Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Milli Takım, tarihinin en kritik maçlarından birinde yarın, Hollanda ile karşılaşacak - Futbol Haberleri

        HTSPOR / Atilla TÜRKER

        Yüzdük, yüzdük, yüzdük... Daha kuyruğuna gelemedik ama; Fatih Terim sayesinde çok yaklaştık... Milli Takım, 2014 Dünya Kupası şansı doğrultusunda tarihinin en kritik maçlarından birinde yarın, Hollanda ile karşılaşacak. Brezilya vizesini cebine koyan, yenilgisiz grup lideri Portakallar karşısında en çok ihtiyacımız olan unsurlardan biri de tabi ki tribün desteği... Ancak bu konuda son yıllara nazaran müthiş gelişmeler yaşanıyor... Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren taraftarlarımız, 52 bin 500 kişi kapasiteli Şükrü Saracoğlu Stadı’nda satışa sunulan tüm biletleri kısa sürede tüketti. İlgi o kadar yoğundu ki TFF, resmi sitesinden sürekli biletlerin son durumu hakkında bilgi vermek durumunda kaldı. Dün, stat gişeleri önünde de uzun kuyruklar oluşurtu.

        TERİM'İN 'DESTEK' VURGUSU

        Dünya Kupası için şansını son viraja taşıyan bir takım yaratan Fatih Terim de, Estonya maçının ardından yaptığı açıklamada “Takımları bir yana bırakıp Ay-Yıldız olmalıyız. Statta bağıran taraftar istiyorum” diyerek, Kadıköy’e gelecek vatandaşlarımızı ortak paydada birleştirme çağrısında bulunmuştu. TFF de deneyimli teknik adamın bu çağrısını dikkate almış olacak ki; bu kez sponsorlara ayrılan bilet sayısı diğer maçlara nazaran düşük tutuldu (4500 bilet ayrıldı).

        MAÇTAN NOTLAR...

        KADIKÖY YARIYOR

        2014 Dünya Kupası Elemeleri’nde Estonya ve Macaristan maçlarından sonra 3. kez Şükrü Saracoğlu’nda oynayacak Milliler’e Kadıköy uğurlu geliyor. Daha önce bu statta oynadığı 12 maçta 8 galibiyet alan Ay-Yıldızlılar, 3 kez berabere kaldı; 1 kez de yenildi.

        10. RANDEVU

        Milli Takımımız, tarihi boyunca Hollanda ile toplam 9 kez karşı karşıya geldi. Oynanan 9 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi alan Milliler, 5 gol atarken kalesinde ise 10 gol gördü. Hollanda ile yapılan 5 resmi maçın tümü Dünya Kupası gruplarında oldu. AyYıldızlılar, 1958 yılında özel maçta 2-1 yendiği Portakal’ı; 1997’de ise Bursa’da Hakan Şükür’ün golüyle 1-0 devirmişti.

        MİLLİLER TAM KADRO

        Milli Takım, Hollanda maçının hazırlıklarını dün yaptığı idman ile sürdürdü. Sağ alt adalesinde sakatlığı bulunan Mehmet Topal ile faranjit olan Umut Bulut’un da katılımıyla çalışma tam kadro gerçekleşti. Kasımpaşa’nın Kemerburgaz Tesisleri’ndeki antrenmanda Ay-Yıldızlılar taktik ağırlıklı çift kale maç yaptı. Öte yandan Fatih Terim, bugün saat 12:30’da basın toplantısı düzenleyecek.

        RÖVANŞI 'AĞABEYLER' ALIR

        U19 Milli Takımı, özel maçta Hollanda’ya 3-1 mağlup oldu. Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmada Milli Takımımız’ın tek golünü 62’de Batuhan Altıntaş kaydetti. Hollanda’nın golleri ise 22’de Karsdorp, 33’te Menig ve 87’de Dammers attı.

        BELALI HAKEM

        Belalı hakem Milli Takım’ın Hollanda maçını, Portekizli hakem Olegario Benquerença yönetecek. Benquerença, Milliler’in 2010 Dünya Kupası elemeleri kapsamında, 4 yıl önce Bosna Hersek ile deplasmanda 1-1 berabere kaldığı maçta; o dönem de Ay-Yıldızlılar’ın başında olan Fatih Terim’i sahadan atmıştı. Arda Turan ile Emre Belözoğlu da sarı kart görerek cezalı duruma düşmüşlerdi. Benquerença’nın Bosna maçındaki yardımcısı Joao Ferreira da yarın, Hollanda maçında yine yardımcı hakem olarak görev alacak.

        EN BAŞARILI PORTAKAL

        Hollanda, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde son haftalar öncesi en başarılı takım olarak göze çarpıyor. Portakallar, D Grubu’nda oynadığı 9 maçta 8 galibiyet aldı; sadece Estonya ile berabere kaldı. Hollanda, 9 grup lideri arasında 25 puana sahip 3 takım içinden, Almanya ve Belçika’yı averajla geçerek bu konuda en başarılı takım oldu.

        27 MAÇTA TEK YENİLGİ

        Hollanda, son 3 büyük turnuvanın elemelerinde oynadığı toplam 27 maçta sadece 1 kez yenildi. Portakallar, daha sonra finalde İspanya’ya kaybedeceği 2010 Dünya Kupası’nın elemelerinde 8’de 8 yaptı. 2012 elemelerinde 10 maçta 9 galibiyet alan Hollanda, sadece İsveç’e deplasmanda 3-2 kaybetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ