Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor bülent yavuz, bülent yavuz yorumları, fenerbahçe bursaspor bülent yavuz - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe şampiyonluğa emin adımlarla ilerliyor. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sarı-lacivertliler oyunu istedikleri gibi yönlendirdiler. Rakip Bursaspor özerllikle ilk devre hemen hemen sahada yok gibiydi. ikinci devre yeşil-beyazlılar biraz kımıldadı. Oyuna heyecan geldi, zevk geldi. Fenerbahçeli taraftarların da zaman zaman yüreği ağzına gelmedi değil. Ancak Fenerbahçe vitesi tekrar büyütünce Sow'un golü, arkasından da Webo 3. golü atınca Fenerbahçe artık 'Bekle bizi Galatasaray, geliyoruz' mesajını verdi.

        Sarı-lacivertliler Türk Telekom Arena'da Galatasaray'ı yenip, öyle şampiyon olmak istiyor. Ama bu o kadar kolay değil. Kabul edelim ki Fenerbahçe artık şampiyon. Galatasaray'ı yenmişsin yenememişsin, bu fazla ön plana çıkarılacak konu olmamalı. Önemli olan puan farkını ligin sonuna kadar devam ettirmek.

        Hakem Cüneyt Çakır geçtiğimiz Cuma günü hafta Zürih'ten geldi. FIFA'nın toplantısı vardı. Dünya Kupası yönetecek hakemlerle beraberdi. Yarın tekrar seminer için yur dışına çıkacak. Kabul edelimki yoğun bir tempo içerisinde, Dünya Kupası yaklaştıkça da heyecanı ve stresi de artıyor. Ama deneyimli ve tecrübeli hakem maçı hiç bir şaibeye meydan vermeden yönetti.

        Alves-Sestak mücadelesi normal oyun kuralları çerçevesindeydi. Burada tabiki temas olacaktır. Alves'in eli Sestak'ın yüzünde. Ama bu bir tokat değil, bir engelleme değildi. Hakemin burada penaltı vermemesi de gayet doğaldı. Keza Civelli - Salih mücadelesinde de penaltı yoktu. Hakem Çakır oyun disiplini, kontrolü, faul stadndartlarındaki başarısı ve çıkardığı sarı kartlarla maçı kontrol etmesi artı yöneleriydi. Zaman zaman oyun alanı içerisinde topu takip ederken oyuncuların arsına giriyor çıkıyor bu da pozisyona çok yakın olmanın gereğidir.

        Dünya Kupası finallerinde hakemlere topa çok yakın olun talimatı verildi. İşte Çakır da Türkiye'deki maçlarda bu talimatların provasını da yapıyor. Önümüzde Galatasaray - Fenerbahçe maçı var. Her ne kadar puantaj durumu maçı zorluktan alıp normale dönüştürse de derbi maç her zaman poppüler durumunu muhafaza etmektedir. Bu anlamda MHK Başkanı Zekeriya Alp bu maçın ciddiyetine binaen en popüler hakemini bu maça atamalıdır. Hakemlere şöyle bir baktığımızda bir numaralı aday Bülent Yıldırım'dır iki numaralı aday ise malesef yok!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ