Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor TV8'de yayınlanan Telegol adlı programa telefonla bağlanan Çakıroğlu "Şu anda garajda kilitliyiz. Polis durdurmaya çalışıyor. Basın her şeyi gördü. Linç girişimi oldu. Son anda, kılpayı kurtulduk. Yapan insanlar da belli" dedi. - Trabzonspor Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'deki Fenerbahçe-Trabzonspor maçının ardından, bir grup sarı-lacivertli taraftarla bordo-mavili takımın başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasında gerginlik yaşandı.

        Karşılaşma sonrası stat çıkışında medya mensuplarına açıklama yapan Hacıosmanoğlu'na, bir Fenerbahçe taraftarı "Hakemi kaç liraya satın aldınız?" şeklinde bağırdı.

        "ONU KENDİ BAŞKANINIZA SORUN"

        Hacıosmanoğlu'nun taraftara "Onu kendi başkanınıza sorun" karşılığını vermesinin ardından, stat önünde bekleyen bir grup Fenerbahçe taraftarı, bu kez küfretti.

        Küfür edilmesi üzerine sinirlenerek taraftarların olduğu bölüme yönelen Hacıosmanoğlu, yanında bulunan kişilerin araya girmesiyle güçlükle kendisini bekleyen araca bindirildi. Hacıosmanoğlu'nun burada Fenerbahçe taraftarlarına "Ortamı geriyorsunuz" diye bağırdığı öğrenildi.

        Daha sonra, Fenerbahçe taraftarları, Hacıosmanoğlu'nun aracına taş ve şişe fırlattı. Araç stat otoparkına sokulurken, güvenlik güçleri taraftarları göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunarak uzaklaştırdı.

        Bu sırada, sarı-lacivertli taraftarlar, polise de şişe attı. Başına şişe isabet eden bir polis memuru yaralandı.

        Bu esnada stat otoparkının kepenkleri de indirilerek, taraftarların bu bölüme girmesi engellendi.

        Polis ekipleri, gerginliğin yaşandığı yerde güvenlik önlemi aldı.

        Konuyla ilgili ilk açıklamayı Trabzonspor İkinci Başkanı Sebahattin Çakıroğlu yaptı.

        TV8'de yayınlanan Telegol adlı programa telefonla bağlanan Çakıroğlu, "Şu anda garajda kilitliyiz. Polis durdurmaya çalışıyor. Basın her şeyi gördü. Linç girişimi oldu. Son anda, kılpayı kurtulduk. Yapan insanlar da belli. Güney Kıbrıs'a gittik, orada adamlar gibi ağırlandık. Yazıklar olsun. Şurada biraz önce basına bağlandığım sırada stadın güvenlik müdürü telefonlarımızı zorla elimizden almaya kalktı. Alamadılar, güçleri yetmez de... Türk futbolunun içine ediyorlar. Bir tane yönetici buraya gelmedi" dedi.

        "YAZIKLAR OLSUN"

        Çakıroğlu daha sonra Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programına bağlandı. Çakıroğlu şunları söyledi:

        "Hiç kimse bize yol göstermedi, 'güvenlik var bekleyin' demediler. Ben yalan konuşmam, kamera kayıtlarına bakılsın. Bu olayın sorumluları, güvenlik amiri ile stadın güvenlik müdürüdür. Bizim sopa yememize müsade ettiler ancak olmadı. 20 kişi kendimizi savunduk. Bizi linç etmek istediler. 10 dakika bizi orda seyrettiler. Bizim arkadaşlarımız kendi kendini savundu. Bize saldıranlar varken güvenlik görevlileri bunu seyretti. Yazıklar olsun, Türk futbolunun içine ettiler. Utanıyorum böyle bir şey içinde olduğum için. Emniyetten bize uyarı gelse neden ordan gidelim. Başkanla kol kola çıktık ben duysam öyle bi uyarı, gitmezdik. Maç içerisinde kimse bize kem gözle bakmadı ancak bize bir kaşılama yapılmadı. Kimse bize bir laf dahi demedi. Fenerbahçeli yönetici Ömer Temelli her şey olurken eli cebinde bizi seyrediyordu. Stadın güvenlik amiri telefonumuzu almaya çalıştı. Bize orada çok ağır küfürler edilince başkanımız da "Başkanına sor" demek zorunda kaldı çünkü kimse müdehale etmedi. Allah'tan orada bir can kaybı yaşanmadı."

        DEMİRÖREN ARADI

        Olayların üzerine TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in Hacıomanoğlu'nu aradığı öğrenildi. Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programının iddialarına göre; Demirören, Hacıosmanoğlu'na, "Durumunuz nedir, bir şeye ihtiyacınız var mı" diye sordu.

        EMNİYET HACIOSMANOĞLU'NU ARADI

        Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Şükrü Saracoğlu Stadı’nı terk edişi esnasında Fenerbahçeli taraftarların sözlü tacizine uğrarken; emniyet, olayların çıkışı ile ilgili olarak Trabzonspor Başkanı'nı suçladı.

        AMK'nın haberine göre; İstanbul Emniyeti'nde 2. sınıf emniyet amiri olan stadyum güvenlik sorumlusu maç sonunda yaşanan olaylar dolayısıyla Hacıosmanoğlu’nu, ”Biz size bu kapıdan çıkmayın demedik mi? Takım otobüsünü beklemeden neden çıkış yapıyorsunuz.” diye suçlarken, Hacıosmanoğlu da ”Sen Trabzonspor Başkanı ile böyle konuşamazsın” dedi ve ortam bir hayli gerildi.

        Yaşanan gerginlik kısa bir süre sonra son buldu ve İbrahim Hacıosmanoğlu ve beraberindekiler stadı emniyet güçlerinin kontrolü eşliğinde terk etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ