Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa 2 - Beşiktaş 1 Süper Lig 15. hafta Halil, Scarione - Kasımpaşa Haberleri

        Dev maç Kasımpaşa'nın... Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Kasımpaşa, sahasında geriye düştüğü maçta Beşiktaş'ı 2-1 yendi. Puanını 30'a çıkaran Paşa'nın gollerini Halil ve Scarione attı. Beşiktaş'ın sayısını Almeida kaydetti. Kara Kartal'da Motta ve Almeida, sahaya giren seyirciye tekme attıkları gerekçesiyle 82'de atıldılar.

        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... KASIMPAŞA-BEŞİKTAŞ MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Kasımpaşa: 2 - Beşiktaş: 1

        Stat: Recep Tayyip Erdoğan

        Hakemler: Barış Şimşek, Ekrem Tan, Mehmet Metin

        Kasımpaşa: Isaksson, Orhan Şam, Yalçın Ayhan, Donk, Sancak Kaplan, Viudez, Kerem Şeras, Castro, Halil Çolak (Dk. 88 Volkan Yaman), Scarione, Malki

        Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Ersan Adem Gülüm, Sivok, Motta, Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup (Dk. 77 Holosko), Hutchinson, Fernandes, Olcay Şahan (Dk. 83 Mustafa Pektemek), Almeida

        Goller: Dk. 3 Almeida (Beşiktaş), Dk. 47 Halil Çolak, Dk. 71 Scarione (Kasımpaşa)

        Kırmızı kartlar: Dk. 82 Motta, Almeida (Beşiktaş)

        Sarı kartlar: Dk. 30 Donk, Dk. 45+1 Halil Çolak, Dk. 50 Castro (Kasımpaşa), Dk. 65 Ersan Adem Gülüm, Dk. 76 Oğuzhan Özyakup, Dk. 89 Hutchinson (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        3. dakikada Beşiktaş, Oğuzhan'ın organize ettiği atakla golü buldu. Bu oyuncunun pasıyla ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Olcay, meşin yuvarlağı, arka direkte müsait durumda bekleyen Almeida'nın önüne bıraktı. Portekizli oyuncu, topu rahat bir şekilde filelere atarak, takımını 1-0 öne geçirdi.

        9. dakikada Beşiktaş, sol çaprazdan tehlikeli geldi. Ceza alanı içinde Olcay'ın pasıyla topla buluşan Almeida, meşin yuvarlağı, Fernandes'in önüne bıraktı. Bu oyuncunun yerden bekletmeden şutunda, kaleci Isaksson, topu yatarak kontrol etti.

        11. dakikada Viudez'in pasıyla Serdar'dan önce topla buluşan Halil'in ayağından açtığı topa, kaleci Tolga sahip oldu.

        16. dakikada kullanılan serbest vuruşta, ceza yayı içinde Malki kafa pasıyla Scarione'yi topla buluşturdu. Bu oyuncu, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

        25. dakikada Fernandes'in sol çaprazdan ortasında, arka direkte bekleyen Almeida, Yalçın'ın dokunduğu topu, kötü bir kafa vuruşuyla auta gönderdi.

        33. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında, Almeida'nın sol çaprazdan sert şutunda, top yandan auta gitti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        47. dakikada Donk'un pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Halil, sol çaprazdan güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

        57. dakikada Viudez'in ceza alanı önünden sert şutunda, savunmadan seken topu, kaleci Tolga son anda kornere tokatladı.

        64. dakikada Kerem'in uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Tolga bir kez daha güzel bir kurtarışla, topu kornere çeldi.

        71. dakikada Kerem'in pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Scarione, meşin yuvarlağı filelere göndererek, takımını 2-1 öne geçirdi.

        79. dakikada bir taraftarın sahaya girip Fernandes'e saldırması sonrası, saha karıştı. Taraftara vuran Motta, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Almeida da yaptığı itiraz sonrası gördüğü ikinci sarı kartın ardından, kırmızı kartla oyundan atıldı.

        MAÇTAN NOTLAR

        İLGİNÇ POZİSYON

        Karşılaşmanın 29. dakikasında Beşiktaş atağında sahada ilginç anlar yaşandı. Siyah-beyazlılar, Kasımpaşa ceza alanına yüklenirken, tribünlerden atılan ikinci bir top da maçın oynandığı bölüme geldi. Bu sırada Kasımpaşılı Donk, tribünlerden gelen topu eline aldı. Almeida'nın kaleci Isaksson ile karşı karşıya kaldığı pozisyon sırasında Donk elindeki topu, Portekizli futbolcunun ayağındaki topa attı. Bu hareket sonrası Almeida ayağındaki topu kaybederken, hakem Barış Şimşek, Donk'a sarı kart gösterdi ve karşılaşmayı hava atışıyla başlattı. Bu esnada, siyah-beyazlı futbolcular, hakem Şimşek'e uzun süre itirazda bulundu.

        Siyah-beyazlı futbolcular, Almeida'nın gole gittiğini, kendi lehlerine bir atış verilmesi gerektiği yönünde itirazda bulunsa da hakem Şimşek, hava atışıyla maçı başlattı. Maçın 29. dakikasında yaşanan bu olay, kural hatası iddialarını gündeme getirdi.

        Beşiktaş Kulübü yönetiminin olayı inceleyeceği ve gerekirse kural hatası yapıldığı yönünde Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuracağı öğrenildi.

        FERNANDES'E TEKME VE 2 KIRMIZI KART

        Maçın 79. dakikası oynanırken bir Beşiktaşlı taraftarın sahaya girmesi ve Fernandes'e tekme atması ise maça damga vurdu. Karşılaşma bu nedenle duraklarken, yerdeki taraftara tekme atan Ramon Motta, kırmızı kart gördü. Duruma itiraz eden Almeida da ikinci sarı karttan oyundan atılırken, siyah-beyazlılar, son bölümü 9 kişi oynamak zorunda kaldı.

        Siyah-beyazlılar, yenilginin yanı sıra Motta ve Almeida'nın atılmalarıyla da büyük bir yara aldı. Siyah-beyazlıların en golcü futbolcusu Almeida ile savunmanın solunda forma giyen Motta, gelecek hafta yapılacak Elazığspor maçında forma giyemeyecek. Bu arada, sahaya giren Mustafa Ö. isimli kişinin maraton A tribününden atladığı ileri sürüldü. Giydiği montun altında Beşiktaş logolu giysi bulunan kişinin Kasımpaşa Polis Merkezi'ne götürüldüğü öğrenildi. Kalan dakikalarda da taraftarlar, Fernandes'e tepkilerini sürdürdü.

        BEŞİKTAŞ AĞIR YARALI

        Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Kasımpaşa'ya 2-1 yenilen siyah-beyazlılar, ligde 8 maç sonra mağlup oldu ve lider Fenerbahçe'nin 12 puan gerisine düştü. Kasımpaşa karşısında ilk yarıyı Almeida'nın golüyle 1-0 önde kapatan siyah-beyazlılar, ikinci devrede rakibinin 2 golüne engel olamadı ve sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Bu sonuçla 26 puanda kalan ve 4. sıraya gerileyen "Kara Kartallar", 38 puanı bulunan lider Fenerbahçe'nin 12, 30 puanlı Kasımpaşa'nın 4, 27 puanlı Galatasaray'ın da 1 puan gerisinde kaldı.

        8 MAÇ SONRA GELEN YENİLGİ

        Ligde en son 6. haftadaki Medical Park Antalyaspor maçını 2-0 kaybeden ve sonraki 8 karşılaşmada yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş, 15. haftadaki Kasımpaşa karşılaşmasında sahadan puansız ayrıldı. Beşiktaş, 8 maçlık yenilmezlik serisinde 3 galibiyet, 5 de beraberlik almıştı. Bu arada, siyah-beyazlılar, 2 maçlık galibiyet hasretini, Kasımpaşa mağlubiyeti ile 3 maça çıkardı. Ligde 13. haftada Fenerbahçe ile 3-3, geçen hafta da Sivasspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, 15. haftada da sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

        FERNANDES VE FUTBOLCULARA TEPKİ

        Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşma 2-1 Kasımpaşa'nın lehine devam ederken, siyah-beyazlı futbolculara tepki gösterdi. "Bu forma kutsaldır nasip olmaz herkese" diye tempo tutan taraftarlara, Manuel Fernandes korner atışı sırasında tepki gösterdi. Bunun üzerine Portekizli futbolcuya tepkilerini artıran taraftarlar, "Fernandes dışarı" diye tempo tuttu ve Portekizli futbolcu topu her ayağına aldığında, ıslıklarla protestoda bulundu.

        ALMEİDA ATTI AMA YETMEDİ

        Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Hugo Almeida, Kasımpaşa maçını da boş geçmeyerek, ligdeki gol sayısını 10'a çıkardı. Son 4 maçında da gol atmayı başaran Almeida, Kasımpaşa maçının henüz 3. dakikasında takımını öne geçiren gole imza attı. Son 4 maçta 5. golüne ulaşan Almeida, gol krallığında da Sivassporlu Aatıf Chahechoue'yu yakaladı. Portekizli futbolcu, golle buluşmasına rağmen takımını yenilgiden kurtaramadı. Almeida, bu sezon Kayseri Erciyesspor, Gaziantepspor (2), Bursaspor, Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor, Fenerbahçe (2), Sivasspor maçlarının ardından Kasımpaşa ağlarını da havalandırmayı başardı.

        GOL SONRASI TOLGA'YA KOŞTULAR

        Beşiktaşlı futbolcular, Almeida'nın attığı golden sonra, geçtiğimiz günlerde annesini kaybeden Tolga Zengin'e koştular. Başta golü atan Almeida olmak üzere tüm futbolcular, gol sonrası kaleci Tolga'ya sarıldılar.

        PAŞA ZİRVE TAKİBİNİ SÜRDÜRDÜ

        Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş'ı 2-1 yenerek, puanını 30'a yükseltti ve 2. sıradaki yerini korudu. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki karşılaşmanın ilk yarısını 3. dakikada Almeida'nın attığı golle yenik kapatan lacivert-beyazlılar, ikinci devrede bulduğu gollerle sahadan 3 puanla ayrıldı. Lacivert-beyazlılarda galibiyeti getiren golleri, 47. dakikada Halil Çolak ve 71. dakikada Oscar Scarione attı. Lider Fenerbahçe'yi 8 puan geriden takip eden Kasımpaşa, bu galibiyetle 2. sıradaki yerini korudu.

        YENİLMEZLİK SERİSİ 9 MAÇA ÇIKTI

        Kasımpaşa, Beşiktaş karşısında aldığı galibiyetle, hem 3 hafta aradan sonra kazandı hem de yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı. En son ligin 6. haftasında Eskişehirspor'a 2-0 kaybeden lacivert-beyazlılar, son 9 maçında 3 kez berabere kalırken, 6 defa da galip geldi. Öte yandan, Kasımpaşalı futbolcular, maçtan sonra büyük sevinç yaşadı. Sahanın ortasında galibiyeti kutlayan lacivert-beyazlı futbolcular, daha sonra tribünlere giderek sevinçlerini taraftarlarıyla da paylaştı.

        KASIMPAŞA, SAHASINDA BEŞİKTAŞ'I İLK KEZ YENDİ

        Lacivert-beyazlılar, Beşiktaş'ı lig tarihinde ilk kez sahasında yenmeyi başardı. Bu maça kadar, Kasımpaşa'nın sahasında oynanan 9 maçın 6'sını Beşiktaş kazanmış, 3 maç da berabere bitmişti. Kasımpaşa, ligdeki en iyi dönemini geçirdiği sezonda, tarihi bir galibiyete de imza atmış oldu. Kasımpaşa, Beşiktaş'ı bu maçtan önce ise sadece bir kez mağlup edebilmişti. Lacivert-beyazlılar, Beşiktaş'ı geçen sezon deplasmanda 3-1 yenmişti.

        HALİL, BEŞİKTAŞ'I BOŞ GEÇMEDİ

        Kasımpaşalı futbolcu Halil Çolak, bu sezon ilk golünü Beşiktaş karşısında kaydetti. Geçen hafta Medical Park Antalyaspor maçında kırmızı kart gören Ryan Babel ile sarı kart cezalısı Adem Büyük'ün yokluğunda bu sezon ilk kez Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya çıkan Halil, geçen sezon olduğu gibi yine siyah-beyazlı takıma gol atma başarısı gösterdi.

        Geçen sezonun 26. haftasında BJK İnönü Stadı'nda oynanan ve Kasımpaşa'nın 3-1 üstünlüğüyle sona eren maçta takımın son golünü kaydeden Halil, bu maçta da 47. dakikada siyah-beyazlı fileleri havalandırmayı başardı. Kasımpaşa'nın Arjantinli hücuma dönük orta saha oyuncusu Oscar Scarione ise bu sezonki 9. golüne imza attı. Beşiktaş filelerini 71. dakikada havalandıran Scarione, gol krallığı yarışında ise iddiasını sürdürdü.

        DONK CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

        Kasımpaşa'nın Hollandalı savunma oyuncusu Ryan Donk, karşılaşmanın 30. dakikasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Ligde daha önce Fenerbahçe, Gençlerbirliği ve Trabzonspor maçlarında sarı kart gören Donk, Beşiktaş karşısında bu sezon 4. kez sarı kartla cezalandırıldı. Donk, Kasımpaşa'nın gelecek hafta Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynayacağı maçta, takımını yalnız bırakacak.

        Müsabakanın 50. dakikasında sarı kart gören lacivert-beyazlıların Portekizli futbolcusu Castro ise ceza sınırına geldi. Daha önce Torku Konyaspor ve Gençlerbirliği maçlarında sarı kart gören Casto'nun, bu sezon toplam 3 sarı kartı oldu.

        KASIMPAŞA'DA 4 EKSİK

        Kasımpaşa, Beşiktaş karşısına 4 futbolcusundan yoksun çıktı. Lacivert-beyazlılarda geçen hafta Medical Park Antalyaspor maçında kırmızı kart gören İlhan Eker, Ryan Babel ve sarı kart görerek cezalı duruma düşen Adem Büyük ile sakatlığı bulunan Elyasa Süme, zorlu karşılaşmada takımdaki yerlerini alamadı. Teknik direktör Şota Arvaledze, bu oyuncuların yerine sağ bekte Orhan Şam, sol bekte Sancak Kaplan, sol kanatta Halil Çolak, sağ kanatta da Tabare Viudez'e forma verdi. Yabancı kontenjanı nedeniyle de Fritzler, kadroya alınmadı.

        BEŞİKTAŞ'TA 3 DEĞİŞİKLİK

        Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kasımpaşa ile yaptıkları Spor Toto Süper Lig 15. hafta maçında, kadroda 3 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü. Siyah-beyazlılarda, geçen haftaki Sivasspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Gökhan Töre, Julien Escude ve Mehmet Akgün'ün yerine sakatlığı geçen Tomas Sivok ile cezaları biten Oğuzhan Özyakup ve Ersan Gülüm forma giydi. Sakatlığı bulunan Gökhan Töre ile yabancı sınırlamasına takılan Escude, 18 kişilik maç kadrosuna alınmazken, Mehmet Akgün ise yedekler arasında yer aldı.

        OĞUZHAN SAĞ AÇIKTA, VELİ YEDEK

        Slaven Bilic, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Gökhan Töre'nin yerine, orta alanının sağında Oğuzhan Özyakup'a görev verdi. Forvette geçen hafta olduğu gibi Almeida'yı oynatan Hırvat teknik adam, orta alanı Olcay Şahan, Atiba Hutchinson, Necip Uysal, Manuel Fernandes ve Oğuzhan Özyakup'tan oluşturdu. Sakatlığı geçen Veli Kavlak ise yedekler arasında yer aldı.

        SİVOK 1 HAFTA SONRA SAHADA

        Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle geçen hafta Sivasspor maçında forma giyemeyen Tomas Sivok, Kasımpaşa karşısında takımdaki yerini aldı. Sivok, cezası nedeniyle Sivasspor maçında oynayamayan Ersan Gülüm ile savunmanın göbeğinde görev aldı. Savunmanın solunda Motta, sağında ise Serdar Kurtuluş forma giydi. Bu arada, Rusya'nın Rubin Kazan takımında forma giyen Gökdeniz Karadeniz de karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ