Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Kupa Galatasaray, Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan Süper Kupa maçında Fenerbahçe'yi 1-0 yendi. Normal süresi 0-0 biten maçın tek golü 99'da Drogba'dan geldi. Fenerbahçe'de Bruno Alves 62'de çift sarıdan kırmızı kart gördü. - Futbol Haberleri

        Galatasaray, Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan Süper Kupa maçında Fenerbahçe'yi 1-0 yendi. Normal süresi 0-0 biten maçın tek golü 99'da Drogba'dan geldi. Fenerbahçe'de Bruno Alves 62'de çift sarıdan kırmızı kart gördü. Süper Kupa'yı üst üste 2. kazanan Galatasaray, toplamda 3. kez mutlu sona ulaşarak bu alanda zirveye yerleşti.

        SÜPER KUPA HEYECANININ TÜM DETAYLARI HTSPOR ARENA'DA... HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

        GALATASARAY: 1 - FENERBAHÇE: 0

        STAT: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has

        HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

        GALATASARAY: Muslera, Eboue, Gökhan Zan, Semih Kaya, Hakan Balta, Hamit Altıntop (Dk. 80 Umut Bulut), Selçuk İnan, Melo, Amrabat (Dk. 80 Erman Kılıç), Sneijder (Dk. 108 Emre Çolak), Drogba

        FENERBAHÇE: Mert Günok, Mehmet Topuz, Alves, Bekir İrtegün, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk. 104 Caner Erkin), Cristian ( Dk. 57 Alper Potuk), Kuyt, Sow, Webo (Dk. 81 Kadlec)

        GOL: Dk. 99 Drogba (Galatasaray)

        KIRMIZI KART: Dk. 62 Alves (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 28 Amrabat, Dk. 37 Hamit Altıntop, Dk. 49. Gökhan Zan, Dk. 79 Melo, Dk 115. Drogba, Dk. 120 Muslera (Galatasaray), Dk. 46 Mehmet Topuz, Dk. 61 Webo, Dk. 120 Caner Erkin (Fenerbahçe)

        İkinci yarıda etkili bir oyun ortaya koyan Galatasaray, 63. dakikada Alves'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Fenerbahçe karşısında baskısını daha da artırdı. Özellikle ceza sahası dışından çekilen şutlarla rakip kalede gol arayan sarı-kırmızııl ekip, yakalanan önemli fırsatları ise normal sürede değerlendiremedi. Uzatma bölümünde Drogba'nın kafayla attığı golle öne geçen Galatasaray, elindeki skor avantajını kalan sürede koruyarak kupaya uzandı.

        Alves'in 5 dakika içinde gördüğü iki sarı kart sonucu kırmızı kartla oyun dışı kalması, Fenerbahçe'nin oyun planını ikinci yarıda büyük ölçüde bozdu. Sahada 10 kişi kalan sarı-lacivertliler, üst üste gelen Galatasaray ataklarına normal süre içinde dirense de, uzatmada Drogba'nın attığı gol maçın skorunu belirledi. Yenik duruma düştükten sonra özellikle Sow ile önemli fırsatlar yakalan Fenerbahçe takımı, sarı-kırmızılı file bekçisi Muslera'yı geçemedi.

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        1. dakikada Cristian'ın yaklaşık 30 metreden çektiği şutta top, kaleci Muslera'ın kontrolünde auta gitti.

        4. dakikada Sow, Webo'dan ceza yayı civarında aldığı topu kontrol ederek bekletmeden yerden kaleye gönderdi, meşin yuvarlak Muslera'da kaldı.

        15. dakikadaki Galatasaray atağında, Drogba'nın ceza alanı dışından vuruşunda top auta çıktı.

        20. dakikada Amrabat'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği topu kaleci Mert elleriyle çeldi, dönen topu altı pas civarında Drogba tamamlamak istedi, ancak Mert gole izin vermedi.

        24. dakikada Hasan Ali Kaldırım sol kanattan topu sürerek ceza alanına girip, meşin yuvarlağı penaltı noktası üzerinde müsait pozisyondaki Sow'a aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda top az parkla üstten dışarı gitti.

        39. dakikada Sneijder'in ceza alanı dışından çektiği şutta topu kaleci Mert son anda kornere çeldi.

        45. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında, ceza yayı önünde topla buluşan Sow'un bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak Muslera'da kaldı.

        Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere sonuçlandı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        53. dakikada Sneijder'in, yaklaşık 30 metreden kaleye gönderdiği şutta, kaleci Mert topu son anda kornere çeldi.

        67. dakikada Hamit Altıntop'un ceza alanı dışından sert vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

        70. dakikada sol kanattan Amrabat'ın ceza sahasına ortasında, topa iyi yükselen Drogba'nın vuruşunda top kaleci Mert'in kucağında kaldı.

        71. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında, Kuyt topu ceza yayı üzerindeki Sow'a aktardı. Bu oyuncunun şutunda Muslera meşin yuvarlağı kontrol etti.

        78. dakikada Drogba'nın sol kanattan ortasında, arka direkte boş kalan Selçuk İnan'ın plasesinde top az farkla yandan auta gitti.

        Karşılaşmanın normal süresi golsüz eşitlikle tamamlandı ve uzatma dakikalarına geçildi.

        97. dakikada Galatasaray'da kazanılan serbest vuruşu Drogba kullandı. Bu futbolcunun şutunda, kaleci Mert iki hamlede meşin yuvarlağa sahip olarak gole izin vermedi.

        99. dakikada Galatasaray, Drogba'nın golüyle eşitliği bozdu. Sol kanattan Hakan Balta'nın yaptığı ortada, Drogba topu kafayla filelere göndererek takımını öne geçirdi: 1-0

        105. dakikasında ceza alanına yapılan ortada, Kuyt'un voleyle kaleye gönderdiği topu Muslera son anda kornere tokatladı.

        Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, maçtan 1-0 galip ayrılan Galatasaray, TFF Süper Kupa'nın sahibi oldu.

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonun şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe, TFF Süper Kupa maçında Kayseri'de karşı karşıya geldi. Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta başlayacak 2013-2014 sezonu öncesi, Kayseri'de ilk kez Galatasaray-Fenerbahçe derbisi oynandı. Kayseri aynı zamanda TFF Süper Kupa maçına da ilk kez ev sahipliği yaptı. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabette, daha önceki 374 maç 15 ayrı oynanmıştı.

        GEÇEN YILIN RÖVANŞI

        Galatasaray ile Fenerbahçe, TFF Süper Kupa'da geçen yılın rövanşına çıktı. İki takım geçen yıl 12 Ağustos'ta Erzurum'da karşılaşmış ve 3-2'lik sonuçla kupayı müzesine götüren taraf Galatasaray olmuştu. Sarı-kırmızılıların gollerini Umut Bulut (2) ve Selçuk İnan (penaltıdan), Fenerbahçe'nin gollerini ise Alex ve Kuyt atmıştı.

        ERSUN YANAL'IN İLK DERBİSİ

        Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Ersun Yanal, takımının başında ilk derbiye TFF Süper Kupa'da çıktı. Sarı-lacivertli takımla bir yıllık sözleşme imzalayan Yanal, takımını ilk derbide Galatasaray'a karşı yönetti.

        REKABETİ İKİ TAKIMDA YAŞAYANLAR

        Fenerbahçe ile Galatasaray'ın bu sezonki kadrolarında bulunan toplam 5 futbolcu, her iki takımda da oynadı. Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, Mehmet Topal ve Caner Erkin daha önce Galatasaray'da, Galatasaraylı Burak Yılmaz ve Kazım Kazım ise önceki yıllarda Fenerbahçe'de forma giydi.

        CEZALILAR

        Sezonun ilk derbisinde her iki takımda da eksikler dikkati çekiyor. Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, geçen sezondan kalan cezası nedeniyle Kayseri'deki dev maçta sahaya çıkamadı. Süper Lig'de geçen sezonun 28. haftasında oynanan Mersin İdmanyurdu maçındaki davranışları nedeniyle 9 maç ceza alan deneyimli teknik adam, cezasının 6 maçlık bölümünü ligde çekti. TFF Süper Kupa maçında da takımının başında olamayan Terim, yeni sezonda Süper Lig'in ilk 2 haftasını da kaçıracak. Sarı-kırmızılı takımda ayrıca, geçen sezon Fenerbahçe ile Kadıköy'de yapılan derbide kırmızı kart gören Sabri Sarıoğlu forma giyemedi. Fenerbahçe'de ise aynı maçta kırmızı kart gören Volkan Demirel ile rakip oyunculara yönelik hakareti nedeniyle ceza alan Raul Meireles oynayamadı.

        YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

        Karşılaşmada 3 bin 800 güvenlik görevlisi görev yaptı. Güvenlik güçleri, stadın içinde ve dışında olay yaşanmaması için yoğun güvenlik önlemi aldı. Kayseri Emniyet Müdürlüğüne takviye olarak İstanbul, Ankara, Sivas ve çevre illerden de ekip geldi. Ayrıca, stadın girişinde ayrıca alkol ve sahte bilet kontrolü yapılarak alkollü kişilerin stada girmesi engellendi.

        BAŞKANLAR TRİBÜNLERDEKİ YERİNİ ALDI

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Galatasaray Başkanı Ünal Aysal takımlarını yalnız bırakmadı. Yıldırım ve Aysal karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve diğer protokol üyeleriyle birlikte takip etti.

        TARAFTARLAR TRİBÜNLERİ DOLDURDU

        Toplam 32 bin 864 koltuk kapasiteli Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nı Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları doldurdu. Galatasaray taraftarları stada Osman Kavuncu Bulvarı'nı kullanarak gelirken, Fenerbahçe taraftarları ise Ahmet Gazi Bulvarı'ndan stada ulaştı. Her iki takımın taraftarına eşit sayıda yerin ayrıldığı statta Galatasaray taraftarları kuzey, Fenerbahçe taraftarları ise güney tribünlerinde yerlerini aldı. Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulunun sınırlı sayıda davulun stada sokulmasına izin vermesinin ardından taraftarlar davullarla takımına destek verdi. Ayrıca plastik sopalı takım flama ve bayraklarının stada sokulmasına izin verildi.

        SELÇUK YULA UNUTULMADI

        Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) yetkilileri, kısa bir süre önce hayatını kaybeden Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarınında forma giymiş eski milli futbolcu ve spor yazarı Selçuk Yula'nın anısına basın tribünündeki bir masaya çiçeklerle süslenmiş fotoğrafını yerleştirdi.

        Fotoğrafın üstünde "kalbimizdesin" yazdığı görüldü.

        Karşılaşmanın başında, kısa bir süre önce hayatlarını kaybeden eski milli futbolcu ve spor yazarı Selçuk Yula, milli takım ve Beşiktaş'ın eski futbolcusu Nazmi Bilge ile eski Gençlerbirliği yöneticilerinden Ekrem Üstündağ için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ