Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Genel Sekreteri Emre Alkin, önceliklerinin, binlerce kişinin toplandığı statlardan, insanların kazasız belasız evlerine dönebilmeleri olduğunu söyledi - Futbol Haberleri

        Radisson Blu Conference&Airport Hotel'de TFF'nin profesyonel kulüplere yönelik düzenlediği etkinliklerden sonuncusu olan ''Stadyum ve Güvenlik'' konulu toplantıda konuşan TFF Genel Sekreteri Alkin, futbolla 14 yaşında İngiltere'de stat dışında yaşanan olaylara tanıklık ederek tanıştığını anlatarak, ''TFF'deki görevimin sonrasında ilk sorulan soru, maçların skorlarına ilişkin oluyor. Açıkçası, skor umurumda değil. Bizim önceliğimiz binlerce kişinin toplandığı statlardan, insanların kazasız belasız evlerine dönebilmeleridir. O nedenle kulüplerde görev yapan profesyonellerin öncelikli görevi, insanların sağlıklı ve güvenlikli ortamlarda maç izleyebilmelerini sağlamaktır'' diye konuştu.

        Profesyonellerden ''sağlıklı ve güvenlikli ortam'' oluşturmalarının yanı sıra ''operasyonel kalite'', ''altyapısal gelişim'' ve ''rahatsızlık verenlerin sistem dışında tutulması'' konularında beklentilerinin olduğunu ifade eden Emre Alkin, ''Ne iş yaparsanız yapın, o işi mükemmele yakın yapmadıkça üstlerinizin yerini alma şansınız olmayacaktır. Öncelikle sizden beklenenleri mükemmele yakın yapmanız ve 6222 sayılı yasa başta olmak üzere kuralların uygulanmasını sağlamanız gerekmektedir'' ifadelerini kullandı.

        Türkiye'de Süper Lig maçlarının statlarda ortalama 10 bin 700 seyirci ve yüzde 35'lik doluluk oranıyla oynandığını kaydeden Emre Alkin, Türkiye'de taraftar algısının kulüplerden başlamak üzere değişmesi ve taraftarın bir misafir olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladı. Alkin, statlardaki sosyal alanların düzelmesiyle maçlardaki kadın ve çocuk sayısının artacağını ve şiddet olaylarının da bir o kadar düşeceğini savundu.

        6222 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle, yasaklı kişilerin stat dışında tutulması gerektiğini söyleyen ve bedava bilet dağıtımın artık geçmişte kaldığını belirten TFF Genel Sekreteri Alkin, yasanın bu maddelerinin uygulanmasından kulüplerin birinci derecede sorumlu olduklarını anımsattı. Alkin, kulüp görevlilerinin faydalı taraftar derneklerine özellikle destek vermesini isteyerek, ''Çünkü statlara toplu gelişler onlar sayesinde olacaktır'' ifadesini kullandı.

        Alkin, e-bilet projesinin hayata geçmesiyle bilete dünyanın her yerinden kolay ulaşmayı ve güvenliği sağlamanın yanı sıra, kombinelerin haftalık devrinin de mümkün olacağını sözlerine ekledi.

        Bu arada, toplantıya, TFF Genel Sekreteri Emre Alkin'in yanı sıra UEFA Taraftar İletişim Projesi Sorumlusu Stuart Dykes, profesyonel kulüplerin müdürleri, mali işler, güvenlik ve stadyum sorumluları ile TFF'nin ilgili birim çalışanları katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ