Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray galatasaray eskişehirspor türkiye kupası, wesley sneijder golleri, roberto mancini prim - Futbol Haberleri
        1

        SNEIJDER ATIYOR ASLAN KAZANIYOR
        Attığı golle takımına kupa kazandıran Sneijder, kritik anlarda attığı gollerle dikkat çekiyor. Türkiye Kupası Finali'nde 70. dakikada golü atan Sneijder takımına kupayı getiren isim oldu.

        2

        İLK HAT-TRICK
        Türk Telekom Arena'da Galatasaray'ın 6-0 kazandığı maçta 3 gol atan Hollandalı yıldız Türk Telekom Arena'da ilk hat-trick yapan futbolcu ünvanını da kazanmış oldu.

        3

        JUVE'Yİ BİTİRDİ
        Galatasaray'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi grubundaki kaderini belirleyecek olan karşılaşmada Arena'da Juventus'a 85. dakikada attığı golle galibiyeti getiren yıldız oyuncu takımının gruptan çıkmasını sağlamıştı

        4

        15. GOL
        Galatasaray formasıyla bu sezon 40 maça çıkan Hollandalı 15 gole imza attı. Sneijder'in finalde attığı gol kendisinin Türkiye Kupası'nda attığı 3. gol oldu.

        5

        AYSAL'IN 6. KUPASI
        18 Mayıs 2011'de Galatasaray başkanı olan Ünal Aysal, Fatih Terim döneminde 5 kupa, Mancini döneminde ise 1 kupa kazanmayı başardı. Terim'li Galatasaray 2 lig şampiyonluğu 2 Türkiye Süper Kupası, 1 de Emirates Kupası'nı kazanmıştı.

        6

        MANCINI PRİMİ KAPTI
        Gelecek sezon Galatasaray'da kalıp kalmayacağı henüz belli olmayan Roberto Mancini'nin sözleşmesinde bulunan prim maddesi sayesinde prim kazandı. Türkiye Kupası'nın kazanılması halinde 500 bin Euro prim alacak olan Mancini kupanın kazanılmasıyla primin de sahibi oldu.

        7

        EN ÇOK KAZANAN
        52. Türkiye Kupası'nı finalde Eskişehirspor'u yenerek kazanan Galatasaray bu kupayı 15. kez kazandı. En fazla Türkiye Kupası sahibi olan Galatasaray en son 2005 yılında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe'yi 5-1 yenerek bu kupayı müzesine götürmüştü.

        8

        43 YILLIK HASRET BİTMEDİ
        En son 43 yıl önce finalde Bursaspor'u yenerek kupayı kazanan Eskişehirspor bu hasrete son vermek için sahaya çıktı ancak 70. dakikadaki Sneijder'in golü bu hasreti 44 yıla çıkardı.

        9

        KONYA'DA İLK KEZ
        Şimdiye kadar 52 kez oynanan Türkiye Kupası Finali, Konya'da ilk kez oynandı. İyi bir zemine sahip olan Konya Atatürk Stadı taraftarlarca doldu taştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ