Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Karabükspor Waterman, en istikrarlı futbolcular - Futbol Haberleri

        Toplam 18 takımda 521 farklı ismin mücadele ettiği ligde, 22 futbolcu 2 takımda birden forma giydi.

        Akhisar Belediyespor'dan Oumar Niasse ile Güray Vural, Beşiktaş'tan Olcay Şahan ve Tolga Zengin, Kardemir Karabükspor'dn Boy Waterman, Kasımpaşa'dan Oscar Scarione ile Sanharib Büyüksal, Kayseri Erciyesspor'dan Cem Can, Medical Park Antalyasporlu Lamine Diarra ile Sivasspor'dan gol kralı Aatıf Chahechouhe, ligde 34 maçta da mücadele etti.

        WATERMAN HİÇ OYUNDAN ÇIKMADI

        Kardemir Karabüksporlu Waterman bütün müsabakalarda 90 dakika sahada kalarak toplam 3 bin 40 dakika ile Süper Lig'de en fazla süre alan isim oldu.

        Ligde Waterman'dan sonra dakika bazında en fazla sahada kalanlar şöyle:

        Aatıf Chahechouhe-Sivasspor (3036 dakika), Oumar Niasse-Akhisar Belediyespor (3003 dakika), Cem Can-Kayseri Erciyesspor (2987 dakika), Tolga Zengin-Beşiktaş (2970 dakika), Hubert Itandje-Torku Konyaspor (2960 dakika), Olcan Adın-Trabzonspor (2960 dakika), Oscar Scarione-Kasımpaşa (2947 dakika), Şenol Can-Gaziantepspor (2926 dakika).

        EN YAŞLISI VE EN GENCİ

        Ligin en genç oyuncusu 17 yaşındaki Bursasporlu Enes Ünal olurken, 18 yaşındaki Fenerbahçe'den İbrahim Serdar Aydın, Çaykur Rizespor'dan Ozan Papaker, Gaziantepspor'dan Oğulcan Çağlayan ve Bursaspor'dan Mustafa Batuhan Altıntaş az da olsa ligde forma giydi.

        Bunun dışında 19 yaşındaki 10, 20 yaşındaki 18 futbolcu takımlarında forma şansı buldu.

        Süper Lig'de Medical Park Antalyaspor formasıyla 9 maça çıkan 2 Temmuz 1977 doğumlu Deniz Barış ile Elazığspor'da 22 müsabakada forma giyen 21 Temmuz 1977 doğumlu Ivesa ligin en tecrübeli isimleri olarak dikkati çekti.

        Ligde ayrıca 36 yaşını dolduran Emrah Eren (Akhisar Belediyespor), Erdinç Yavuz (Torku Konyaspor), İlker Avcıbay (Kasımpaşa), Özden Öngün (Gaziantepspor), Dede (Eskişehirspor), Drogba (Galatasaray), Ekrem Ekşioğlu (Kayseri Erciyesspor) oyuncular da takımlarına katkı verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ