Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Quaresma Porto, Quaresma Beşiktaş, Quaresma transfer - Beşiktaş Haberleri

        Porto'ya imza attıktan sonra kariyerinde tekrar yükselişe geçen Beşiktaşlı eski oyuncu Ricardo Quaresma, verdiği röportajda İstanbul'dan ayrılmasına yol açan olaylara değindi ve kariyeri ile ilgili önemli detayları paylaştı. Siyah-beyazlı kulüpten planlı bir operasyon ile gönderildiğini belirten 30 yaşındaki oyuncu, Inter ve Barcelona günlerine yönelik de açıklamalarda bulundu.

        "BENİM KELLEMİ İSTİYORLARDI"

        Fikret Orman'ın Beşiktaş başkanı olduktan sonra kendisine yönelik bir operasyona başladığını kaydeden tecrübeli oyuncu, "Beşiktaş'ta yeni bir başkan geldi ve sadece benim ne kadar kazandığımla ilgilendi. Yeni başkan geldikten sonra, maaşımda indirime gittim, ancak birkaç saat sonra daha çok indirmem gerektiği yönünde bir ultimatomla karşılaştım. Sonra hedef tahtasında olduğumu anladım. Benim kellemi istiyorlardı" ifadelerini kullandı.

        "BİRKAÇ KÖTÜ KARAR VERDİM"

        Bazı yanlış kararlar verdiğini kabul eden Quaresma, yetenekleri konusunda şüphesi olmadığını belirtirken, "Kariyerimin bazı önemli anlarımda birkaç kötü karar verdim. Bu benim hatamdı. Her şeyi çabucak yapmak istedim ve sonunda yaralanan ben oldum. Benim zamanla daha çok farkına vardığım konu, en iyi olma konusunda kesinlikle gerekli yeteneklere sahibim. Tabii ki yetenek tek başına muhteşem bir kariyer elde edebilmek için yeterli değil" dedi.

        "İTALYA STİLİME UYGUN DEĞİLDİ"

        Barcelona'da kulübede beklemek istemediğini, İtalyan futbolunun da kendisine uymadığını söyleyen Portekizli yıldız, "Barcelona'da yedek kulübesinde bekleme sabrını gösteremedim. Yedek kulübesinden oyuna girme düşüncesini kabul edemezdim. Bu aptal bir yaklaşımdı. Serie A bana göre değildi. Çok az riskin alındığı kendine has bir oyun oynanıyor İtalya'da. Herkes rakibinin hatasını kolluyor ve sonrası kontra atak yapma şansını kovalıyor. Bu benim stilime uygun değildi" diye konuştu.

        "EN AZ 10 YIL DAHA OYNARIM"

        En az 10 yıl daha oynamayı düşündüğünü söyleyen Ricardo Quaresma, "Ben içgüdüleri ile hareket eden bir oyuncuyum. Mutlu olomam lazım. Kariyerimi sonlandırmama daha çok var. Giggs, Zanetti, Pirlo'ya bakın. Benim amacım onlarla aynı. Önümde en az 10 yıllık daha bir futbol hayatı var" diyerek sözlerini noktaladı.

        (Sporx)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ