Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 11 Ağustos'ta Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçında, taraftarların davul, yanıcı, kesici ve zararlı maddeleri stada sokmasının yasak olduğunu bildirdi - Futbol Haberleri

        Vali Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı sonrasında Galatasaray ile Fenerbahçe'yi Kayseri'de ağırlamanın kent için ikinci bir bayram olacağını ifade etti.

        TFF Süper Kupa maçı hazırlıkları için diğer kurumlarla iş birliği halinde hareket ettiklerini belirten Düzgün, "Çalışmalar çok güzel bir şekilde devam ediyor. Sahip olduğumuz güzel stadyumla iyi bir ev sahipliği yapacağız. Tüm tedbirlerini aldık, olumsuz bir durum beklemiyoruz. Temennimiz ve hazırlıklarımız maçın bir bayram havasında başlayıp bitmesi" diye konuştu.

        Taraftarlardan takımlarını kurallar çerçevesinde desteklemelerini isteyen Vali Düzgün, şöyle devam etti:

        "Taraftarlarımızın çok büyük bir kısmı kurallara riayet ediyor. Arada çıkabilecek istisnai bazı taraftarların stada sokabilecekleri yanlış cisimler hem kendilerinin hem kulüplerinin ceza almasına ve ülkemizin isminin olumsuz anlamda duyulmasına sebep oluyor. Bu nedenle sahaya yanıcı, kesici ve zararlı maddelerin sokulması yasak. Bununla ilgili gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Bu amaçla saha içinde ve dışında 3 bin polisimiz görev alacak. Ayrıca buna ilaveten bin güvenlik görevlisiyle toplam 4 bin güvenlik personeli maç sırasında görev yapacak."

        Davul ve benzeri sert cisimlerin stada alınmayacağına dikkati çeken Düzgün, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Türk bayrağı ve kulüplerin sembollerinin olduğu bayraklar stada alınabilecek. Davul alınmaması yönünde kadar aldık. Davulun sopası sahaya atılabiliyor. Yani davul gibi sert cisimler olmayacak. Bayrakların da saplarının çok hafif, plastik olanları kabul edilecek. Sert cisimli sopaları olan bayraklar da kabul edilmeyecek."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ