Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu İsveç'te olaylı maç: 1 ölü - Futbol Haberleri

        Helsinborg IF ile IFK Djurgaarden takımları arasında oynanan maçta, konuk Djurgaarden taraftarlarının sahaya inmesi yüzünden maç 42'nci dakikada iptal edildi.

        İki takım taraftarları arasında çıkan kavgada ise 43 yaşındaki Djurgaarden taraftarı hayatını kaybetti.

        Helsinborg Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, hayatını kaybeden taraftarın maçı izlemek için Stockholm'den geldiği ve limana yakın Karnen'de kanlar içinde bulunduğu bildirildi.

        Açıklamada, şahsın başına bir cisimle vurulmuş olduğunun tespit edildiği belirtilerek, olayla ilgili soruşturma başlatıldı bildirildi. Emniyet müdürlüğünden Eva Gon Wetfort, hastaneye kaldırılan şahsın hayatını kaybettiğini belirterek, "Djurgaarden taraftarının başına sert bir cisimle vurulduğunu tespit ettik, ancak ortada bir suçlu yok. Suçluyu bulmak için geniş çaplı soruşturma başlattık ve görgü tanıklarından yardım istedik. Şahıs, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Durumu yakınlarına bildirdik" dedi.

        23 yaşındaki bir bayan taraftar, saldırıyı gördüğünü, ölen şahsın hiçbir provokasyonda bulunmadığı halde arkadan saldırıya uğradığını ve yere düştükten sonra da defalarca tekmelendiğini söyledi. Görgü tanıkları, şahsın başına şişe ile vurulduğunu söylediler.

        Stockholm'den Helsinborg'a yaklaşık bin Djurgaarden taraftarının geldiği ve iki takım taraftarları arasında çıkan çatışma yüzünde maçın iptal edildiği, Helsinborg IF'e ceza gelebileceği bildirildi. Spor otoriteleri, olaydan sonra toplanarak yeşil sahalardaki şiddeti yeniden masaya yatırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ