufuk Ceylan'ın ardından 3. kaleci durumunda bulunan Eray, karşılaşmanın 85. dakikasında Ufuk Ceylan'ın yerine oyuna girdi. Bu sezon ilk maçını yapan ve geride kalan son 3 sezonda da Galatasaray A2 takımının kalesini koruyan Eray, Balıkesirspor maçıyla A takımda siftah yapmış oldu.

        SABRİ ALKIŞ ALDI

        Sarı-kırmızılı futbolcu Sabri Sarıoğlu, Balıkesirspor maçındaki performansıyla göz doldurdu. Savunmanın solunda Eboue'nin yerine forma giyen Sabri Sarıoğlu, karşılaşmada oldukça istekli görünürken, performansıyla zaman zaman tribünlerden de alkış aldı. Öte yandan, bu sezonki ilk resmi maçına çıkan isimlerden Gökhan Zan, savunmada başarılı bir oyun ortaya koydu. Maç içinde kritik müdahalelerde bulunan oyuncu, savunmada güven verdi.

        YEDEK KODRO

        Ziraat Türkiye Kupası 4. tur mücadelesinde Balıkesirspor'u konuk eden Galatasaray'da, teknik direktör Fatih Terim yedek oyunculardan oluşan bir kadroyu sahaya sürdü.

        Sezon içinde fazla şans bulamayan isimlerin ağırlıkta olduğu 11 kişilik kadroyu sahaya süren Terim, çok sayıda önemli oyuncusunu dinlendirdi. Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, Balıkesirspor karşısında Ufuk Ceylan, Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan, Hakan Balta, Çağlar Birinci, Aydın Yılmaz, Ceyhun Gülselam, Engin Baytar, Emre Çolak, Sercan Yıldırım ve Johan Elmander ilk 11'ini görevlendirdi. Yedeklerde ise Eray İşcan, Semih Kaya, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Furkan Özçal, Yekta Kurtuluş ve Nordin Amrabat yer aldı. Galatasaray'da kırmızı kart cezalısı olan Muslera'nın yanı sıra Cris, Melo, Riera, Dany, Burak Yılmaz ve Umut Bulut ise maç kadrosuna alınmadı.

        UFUK VE GÖKHAN İLK KEZ

        Ufuk Ceylan ve Gökhan Zan, bu sezon ilk resmi maçlarına Balıkesirspor karşısında çıktı. Galatasaray'ın bu sezon ligde ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı maçlarda şans bulamayan Ufuk ve Gökhan, Ziraat Türkiye Kupası'nda Balıkesirspor'a karşı forma giydi. Öte yandan, daha önce ligdeki Medical Park Antalyaspor maçında 18 dakika süre alan Çağlar Birinci ile Kayserispor maçında 7 dakika görev yapan Ceyhun Gülselam da Balıkesirspor maçına ilk 11'de başladı.

        36 YIL SONRA YENİDEN

        Galatasaray ile Balıkesirspor, 36 yıl sonra yeniden bir resmi maçta karşı karşıya geldi. Bundan önce, Balıkesirspor'un en üst ligde yer aldığı tek sezon olan 1975-76'da iki kez karşılaşan iki ekip, 36 yıl sonra yeniden birbirlerine karşı mücadele ettiler. Balıkesirspor, 1975-76 sezonunda yapılan ilk maçı evinde 1-0 kazandı. İkinci yarıda İnönü Stadı'ndaki maçtan ise sarı-kırmızılılar, Mehmet Özgül ve penaltıdan Fatih Terim'in golleriyle 2-0 galip ayrıldı.

        BALIKESİR TARAFTARI YALNIZ BIRAKMADI

        Balıkesirspor'u Türk Telekom Arena'da taraftarı yalnız bırakmadı. Mücadeleleye sarı-kırmızılı taraftarların ilgisi düşük olurken, Balıkesirspor taraftarları kendilerine ayrılan bölümü önemli ölçüde doldurdu. Yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek veren yaklaşık 4 bin kişilik Balıkesirspor taraftarları, bir süre Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e de tepki gösterdi. Öte yandan, Balıkesirsporlu futbolcular sahaya, üzerinde ''Şampiyonlar Ligi'nde başarılar dileriz'' yazılı pankartla çıktı.

        Karşılaşmanın tamamlanmasının ardından Türk Telekom Arena'da fair-play adına güzel görüntüler yaşandı. Mücadelenin sonlanmasının ardından Galatasaray takımını alkışlayan sarı-kırmızılı taraftarlar, Balıkesirspor takımını da tribüne çağırarak alkışladı. Bu arada, iki takım taraftarları da birbirleri lehine tezahüratta bulundu.

        Öte yandan, maç sonrası Galatasaraylı futbolcular Hamit Altıntop ve Selçuk İnan, kondisyoner Scott Piri gözetiminde saha çevresinde tur atarak koşu yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ