Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Dünya Kupası stat, Brezilya stat, stat projeleri, Beckham stat, Beckham Miami - Futbol Haberleri
        1

        Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Cidde'de inşaa ettiği stat görenleri kendine adeta hayran bırakıyor...

        2

        Suudi Arabistan'da projesi 2009'da onaylanan ve çatısı mücevhere benzetildiği için "Çölün Mücevheri" adı verilen Kral Abdullah Stadı açıldı.

        3

        Cidde şehrinin iki takımı El İttihad ve El Ahli takımlarının maçlarını oynayacağı stat 60 bin kişi kapasitesine sahip.

        4

        Spor Şehri'nin ana yapısı olarak tasarlanan ve FIFA kriterlerine uygun olarak yapılan stat 533 milyon dolara maloldu.

        5

        Statta 5 yıldızlı localarla birlikte VIP salonları, sporcular ve basın mensupları için konforlu salonlar düzenlendi.

        6

        Engelli izleyiciler için 308 koltuğun yapıldığı statta, özel asansörler ve tuvaletler de düşünüldü.

        7

        Sıcak aylarda genellikle gece maçlarının oynandığı Arabistan'da, seyirciler ve oyuncular etkilenmemesi için sıcak havanın stada girmesini engelleyecek özel tasarım yapıldı. Üstü kapalı statta çimlerin doğal güneşi alması için de özel çalışma yapıldı.

        8

        MUHTEŞEM PROJE
        Roma, kulüp başkanı James Pallotta ve Roma Belediye Başkanı Ignazio Marino'nun katıldığı törenle taraftarlarına yeni stat projesinin tanıttı.

        9

        Roma'nın yeni futbol mabedinin kapasitesinin 52 bin 500 olacağını ancak 60 bine kadar genişletilebileceğini dile getiren Pallotta, Roma'yı dünyanın lider takımlarından biri yapmak için bir stada ihtiyaç duyduklarını ve bunu yapmak zorunda olduklarını söyledi.

        10

        Stadın ABD'li mimarı Dan Meis ise yeni stadın Roma kentinin tarihi simgelerinden biri olan Kolezyum'un modern konseptli yeni bir hali olacağını dile getirerek, "Yeni stat ile Kolezyum'un ihtişamını ve gücünü yeniden canlandırmak istiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

        11

        Roma Belediye Başkanı Ignazio Marino Roma'nın efsane kaptanı Francesco Totti ve diğerlerinin 2016-2017 sezonunda yeni statta top koşturmasını istediğini de sözlerine ekledi.

        12

        Roma kulübü maçlarını, ezeli rakibi Lazio kulübüyle Roma Olimpiyat Stadı'nda oynuyor.

        13

        BECKHAM, BU STADI YAPTIRACAK
        Amerika Profesyonel Futbol Ligi takımlarından Miami United FC’nin yönetim kurulu, geçtiğimiz günlerde yaptıkları bir açıklamayla, kulübün David Beckham tarafından satın alındığını duyurmuştu. Önemli bir yatırım kararı ile kulüp satın alan Beckham, ortaya önemli bir proje çıkarttı.

        14

        Dünyaca ünlü eski futbolcu David Beckham'ın Miami'de yapacağı stadın ilk görüntüleri internete düştü. Miami Limanı'nda olması planlanan stadın kapasitesi ise 25.000 kişi olarak düşünülüyor.

        15

        Göz alıcı görüntüsüyle dikkat çeken stadyumun içerisinde restoranlar, gece kulüpleri ve gösteri merkezi gibi birçok şey yer alacak.

        16

        1 yılda 17 MLS (Amerikan Ulusal Futbol Ligi) karşılaşmasına ev sahipliği yapacak stadyum bunun dışında dostluk turnuvalarına ve çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yapacağı vurgulandı.

        17

        10 - VODAFONE ARENA: Besiktaş geleceği için tarihi bir anıt olarak kabul edilen eski zemin üzerine inşa edilen stadyum 40.000 seyirci kapasiteye ve 147 lüks locaya sahip olacak.

        18

        9) CSKA MOSKOVA STADI: 30,000 kişiye ev sahipliği yapacak stadyum göz kamaştırıcı bir gökdelene sahip. Gökdelenin amacı, Avrupa Kupası'nı modellemek için tasarlanmış.

        19

        8) ARENA DE SAO PAULO (CORİNTHİANS): 2014 Dünya Kupası ve gelecek yıllar için sanatsal bir mücevher. 48,000 kişilik Arena de Sao Paulo, muhteşem açık bir alana sahip. Stadyumun her iki tarafında havuzlar ve birçok üst düzey konaklama tesisleri mevcut olacak.

        20

        7) ARENA PANTANAL İN CUIABA: Şuan yapım aşamasında ve 42.000 kişilik kapasitesi ile dikkat çekiyor. Brezilyalı'nin güzelliği içerisinde İngiliz görünümü sağlıyor.

        21

        6) STADION SPARTAK (MOSKOVA): Yapılan ilk çalışmalarda yaklaşık 35.000 kişilik bir stadyum düşünülüyordu. Ama bu sayı, yaklaşan 2018 Dünya Kupası ile birlikte yukarı çıkarıldı. Daha sonra stadın kapasitesinin 43.000 kişi olmasına karar verildi.

        22

        5) ESTADİO BEİRA RİO: 50.000 kişi kapasiteli Estadio Beira Rio Dünya Kupası'nda ve sonrasında iltişamı ile göz kamaştırıyor.

        23

        4) NOU MESTALLA (VALENCİA): Valencia'nın yaşadığı finansal sıkıntılar nedeniyle yapımı sürekli ertelenen stadın nihayet 2015 yılında açılması planlanıyor. Valencia taraftarları 71.000 kişi kapasiteli statlarının açılışını dört gözle bekliyor.

        24

        3) STADE DES LUMİERES (LYON): 2016 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak statların belki de en dikkat çekeni. Lyon stadın inşaatı için 250 milyon Euro harcadı. Des Lumieres'in 2015 yılında açılması bekleniyor.

        25


        2) STADE VELDROME (MARSİLYA): Marsilya'nın tarihi Veldrome Stadı 2016 Avrupa Şampiyonası öncesi yenilenmeye ihtiyaç duyuyordu. Tesisin çatı ve kapasitesinin geliştirilmesiyle kapasite 67,000 kişiye çıkacak.

        26

        1) ALLIANZ PARQUE (PALMEİRAS): Kayaların arasında bir elmas! Palmeiras, Güney Amerika'nın en muhteşem futbol mabedini inşa ediyor. Lüks localar ve restaurantlarla beraber Allianz Park misafirlerini kendini evindeymiş gibi rahat hissettirmeye amaçlıyor.

        27

        YENİ STADIN %30'U TAMAMLANDI
        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, "Samsun 19 Mayıs" olarak isimlendirilen yeni stadın inşaatının yüzde 30'luk bölümünün tamamlandığını söyledi.

        28

        "Stat 33 bin 19 kişilik kaspasiteli. VIP tribünü 347 kişiliktir. 54 adet loca, 144 adet engelli oturma kodluğu, her kotta seyirciler için revir, bay ve bayan mescit alanları planlanmıştır. UEFA kulüp ağırlama alanı, kurumsal misafir alanı, restoran ve food-court, polis merkezi, sağlık merkezi ve mağazaların yanı sıra çoklu bilet satış gişeleri, basın ve konferans odaları mevcuttur."

        29

        KARŞIYAKA STADINI TANITTI
        TOKİ tarafından ihalesi yapılan ve değerlendirme aşamasında olan Karşıyaka Stadı projesinin tanıtımı yapıldı. Stadın avan projesini çizen mimar Bahadır Kul'un katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz, söz konusu projenin sadece 15 günde bir maç izlenecek alan olmaması gerektiğini söyledi.

        30

        Toplam 27 bin 750 bin metrekarelik arsa alanına sahip stat 12 bin 408 metrekare üzerine inşa edilecek. Stat dışında mevcut kulüp binası yerine 6 bin 943 metrekarelik alanda sosyal birimlerin yer alacağı bina inşa edilecek.

        31

        VODAFONE ARENA
        Beşiktaş'ın yapımı devam eden ve yeni sezonda maçlarını oynamayı planladığı yeni stadyumu Vodafone Arena'nın lansman toplantısı Beşiktaş Swiss Otel'de yapıldı. Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu haline gelecek. Avrupa ve Amerika’nın birçok yeni stadyumunda hayata geçirilen zengin içerikli dijital ekran çözümleri ile genişbant mobil ve Wi-Fi ağıyla donatılacak.

        32

        Kompleks aynı zamanda eğlence merkezi, konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak da hizmet verecek. Beşiktaş Müzesi, Kartal Yuvası stattaki yeri yenilenerek çok daha çağdaş bir hale getirilecek.

        33

        STADIN ÖZELLİKLERİ
        Koltuk kapasitesi: 40.000
        Loca sayısı: 147
        Loca koltuk toplam sayısı: 1847
        VIP koltuk sayısı: 2100
        Otopark: 350 araç
        Engelli koltuk kapasitesi: 81 engelli koltuğu + 81 refakatçi (toplamda 162 koltuk)
        Çatı özelliği: Çatı tüm tribünlerin üzeri kapalı olacak şekilde, kablo sistemle çözülmüş, PTFE kaplı olarak tasarlanmıştır.

        34

        REAL DE ÇALIŞIYOR: Sezon sonunda inşaatı başlayacak olan Yeni Bernabeu Stadı 2017'de hizmete girecek. Proje kapsamında üstü 15 dakikalık sürede kapanıp açılabilecek, yüksek teknoloji ile donatılacak. VIP salonları ve müzesi yenilenecek , ayrıca stat çevresine 200 yatak kapasiteli lüks bir otel, bir alışveriş merkezi ve 600 araç kapasiteli yer altı otoparkı yapılması da öngörülüyor.

        35

        BARCELONA'YA DA YENİ STAT: Kulüp yönetimi tarafından yapılan tanıtımda yeni Camp Nou’nun nasıl yapılacağı detaylarıyla ortaya kondu. 2017 Mayıs ayında başlayacak inşaatın 2021 Şubatı’nda biteceği belirtildi. Yenileme çalışmalarının sonrasında kapasitenin 105 bine yükseleceği kaydedildi. Öte yandan stadın içerisinde küçük bir stat daha olacağı ve özel olarak otoparkın da bulunacağı ifade edildi.

        36

        İNGİLİZ DEVİ MAVİLER: Premier League ekiplerinden Chelsea, Battersea Elektrik Santrali'ni satın alıp 60 bin kişilik stada dönüştürmeyi planlıyor...

        37

        TÜRKİYE'DE YAPILACAK OLAN BAZI STATLAR
        ADANA STADYUMU: 102 dönüm arazı üzerinde kuruluyor. Proje aşamasında. 33 bin seyirci kapasiteli. Tribün altları spor salonu olarak değerlendirilecek.

        38

        ANTALYA STADYUMU: 136 dönüm arazi üzerine inşa ediliyor. 6 Aralık’ta ihalesi yapılacak. 33 bin seyirci kapasiteli. Stadyumun hemen yanı başında 10 bin seyirci kapasiteli bir spor salonu ve 3 bin seyirci kapasiteli yüzme havuzu yapılacak.

        39

        GAZİANTEP ARENA: 103 dönüm arazi üzerine yapılıyor. 27 Aralık’ta ihalesi yapılacak. 33 bin seyirci kapasiteli. Tribün altları sporları ile değerlendirilecek.

        40

        BURSA’NIN TİMSAH ARENASI: Bursa Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokolle yapılıyor. 45 bin seyirci kapasiteli. Stadyumun inşaatı büyük oranda tamamlandı. Tribün altları spor salonu olacak. Stadyum altında konferans salonları, kafeterya, alışveriş merkezi olacak.

        41

        ESKİŞEHİR STADYUMU: 166 dönüm arazi üzerine inşa ediliyor.17 Kasım 2011’de ihalesi yapıldı. 33 bin seyirci kapasiteli. Tribün altları spor salonu olarak değerlendirilecek. Stadyum ES-ES’lilerin kırmızı-siyah çizgilerini yansıtıyor.

        42

        SELÇUKLU ESİNTİLERİ İLE DOLU KONYA STADYUMU: 42 bin seyirci kapasiteli. Tribün altlarında 12 adet bireysel branşlar için spor salonu bulunuyor. Konya Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokolle, arazi takası yöntemiyle yapılıyor. Stadyumun çevresinde olimpik bir yüzme havuzu, bir atletizm sahası, bir veledrom, bir adet spor salonu da yer alıyor. Klimalı stadyum olarak adlandırılıyor. 17 Ekim’de temeli atıldı. Su basmanı seviyesi büyük oranda çıkmış durumda.

        43

        MALATYA'NIN KAYISI STADYUMU: Stadyumun temeli 19 Mayıs 2012’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı. 62 spor tesisi ile birlikte temeli atılan stadyum 65 dönüm arazi üzerine yapılıyor. Kaba inşaatı %10 civarında tamamlandı. 25 bin seyirci kapasiteli.

        44

        SİVAS’IN AKILLI STADYUMU: 160 dönüm arazi üzerine kurulan stadyumun ihalesi TOKİ tarafından 18 Haziran 2012’de yapıldı. 25 bin seyirci kapasiteli stadyum, Sivas’ın ağır kış koşulları dikkate alınarak inşa ediliyor. Kendi enerjisini ve suyunu üretecek stadyum Türkiye’nin ilk ekolojik akıllı stadyumu olacak.

        45

        TRABZON’UN DÜNYA HARİKASİ STADYUMU: Akyazı’da 795 dönüm deniz dolgusu yapılarak 458 dönüm arazi üzerine inşa ediliyor. 40 bin seyirci kapasiteli. Stadyumun tribün altları dâhil olmak üzere tüm etrafı bir spor kompleksine dönüştürülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ