Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Fikret Orman ntvspor, Fikret Orman açıklama, Fikret Orman Ronaldinho açıklaması - Beşiktaş Haberleri

        Siyah-Beyazlı kulübün son yıllarda Galatasaray ve Fenerbahçe’nin gerisinde kaldığı yönünde yapılan yorumları kabul eden Orman, 3 yıl içinde onları geçecekleri konusunda oldukça iddialı konuştu.

        Başkan, “Son 4 senede şampiyon olmadık. Fenerbahçe’nin stadı var mı? Var. Galatasaray’ın var mı? Var. Fenerbahçe ve Galatasaray 400-450 milyon bütçeyle oynuyor. Biz ise 140 milyon bütçeyle oynuyoruz. Gerisinde kalmış mıyız? Kalmışız. Biz stadı bitirmeye çalışarak, sponsorluk anlaşmaları yaparak rakiplerimizle aramızdaki 3 misli olan farkı seneye %20’ye indirmeye çalışacağız. 2 sene sonra da onları geçeriz” ifadelerini kullandı.

        Yönetim olarak kendilerini başarılı bulduklarının altını çizen Orman, “Kendimizi başarılı buluyoruz. Hatalarımız da oluyor. Ben şeffaf olmaya gayret ediyorum. Hatalarımı kabul ediyor hatta özür diliyorum. Kendimizi en çok tenkit eden de benim. Ama insanların hayaller üzerine bina inşaa etmelerinden rahatsızım.

        ‘KULÜP BATMIŞ VAZİYETTEYDİ’

        Gerçeklerden ayrılamayız. Dünyanın en büyük kulüpleri bile bütçeleri üzerinden yönetilmek zorunda. Biz geldiğimizde Beşiktaş’ın 300 milyon dolardan fazla borcu, 80 milyon dolar geliri vardı. Rakiplerinin 3’te 1’i geliri olan bir kulüptü. Çoğu anlaşma önceden yapılmıştı, 300’den fazla dava vardı. Kulüp batmış vaziyetteydi. Ben kredi almadan, yeni kaynak yaratmadan, Türkiye’nin en zor lokasyonunda stat yaptım” dedi.

        ‘RONALDİNHO BEŞİKTAŞ’IN KAPISINDAN GEÇEMEZ’

        “Ronaldinho’nun kardeşi buraya sürekli gelmek istiyordu. Biz de davet ettik. Sonra buraya gelince menajeri, basına haber verdi. Taraftar beklentiye girdi. Bu yapılan hoş değil. O kadar geldiniz ettiniz ertesi gün yarı fiyata Brezilya’ya imza attınız. Beşiktaş’ın böyle oyuncularla işi olmaz. Anlamıyorum biz size gelmedik, siz geldiniz. Görüştünüz. ‘Bekleyin’ dediniz, gittiğiniz anda imzaladınız. Ronaldinho şimdi 50 defa haber yolluyor gelmek için. Beşiktaş’ın kapısından geçemez artık!”

        STAT KONUSU... ‘İMKANSIZI YAPIYORUZ’

        “Şu anda Vodafone Arena ile alakalı inşaat süreci ortadadır. İki tane karar var. Bir tanesi, çatı haricinde bitirme imkanına sahibiz. Açıkcası parada çok zorlanıyoruz. Çatısız oynama planımız biraz zor ama yarın öbür gün netleşecek. Şu anda imkansızı yapıyoruz. Şehrin göbeğinde bütün bu inşaatı yapmak çok zor. Herkes ‘Stat yetişmez’ diye konuşuyor ama kimse ‘Ben ne yardım yapabilirim’ demiyor. Konuşanların 1 kuruş yardımı yok, sadece çeneleri var. Birazcık insanlığı, birazcık adamlığı olan vicdanlı konuşur. İstesem 3 sene daha stadı yapmaz, transferde onu bunu getirirdim. Yeni sezona 2-3 ay sarkma olabilir. O süreçteki maçları deplasmanda oynama gibi düşüncemiz var. Teknik heyetle konuşacağız.”

        ‘ZARAR VERENİ STADA SOKMAM’

        “Ben, Beşiktaş’ın stadını kapattırmayacağım. Yeni statta içtikleri sigarayı bile görüntüleyebilirim. Yeni statta küfür edeni, stadın kapanmasına neden olanı ömür boyu stada sokmayacağım. Devlet ister ceza versin, ister vermesin.”

        "BILIC VE ÖZEN'LE DEVAM"

        “Bilic ikinci yarı müthiş bir performans sergiledi. Bilic dünya çapında bir hoca olacak. Ve gelecek sezonki performansı çok daha iyi olacak. Önder Özen’in ise her zaman destekçisi oldum. Her zaman yanında olduğumu defalarca söyledim. Beşiktaş’ta futbol direktörlüğü zor bir iştir. Artık biz, istikrar ve başarıyı kovalayacağız. Önder Özen ve Slaven Bilic takımın başında kalacaklardır. Bu istikrarı bozmayacağız.”

        ‘GÖKHAN TÖRE GİDERSE ÖLECEK DEĞİLİM’

        “Gökhan Töre’de Beşiktaş’ın hakkı olduğunu düşünüyorum. Biz ona evimizi açtık, şans verdik, sahip çıktık. Kariyerinde ilk golünü Trabzon maçında attı. Bizimle sözleşme yapmasını isterdim ama görüşmelerde bir noktaya gelemedik. Bonservisini alma hakkımız vardı, kullanmadık. Galatasaray gitsin konuşsun, bizim açımızdan bir problem yok. Kalırsa sevinirim ama giderse de ölecek değilim. Buradaki huzuru da başka yerde bulamaz.”

        ‘OLCAN TRANSFERİ ASKIDA’

        “Beşiktaş transferlerini usüllerine uygun yapar. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile yöneticimiz Ahmet Çebi görüştü. Başkan, ‘Biz oyuncuyu bırakmak istemiyoruz. Eğer satmayı düşünürsek ilk olarak sizinle görüşürüz’ dedi. Biz şimdilik bu konuyu askıya aldık. Ama oyuncu ayrılmak ister, Trabzonspor da uygun görürse, yeniden görüşmelere başlarız.”

        ‘3-4 YABANCI ALACAĞIZ’

        “Dengelerimizi bozacak transferler yapmayacağız. Kendi içimizdeki dengeyi sağlamak zorundayız. 3-4 yabancı transfer yapacağız. Biz yabancı kuralında oldukça şanslıyız. Bizim kontratlı 4 yabancımız var. Minimum 4 tane yabancı oyuncu alabiliriz. Rakiplerimizin 14 tane yabancı oyuncusu var. Biz bunu yıllar önceden planladık. Biz de biliyorduk yabancı oyunculara paralar verip getirmeyi.”

        ‘FERRARİ BİLEREK KENDİNİ ATTIRDI’

        “Ben her ay Ferrari’nin borcunu ödüyorum. Ferrari’ye 8 milyon Euro borç ödüyoruz. Henüz 5 milyonunu ödemişizdir. Gelecek sene ocak ayına ancak biter bu borç, düşünün... Ferrari atıldığı Fenerbahçe maçında kendisini bilerek attırdı. Bu oyuncu, Beşiktaş’ın parasını çalmıştır. Bu maçta yaptığı hareket sonucu gitmek istediğini belirtti.”

        ‘BEŞİKTAŞ, CANER’E ARAÇ OLMAZ’

        “Caner Erkin, F.Bahçe ile görüşmelerini sürdürüyor. Beşiktaş araç olmaz, amaç olur. Kulübüyle pazarlık etmesi için Beşiktaş’ı kimseye araç olarak kullandırtmam. Caner, kulübüyle anlaşamazsa ve ‘Beşiktaş’ta oynamak istiyorum’ derse kontrat konuşabilirim. Yoksa biz öyle bir topa girmeyiz.”

        'ALMEIDA BİZİ İSTİYOR'

        “Almeida aslında çok iyi bir çocuk. Beşiktaş’a gelirken ‘Sen 6-8 aylığına burda top oyna. Biz seni başka bir takıma götüreceğiz’ demişler. Türkiye’yi beğenmiyor havalarındaydı. ‘Takım bul, git’ dedim. Bulamadı ve kaldı. Beşiktaş’ta aldığı paraları dünyada verecek yer yok. Yüksek paralara gideceği yerler belli. Geçen sene eşinden ayrıldıktan sonra Beşiktaş’a kendisini verdi ve iyi bir ilişki yaşamaya başladı. Ben de konuştum kendisiyle ve ‘Almeida artık sen bir Beşiktaşlısın, gel seninle bir kontrat yapalım’ dedim. Fakat oyuncu, ‘Amerika’ya gideceğim. Başka takıma gideceğim’ soru işaretleriyle dolunca biz işi askıya aldık. Şimdi bizimle kontrat imzalamak istiyor. Önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda Almeida’nın son kararı verilecek.”

        FİKRET ORMAN’DAN TAŞANLAR...

        - Fenerbahçe, Diego’ya bizden 7 milyon Euro fazla verdi. Benim elimde F.Bahçe’den fazla verecek kaynak yok.

        - Demba Ba bir günde gelir mi? Gelir. Nasıl gelir? İki misli para verirsen gelir.

        - Beşiktaş’ın marka değerini kimse düşüremez. Artık bu konularda daha sert olacağız.

        - Finansal Fair Play ile ilgili gereken her şeyi yapmaya çalışıyoruz.

        - Sezer ve Toraman’ın antrenmanlara başlaması yönünde bir arzum var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ