Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor PTT 1. Lig'de Çaykur Rizespor, sahasında Ankaragücü'nü 3-0 mağlup etti. Yeşil-mavililer, bitime 2 hafta kala Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi - Çaykur Rizespor Haberleri

        Çaykur Rizespor: 3 - Ankaragücü: 0

        Stat: Yenişehir

        Hakemler: İlker Meral, Ömer Faruk Yeşil, Hakan Yemişken

        Çaykur Rizespor: Loria, Sezer, Orhan, Cenk Ahmet (Dk. 88 Cumali), Murat, Hossam Hassan, Smakov, Oğuzhan, Cernat (Dk. 81 Serhat), Çağrı (Dk. 59 Depetris), Eren

        Ankaragücü: Gökhan Akkan, Volkan, Metin (Dk. 77 Mehmet Umur), Bilal Gülden, Mert, Timur, Teoman, Aytaç, Serkan (Dk. 85 Bilal Gündoğdu), Gürkan, Gökhan Erdoğan

        Goller: Dk. 71 (penaltıdan) ve Dk. 80 Cernat, Dk. 82 Cenk Ahmet (Çaykur Rizespor)

        Sarı kartlar: Dk. 23 Metin, Dk. 34 Gürkan (Ankaragücü)

        Yeşil-mavililer, aldığı galibiyetle liderliğe yükselirken, üçüncü sırada bulunan Manisaspor'un Torku Konyaspor deplasmanında yenilmesiyle matematiksel olarak bitime 2 hafta kala Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

        BÜYÜK SEVİNÇ YAŞANDI

        PTT 1. Lig'de sahasında Ankaragücü'nü 3-0 yenip liderliğe yükselerek bitime 2 hafta kala Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Çaykur Rizespor'da maç sonunda büyük sevinç yaşandı. Rize Yenişehir Stadı'nda oynanan ve 15 bin 500 taraftarın izlediği karşılaşmanın bitiminin ardından yeşil-mavililer, üçüncü sırada yer alan Manisaspor'un, Torku Konyaspor ile deplasmanda oynadığı maçın sonucunu bekledi. Stat hoparlöründen 4 dakika uzayan karşılaşmanın Manisaspor'un 2-1'lik yenilgisiyle bittiğinin anonsunun yapılmasıyla, futbolcular, teknik heyet ve yönetim kurulu üyeleri saha içerisinde, 5 sezon sonra Spor Toto Süper Lig'e çıkma başarılarını kutladılar. Yeşil-mavili futbolcular ve teknik direktör Mustafa Denizli, tüm tribünlerin önünde dolaşarak taraftarlarla birlikte sevinçlerini paylaştı.

        DENİZLİ OMUZLARDA...

        Çaykur Rizesporlu taraftarlar, teknik direktör Mustafa Denizli'ye büyük sevgi gösterilerinde bulunurken futbolcular da deneyimli teknik adamı omuzlarına aldılar. Rize Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da sahaya inerek teknik direktör Denizli ve takımı kutladılar. Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan ve yönetim kurulu üyeleri ise saha ortasında horon oynadılar.

        KALKAVAN'IN AÇIKLAMALARI

        Kulüp Başkanı Metin Kalkavan yaptığı açıklamada, çok kaliteli bir ligde zor şartlarda önemli bir başarı göstererek Süper Lig'e yükseldiklerini belirterek, "Bu mücadele içinde bizimle yarışan bütün takımlara teşekkür ediyoruz. Centilmence bir yarış sonunda emeğimizin karşılığını aldık. Bu ligin üzerinde bir kadro kurmuştuk. Bu başarıyı bekliyorduk. Futbolcularımız ve hocalarımız bizi yanıltmadı. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

        Futbolculardan Murat Sözgelmez ise, "İkinci yarıda Mustafa Denizli'nin göreve gelmesiyle çok iyi bir çıkış yakaladık. Yeni gelen arkadaşlarımızla iyi bir uyum göstererek haklı bir sevinç yaşadık. Bu başarıyı taraftarlarımıza hediye ediyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ