Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Mondihome Kayserispor Galibiyetleri menemen partileriyle kutlayan Beşiktaş, sahasında Kayserispor'u 3-1 mağlup etti; ligin ilk yarısını 30 puanla kapattı. Kara Kartal'ın gollerini Holosko, Sivok ve Olcay attı. Konuk ekibin tek sayısını Mouche kaydetti - Mondihome Kayserispor Haberleri

        Galibiyetleri menemen partileriyle kutlayan Beşiktaş, sahasında Kayserispor'u 3-1 mağlup etti; ligin ilk yarısını 30 puanla kapattı. Kara Kartal'ın gollerini Holosko, Sivok ve Olcay attı. Konuk ekibin tek sayısını Mouche kaydetti.

        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA...BEŞİKTAŞ-KAYSERİSPOR KARŞILAŞMASININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Beşiktaş: 3 - Kayserispor: 1

        Stat: BJK İnönü

        Hakemler: Halis Özkahya, Gökhan Memişoğlu, Mehmet Metin

        Beşiktaş: McGregor, Hilbert (Dk. 90 Muhammed Demirci), Ersan Adem Gülüm (Dk. 28 Veli Kavlak), Sivok, Uğur Boral, Necip Uysal, İbrahim Toraman, Holosko, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Almeida (Dk. 63 Batuhan Karadeniz)

        Kayserispor: Ertuğrul Taşkıran, Salih Dursun, Eren Güngör, Khizanishvili, Nurettin Kayaoğlu, Sefa Yılmaz (Dk. 72 Biseswar), Abdullah Durak, Cleyton, Riveros, Mouche, Bobo

        Goller: Dk. 42 Holosko, Dk. 45 Sivok, Dk. 50 Olcay Şahan (Beşiktaş), Dk. 61 Mouche (Kayserispor)

        Sarı kartlar: Dk. 9 Abdullah Durak, Dk. 50 Eren Güngör, Dk. 65 Riveros, Dk. 70 Sefa Yılmaz, Dk. 75 Mouche (Kayserispor), Dk. 24 Ersan Adem Gülüm, Dk. 86 Holosko (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        4. dakikada atılan ara pasta savunmanın arkasında topla buluşan Sefa, kaleci McGregor ile bir anda karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, McGregor başarılı bir şekilde meşin yuvarlağı çeldi.

        Pozisyonun devamında bu sefer Bobo'nun pasıyla ceza alanı içinde boş pozisyonda Mouche topla buluştu. Ancak bu oyuncu, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

        36. dakikada Beşiktaş'ın ceza alanı önünde kazandığı serbest vuruşu kullanan Oğuzhan'ın vuruşunda, top az farkla üstten auta gitti.

        39. dakikada Oğuzhan'ın pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Veli'nin, rakibini geçtikten sonra yerden etkisiz şutu yandan auta çıktı.

        42. dakikada Veli'nin güzel ara pasında Holosko, savunmanın arkasında bir anda topla buluştu. Bu oyuncu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı yerden filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

        45. dakikada Oğuzhan'ın sağdan kullandığı korner atışında ön direkte topla buluşan Necip'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak arka direğe yöneldi. Bu bölgede topla buluşan Sivok, meşin yuvarlağı bekletmeden filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

        Beşiktaş, mücadelenin ilk yarısını da 2-0 önde kapadı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        49. dakikada Oğuzhan'ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde kafalardan seken topu ceza yayı üstünde alan Necip'in vuruşunda, kaleci Ertuğrul son anda meşin yuvarlağı kontrol etti.

        50. dakikada soldan topla ilerleyen Almeida, savunmanın arkasında daha müsait durumdaki Olcay'ı gördü. Bu oyuncu ceza alanı içinde aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve takımını 3-0 öne geçirdi.

        61. dakikada Cleyton'un ara pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Mouche, meşin yuvarlağı yerden filelere yolladı ve farkı 2'ye düşürdü: 3-1.

        63. dakikada topla ceza alanına sol çaprazdan giren Oğuzhan'ın yerden şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

        80. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Biseswar, altıpasın içinde sert vurdu, kaleci McGregor başarılı bir şekilde meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        83. dakikada Veli'nin pasıyla sağ çaprazda ceza alanı içinde topla buluşan Holosko'nun vuruşunda, kalecinin müdahalesi sonrası meşin yuvarlak üst direğe çarparak kornere çıktı.

        MAÇTAN NOTLAR:

        Beşiktaş'ta cezası sona eren genç futbolcu Oğuzhan Özyakup, Kayserispor maçında sahaya ilk 11'de çıktı. siyah-beyazlıların ligin 15. haftasında oynadığı Eskişehirspor maçında 4. sarı kartını gören ve geçen haftaki Gençlerbirliği karşılaşmasında forma giyemeyen Oğuzhan, Kayserispor karşısında takımdaki yerini aldı. Oğuzhan'ın takıma dönmesiyle Veli Kavlak yedek kulübesine çekilirken, bu değişiklik dışında siyah-beyazlılar Gençlerbirliği maçının kadrosuyla sahaya çıktı. Beşiktaş'ta Veli Kavlak dışında yedek kulübesinde Cenk Gönen, Escude, Mehmet Akyüz, Emre Özkan, Batuhan Karadeniz ve Muhammed Demirci yer aldı.

        BOBO'YA ALKIŞ

        Beşiktaşlı taraftarlar, Kayserispor'da forma giyen eski futbolcuları Bobo'yu unutmadı. Kayserispor'un ısınmak için sahaya çıkmasıyla birlikte siyah-beyazlı taraftarlar, Bobo lehine tezahüratlar yapıp, sevgi gösterilerinde bulundu. Brezilyalı futbolcu da taraftarlara alkışla karşılık verdi.

        TRİBÜNLERDE BOŞLUKLAR

        Beşiktaş-Kayserispor karşılaşmasında BJK İnönü Stadı'nın tribünlerinde yer yer boşluklar gözlendi. İstanbul'daki soğuk havanın da etkisiyle tribünler dolmazken, karşılaşmayı yaklaşık 15 bin sporsever izledi. Az sayıda Kayserispor taraftarı da kendilerine ayrılan eski açık tribündeki yerlerinden takımlarını destekledi.

        BEŞİKTAŞ 8. GALİBİYETİNİ ALDI

        Spor Toto Süper Lig'de 17. ve ilk yarının son haftasında Kayserispor'u mağlup eden Beşiktaş, devre arası tatiline moralli girdi. Ligde puanını 30'a yükselten siyah-beyazlılar, 8. galibiyetine imza atıp, maç fazlasıyla ikinci sıradaki yerini korudu. Kayserispor ise bu sezon ligdeki 8. mağlubiyetini alıp, 19 puanla ilk yarıyı tamamladı.

        HOLOSKO 8. GOLÜNÜ ATTI

        Beşiktaş'ın maçta ilk golünü atan Filip Holosko, bu sezon ligde 8 gole ulaştı. Ligin ilk yarısında Galatasaray (2), Mersin İdmanyurdu, Bursaspor, Akhisar Belediyespor (2) ve Eskişehirspor maçlarında golle buluşan Slovak futbolcu, Kayserispor karşısında da takımına bir gol kazandırdı. Takımının 3. golüne imza atan Olcay Şahan ise ligdeki gol sayısını 5'e çıkartırken, Tomas Sivok ise 2. golünü attı.

        SON 10 LİG MAÇINDA YENİLMEDİ

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de son 10 maçında yenilgi yüzü görmedi. Ligdeki son yenilgisini 7. haftada Fenerbahçe'ye karşı alan siyah-beyazlılar, daha sonra oynadığı 10 maçta 6 kez galip geldi, 4 kez de berabere kaldı, sahadan puansız ayrılmadı.

        2 MAÇ SONRA GALİP GELDİ

        Son 10 lig maçında 22 puan toplayan ''Kara Kartallar'', 2 maç sonra galibiyetle tanıştı. Ligde 15 ve 16. haftaları Eskişehirspor ve Gençlerbirliği beraberlikleriyle tamamlayan siyah-beyazlılar, Kayserispor karşısında galibiyet hasretine son verdi.

        7 MAÇTIR GOL YİYOR

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de son haftalardaki gol yeme alışkanlığını Kayserispor karşısında da sürdürdü. Son 7 lig maçında da kalesinde gol gören siyah-beyazlı takım, en son 10. haftada 3-0 kazandığı Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında kalesini gole kapamıştı.

        8. KEZ 3 GOL ATTI

        Kayserispor'u 3-1 mağlup eden Beşiktaş, bu sezon ligin ilk yarısında oynadığı 17 lig maçının 8'inde rakip kalelere 3 gol attı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ