Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 İspanya ispanya milli takımı teknik direktörü, vicente del bosque konuşmaları - Futbol Haberleri

        İspanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque, 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası'nda evsahibi Brezilya'nın taraftar baskısı nedeniyle zorlanabileceğini ve bu durumu avantaja çevirmek istediklerini söyledi.

        Brezilya'da Dünya Kupası'na katılacak takımların teknik adamlarının katıldığı seminerde konuşan Del Bosque, "Brezilya'nın büyük bir taraftar desteği olacak. Stadyumun dışında televizyon başındaki taraftarları da hesaplayınca 200 milyon kişi ediyor. Bu da evsahibi takım için baskı unsuru olacak, bu avantajımız olabilir" dedi.

        Hırvatistan Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Niko Kovac da İspanyol teknik adama destek vererek, seyirci baskısının Brezilya'yı zorlayabileceği uyarısında bulundu.

        Brezilya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari ise geçmişte Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupalarında seyirci baskısı nedeniyle zorlanmalarına rağmen, bunlardan dersler çıkarttıklarını söyledi.

        Takımına güvendiğini ve yüksek beklentilerin altından kalkabileceklerini vurgulayan Scolari, "Büyük düşünmek ve kupayı kazanmayı amaçlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

        Brezilya'da 1950'de düzenlenen Dünya Kupası'nda Maracana Stadı'nda 200 bin seyircisinin desteğiyle finalde Uruguay'la karşılaşan "Sambacılar", maçı 2-1 kaybetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ