Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Kulübü'nün kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen, vefatının 62'nci yıl dönümünde mezarı başında anıldı - Galatasaray Haberleri

        Ali Sami Yen'in Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, kulüp ikinci başkanı Özkan Olcay, yönetim kurulu üyeleri Necati Demirkol, Ahmet Ocaklı, Emir Sarıgül, Mete İkiz, Mehmet Cibara, Ebru Köksal, kulüp sportif koordinatörü Bülent Tulun, eksi başkanlardan Selahattin Beyazıt ile bazı üyeler katıldı.

        Özkan Olcay, törende yaptığı konuşmada, Ali Sami Yen ve arkadaşlarının 1905 yılında kurdukları Galatasaray Kulübü'nün bugün sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en büyük kulüpleri arasında isminin saygıyla anıldığını ve bu durumun kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "İnşallah uzun yüzyıllar bu camia ve bu dayanışma, sporda olduğu kadar kültürde ve sevgide de dayanışmayı ve birlikteliği temsil etmeye devam edecektir. Bu vesileyle Galatasaray'a büyük hizmetler vermiş, 14 sene başkanlık yapmış Ali Sami Yen'i bir kez daha şükranla ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

        İrfan Aktar da törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ali Sami Yen'in sadece Galatasaray için değil Türk sporu için önemli bir isim olduğunu dile getirdi.

        Aktar, bir basın mensubunun, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu'nda yaşanan olaylarla ilgili sorusu üzerine şunları kaydetti:

        "Rakip kulüplerin kendi içlerinde problemleri olabilir ama bizim onlarla ve çalışmalarıyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmamız yakışık almaz. Fenerbahçe camiası da 106 yıllık bir camia. Bu karışıklıkta bazı şeyler gözden kaçıyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlarından Şükrü Saracoğlu Fenerbahçe'de 14 yıl başkanlık yaptı. Çok değerli başkanlar, o kulübü belli seviyeye kadar getirdi. Kulüplerde talihsizlikler olabilir, inşallah kısa zamanda hallederler."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ