Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Emre Belözoğlu, Emre Belözoğlu açıklamaları, Emre Belözoğlu FB TV açıklamaları - Fenerbahçe Haberleri

        Emre, Fenerbahçe TV'de yer alan röportajında; birlik ve beraberlik içinde yeni sezona başladıklarını, geçen sezon elde ettikleri başarının tekrar edilmesi için çok çalışacaklarını dile getirdi.

        Sezon sonunda yine mutlu sona ulaşan taraf olacaklarını iddia eden sarı-lacivertli futbolcu, "Geçen seneki başarımızın tekrarını yaşatmak istiyoruz. Bu sezon da kupalarla ve şampiyonluklarla taraftarı ve camiayı sevindirmek istiyoruz" dedi.

        Kendilerinin Fenerbahçe camiasına yıllardır hizmet verdiğini kaydeden Emre, "Herkes bilsin ki bu takım içindeki her oyuncu yine tribünleri coşturacak ve şampiyonluklar, kupalar kazanmak için mücadele edecektir. Fenerbahçe, çok büyük bir sivil toplum örgütüdür. Bu camianın içinde olmak kadar, taraftarı olmak da çok güzel. Herkes bunun kıymetini bilmeli, yenilsek de yensek de bu birliği korumamız gerekiyor. Geçmişte de bunu herkese gösterdik" diye konuştu.

        Takım içindeki birlik ve beraberlik ortamının geçen sezonu şampiyonlukla tamamlamada etkili olduğunun altını çizen Emre Belözoğlu, "Türkiye ligi, diğer liglere bakıldığında daha alt seviyede. Bunu kabul etmemiz lazım ama biz oyuncu kalitesi olarak ligin üstündeydik ve bunu biliyorduk" ifadelerini kullandı.

        Almanya'nın şampiyonluğu ile tamamlanan FIFA Dünya Kupası'ndan örnekler veren tecrübeli oyuncu, başarı için taktiksel ve fiziksel açıdan hazır olmanın çok önemli olduğunu dile getirdi.

        DIEGO RIBAS'A ÖVGÜ

        Fenerbahçe kaptanı, yeni transfer Diego Ribas'ın da takıma katkı yapacağını ifade etti.

        Diego'nun iyi liglerde forma giydiğini vurgulayan tecrübeli oyuncu, şunları söyledi: "Böyle önemli ve büyük liglerde oynamak kolay değildir. Diego da dünyanın en önemli dört liginden üçünde oynadı. Biz de elimizden geldiğince bu camianın ne istediğini, ülkemizin kendi içindeki zorlukları, kolaylıkların neler olduğunu anlatarak, ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. O da çok sıcakkanlı bir insan. İnşallah Diego Ribas ile birlikte çok güzel başarılara imza atacağız. Diego, İstanbul'a gelişinden ve tesislere varıncaya kadar her şeyin harika olduğunu söyledi. Türkiye liginin imajı Avrupa'dan bakıldığında bizim gördüğümüz gibi değil. İnsanların buraya gelerek burayı görmeleri gerekir. Gördükten sonra da hepsi Diego'nun yaşamış olduğu duyguları ve hisleri yaşıyorlar."

        SALİH'İN ROMA'YA TRANSFERİ

        İtalya'nın Roma takımına kiralanan Salih Uçan'a değinen Emre, genç oyuncunun çok çalışarak başarıya ulaşacağını söyledi.

        Salih'in kendisi adına en doğru olanı yaptığını kaydeden tecrübeli futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de bazı şeyleri ispatlamıştı ve daha fazlasını da ispatlayabilirdi çünkü o potansiyele sahip bir oyuncuydu. Ancak daha zorlu bir ligde kendini geliştirmesi çok daha önemliydi. Belki çok daha iyi oyuncularla oynayıp, çok daha fazla çalışarak iki yılı tamamlayacaktır. Salih, uzun yıllar orada oynadıktan sonra yine Fenerbahçe'ye hizmet edecektir. Erken yaşlarda bir şeylere sahip olan her futbolcunun bazı şeylerin kıymetini bilmesi gerekir. Salih orada çok iyi çalışıp, çok iyi beslenecek. Orada kendini futbola adaması gerekir. Bunlar olduğu sürece başarı kaçınılmaz olacaktır."

        Takımda Avrupa'dan yana tercih kullanabilecek oyuncular olduğunu vurgulayan Emre Belözoğlu, "Avrupa liglerinde forma giyebilecek çok sayıda oyuncu var ama Türkiye'deki şartlar, buradaki işin popülaritesi, oyuncuya gösterilen sevgi oyunculara tatlı geliyor. Bu nedenle oyuncular tercihlerini Türkiye'de kalma yönünde kullanıyorlar" dedi.

        Emre, Dünya Kupası'nı 3. sırada tamamlayan Hollanda'nın kadrosunda yer alan Dirk Kuyt'ın Fenerbahçe'de forma giymesinin de kendilerini gururlandırdığını söyledi.

        Fenerbahçe'nin kaptanı, kulübün eski başkanı Faruk Ilgaz gibi değerli birini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Allah rahmet eylesin. Ailesine ve tüm camiamıza başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ