Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Günün öne çıkanları, transfer iddiaları, futbol haberleri, spor haberleri - Futbol Haberleri
        1

        WENGER'İN YERİNE MANCİNİ
        İngiltere'den bomba iddia...
        Galatasaray'daki kötü futbolun ardından tartışma konusu olan Roberto Mancini için flaş bir iddia da İngiltere'den geldi.

        2

        Sky Sport yorumcusu Andy Gray, Galatasaray'ın İtalyan Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin başarısız sonuçlar sonrası koltuğu sallanan Arsene Wenger'in yerine gelebileceğini iddia etti.

        3

        BELHANDA 6 MİLYON EURO
        Fenerbahçe'nin geçen yıl çok istediği Faslı yıldız kulübü Dinamo Kiev ile ipleri koparıyor Fenerbahçe'nin Aykut Kocaman döneminde alamadığı Younes Belhanda, Dinamo Kiev ile ipleri koparıyor.

        4

        Ukrayna'nın Kırım nededeniyle Rusya ile yaşadığı krizden kaçan Younes Belhanda yönetimden söz aldı. Dinamo Kiev'in "6-7 milyon euroya seni satarız. Sen yeter ki kendine kulüp bul" dediği öğrenildi. Faslı orta saha oyuncusu Dinamo Kiev'e 8.5 milyon euro'ya transfer olmuştu.

        5

        AYSAL'A YUMRUKLU SALDIRI
        Bir grup taraftarın, Aysal’ın aracını yumruklayarak, “İstifa et” diye bağırdığı bildirildi. Gergin anların yaşadığı bu olayın ardından Sarı-Kırmızılı kulüp, ortaya çıkan güvenlik zaafiyetine tepki gösterdi. 2-3 kişinin katıldığı eylem, Başkan’ın canını fena halde sıkarken, nisan ayındaki Mali Genel Kurul öncesi muhalefetin bu yaşananlar nedeniyle, kötü gidişi durdurmak amacıyla kolları sıvamaya başladığı da gelen haberler arasında.

        6

        HER ŞEY GÜZEL BAŞLAMIŞTI
        Oysa Ünal Aysal, öğle saatlerinde İstanbul’da Galatasaraylılar Yurdu’nun açılışını yaptıktan sonra özel uçakla Konya’ya geçmiş, şehre ayak basar basmaz da Mevlana Türbesi’ni ziyarete gitmişti. Ancak hem takımın bir deplasman maçında daha kötü sonuç alması, hem de stat çıkışında yaşanan yumruklu saldırı, Ünal Aysal’ın tadının tamamen kaçmasına yol açtı. (Fanatik)

        7

        BİZDE BÖYLE DEĞİLDİ
        1-0 mağlup olunan Kardemir Karabük maçıyla şampiyonluk yolunda ağır bir yara alan Beşiktaş’ta bu karşılaşmanın farklı bir boyutu daha vardı... O da Kartal’ın devre arasında Karabük’e kiraladığı Michael Eneramo’nun alkış toplayan futboluydu. Hırslı ve istekli oyununu 90. dakikada attığı golle süsleyen Nijeryalı forvetin bu performansı, eski takım arkadaşlarını da şaşırttı. Maç sonu soyunma odasında Eneramo’yu değerlendiren Siyah-Beyazlılar, “Eneramo 90 dakika çok istekli oynadı. Hırslıydı ve son anda attığı golle de takımına galibiyet kazandırdı. Adeta kendini parçaladı. Bizde böyle değildi” dedi.

        8

        BİLİC: GÜÇLÜ BİR FORVET
        O sırada bu konuşmalara şahit olan teknik direktör Slaven Bilic ise öğrencilerine Eneramo’nun performansı hakkındaki görüşlerini söyledi. Nijeryalı’nın futbolu için ‘profesyonellik’ yorumunu yapan Hırvat hocanın, “Eneramo güçlü bir forvet. Fiziğini iyi kullanabilen bir oyuncu. Böyle oynaması çok doğal. Biz çok fırsat vermedik. Verdiğimiz de de golünü attı zaten.” dediği öğrenildi.

        9

        G.SARAY'A YENİ GOL MAKİNESİ
        Önümüzdeki sezon Drogba’nın ayrılmasına kesin gözüyle bakan G.Saray yönetimi özellikle forvet arayışına şimdiden başladı. Menajerler tarafından önerilen ve Hollanda Ligi’nde forma giyen İzlandalı Alfred Finnbogason bir anda listenin üst sıralarına tırmandı. Adeta gol makinesi olan ve bu sezon 33 maçta 26 gol atan, ligde de 26 karşılaşmada 24 kez fileleri havalandıran Finnbogason için Mancini’nin de onay verdiği öğrenildi.

        10

        DEVLER DE PEŞİNDE
        Heerenveen teknik direktörü Marco van Basten'in en önemli oyuncularından biri olan ve güçlü fiziğiyle de dikkat çeken 25 yaşındaki Finnbogason; Milan, Hamburg, Werder Bremen,Everton, Villareal,Napoli ve CSKA Moskova gibi kulüplerin de ilgilendiği bir isim. (Akşam)

        11

        G.SARAY UÇAĞINDA PANİK
        Saat 23.00'de THY'nin özel uçak seferi ile İstanbul'a hareket eden Galatasaray kafilesi havada korku dolu anlar yaşadı. Konya-İstanbul arasında Galatasaray takımını taşıyan uçak uzun süreli bir türbülansa girdi ve Galatasaraylı futbolcular, yönetim kurulu üyeleri ve teknik heyet büyük panik yaşadı. Uçağının sarsılması ve uzun süre boyunca türbülansa girmesi ile kafilede herkes büyük bir korku yaşarken çığlıklarda yükseldi. Büyük tehlike atlatan Galatasaraylı oyuncular ve kafile gece boyu bu şoku üzerinden atlatmaya çalıştılar.

        12

        MALEZYA'DA ZAFER HAMİLTON'IN
        Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun ikinci yarışı Malezya Grand Prix'sini, Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı. İngiliz pilot, 1:40:25.974'lük derecesiyle Malezya'da damalı bayrağı görerek bu sezonki ilk zaferine ulaşırken, takım arkadaşı Nico Rosberg ise Hamilton'un 17,3 saniye gerisinde ikinciliği elde etti. Red Bull Racing-Renault takımının son 4 sezonu şampiyon kapatan pilotu Sebastian Vettel ise Hamilton'ın 24,5 saniye gerisinde üçüncü sırada yer alabildi. Sezonun üçüncü yarışı Bahreyn Grand Prix'i, 4-6 Nisan tarihleri arasında Sakhir bölgesindeki 5 bin 412 kilometrelik pistte yapılacak.

        13

        SNEİJDER'A SÜRPRİZ ÇAĞRI
        Hollanda devi Ajax'ın teknik direktörü Frank De Boer, Galatasaray'ın yıldızı Wesley Sneijder'in takıma dönmesini arzuladığını söyledi. Ajax'ın eski yıldızların eksikliğini hissettiği ve bu oyuncuların takıma dönme ihtimalleri üzerine yönetimle durum değerlendirmesi yaptıklarını ifade eden genç teknik adam Wesley Sneijder ile birlikte Rafael Van Der Vaart ve Klaas Jan Huntelaar'ın da dönmesini istedi.

        14

        Hollandalı yaptığı açıklamada, "Belki yakın bir zamanda olmayabilir ama yönetimle bazı eski kahramanlarımızın takıma dönme olasıkları üzerine konuştuk. Van Der Vaart hücumda bizim için harika bir forvet, Sneijder de sol kanatta fantastik olurdu. Takım için büyük işler yapabilirlerdi. Tabiki eski oyuncularımızın gelmesini istiyoruz. Klaas Jan Huntelaar'ın da dönmesi mükemmel olurdu" ifadelerini kullandı.

        15

        G.SARAY YOLUNDA!
        Bu sezon ara transferde rekor kıran G.Saray yeni isimlerin peşinde. İngiliz basını, Chelsea'de fazla şans bulamayan, teknik direktör Mourinho ile yıldızı barışmayan Jon Obi Mikel'in G.Saray yolunda olduğunu yazdı.Nemanja Matic'in transferinden sonra iyice gözden düşen 26 yaşındaki orta saha oyuncusunun da Mancini hakkında övgü dolu sözler sarf etmesi, "İşaret alındı" şeklinde yorumlandı. Oynayamadığı için Chelsea'de mutsuz olan Obi Mikel'in kendisini İtalyan ekiplerinin de istemesine rağmen Galatasaray'ı tercih edeceği belirtiliyor.

        16

        BİLGİ TOPLUYOR
        Galatasaray'ın maçlarını takip ettiğini, gelecek sezon da ampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğini belirten Obi Mikel'in Türkiye ve İstanbul hakkında bilgi toplamaya başladığı bile yazılıyor. Chelsea ile 2017'ye kadar sözleşmesi bulunan Nijeryalı oyuncu sezonun ilk yarısında takımın değişmezlerinden biriydi.

        17

        CANER'DE FLAŞ GELİŞME
        Caner Erkin sezon sonunda Fenerbahçe ile yollarını ayırmayı planlıyor... Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Caner ile şu ana kadar Fenerbahçe yönetimi bir görüşmede bulunmadı. Sözleşmenin yenilenmemesi de Avrupa kulüplerinin iştahını arttırdı. Bunun sonucunda da dünya devi Bayern Münih Caner ile yaptığı ön görüşmede anlaşmaya vardı.

        18

        Bu gelişmelerin ardından Caner Erkin, eşi Asena Erkin ile birlikte gelecekleriyle ilgili olarak çok önemli bir karar aldıkları öğrenildi. Oğulları Çınar'ın eğitimine Avrupa'da başlamasını isteyen Erkin ailesi bunun için de sezon sonunda Fenerbahçe ile yollarını ayırma kararı aldılar. Caner'in ilk tercihi de Bayern Münih. Bunun yanı sıra Milan, Roma ve Liverpool da Caner'in isteyen kulüpler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ