Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Önder Özen Beşiktaş, Önder Özen Ntvspor açıklamalar, Önder Özen Beşiktaş açıklamaları - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş'ın futbol eski genel direktörü Önder Özen, NTVSpor mikrofonuna özel açıklamalarda bulundu. Ahmet Nur Çebi ile arasında bir problem olmadığını belirten Özen, transferle ilgili yaşanan gelişmelere de açıklık getirdi.

        İŞTE ÖZEN'İN SÖZLERİ...

        "Ahmet Nur Çebi'yle anlaşmazlık yaşamadım. Fikir ayrılıkları olur ama sayın Çebi başkandan sonraki en yetkili kişi ve son 1 aylık dönemde futboldan sorumlu yönetici olarak en yetkili kişiydi. Tabii ki kendi görüşleri vardı ancak bir anlaşmazlık yaşamadım. Ben geldiğimden bu yana bu haberler vardı. "Ahmet Nur Çebi'yle arası bozuk". Sayın Çebi ile özellikle son dönemde iyi bir ilişkimiz oldu. Beni anladığını gördüm. Ben büyük bir fotoğraf sundum ve beni anladığını gördüm. Fikir ayrılığına düştüğümüzü söyleyemem, sanırım kendisi de söylemeyecektir. Bu haberlerin maksatlı olduğunu düşünüyorum. Neden bizim üzerimize haber yapıldı onu da bilmiyorum ama Çebi ile özellikle son 1 aydır uyumluyduk."

        "BEN GÖRÜNMEZ OLMAYA ÇALIŞTIM"

        "Beşiktaş medyası beni kabul etmedi diyemem. Ben görünmez olmaya çalıştım. Bu görev görünmez olunarak yapılır ben buna inanıyorum. Geri planda olmaya çalıştım elimden geldiği kadar. Ama bu haberlere engel olamadım. Birçok defa ağzımdan yazılar yazıldı. Belki ben haber kaynağı olmadığım için bu yalan haberlere başvurdular. Benim düşüncem sezon başında planını yap, sezon sonunda değerlendir ve 'STOP'."

        "BEŞİKTAŞ'IN DİNAMİK BİR YAPIYA İHTİYACI VAR"

        "Benim açıksözlü olduğumu yakın çevrem bilir. Sayın Fikret Orman da bunu bilir. Kulüpteki diğer insanlar da bilir. Benim çekineceğim bir insan yok. Çekineceğim son insan rahmetli babamdı. Yeri geldiğinde fütursuzca düşündüğümü söylerim. Söyledim. Beşiktaş'ın dinamik bir yapıda futbol çalışmalarına devam etmesi gerekiyordu. Ben bu dinamizmi kendimde bulamadım. Kimseyi ikna etmek zorunda değilim. Neden tam olarak bu."

        "İSTANBUL'DA YAKIN ÇEVREM VAR AMA..."

        "Böcek haberleri çıktığı gibi yakın çevrem olmadı benim hiç. İstanbul'da birkaç mekan vardır ve bu futbol haberleri bu mekanlardan çıkar. Uzun yıllardır İstanbul'da yaşıyorum ama bildiğim bir yer yok. Tarif alırım sürekli. Gerçek yakın çevrem var ama onlarla 1 yıldır görüşmedim bile. Kulüpte yakın çevrem olan insanlar vardı ama onlarla dedikodu ve magazin peşinde olmadık. Doğal oalrak o yakın çevre benim çevrem değil. Kimin yakın çevrem olduğunu biliyorum. Yönetimin güçlü olmasını istemeyen bir çevre var. Bu çevre de bana yakın değil. "

        "KEŞKE BÖCEK CANLI YAYIN YAPSAYDI"

        Böcek.. Ben bu kelimeyi ilk kez burada duydum. Keşke böcek canllı yayın yapsaydı da Beşiktaş için neler yaptığımızı gösterseydi. Doktor gelmiştir sakatlık konuşmuşuzdur. Bilic gelmiştir takımla ilgili konuşmuşuzdur. Oyuncular gelmiştir sorunalrını konuşmuşuzdur. Biz o odada oturup atomu parçalamadık. 6. elementi bulmaya çalışmadık. Yapıldıysa saçmalık olmuş.

        "ÇOCUKLARIMIN F.BAHÇE'DE SPOR YAPMASINDAN..."

        "Çocuklarım Fenerbahçeli, Fenerbahçe ailesinin içerisinde doğdular. O kulübün taraftarı ve sporcusu olmaları gayet doğal. Çocuklarım bir gün Zico'nun, bir gün Roberto Carlos'un kucağında büyüdüler. Bundan gurur duyarım. Çocuklarım spor yapıyor. Fenerbahçe bu ülkenin 110 yıllık takımı. Çocuklarımın orada spor yapmasından gurur duyarım. Onlar da duyuyor."

        "RONALDINHO'YA KARŞI DEĞİLDİM"

        "Konuşulanların çoğu doğru değil. Sanıldığı gibi bizim sabahlara kadar tartışmalarımız olmadı. Ronaldinho için görüşüm şuydu. "Bu tip oyunculara kimse hayır demez" Ben de buna hayır demedim. Ofiste abisiyle görüşmemizde ben de bulundum ve sorular sordum. Şampiyonlar Ligi oyuncusu olmaya devam etme arzusu olup olmadığını sordum. Saha içerisinde fiziksel durumunu sordum. Bilgiler aldım ama bu transfere hayır demedim. Oluru varsa bu ebni mutsuz etmezdi. Nerede hata yaptım... Bir sürü hata yaptım. Yapmamalıydım dediğim şeyler var ama bunları tek tek açamam..."

        "BUNU BOYNUMA MI ASAYIM?"

        "Türkiye'deki şartlara bakılınca bana verilen alan oldukça genişti. A takım haricinde oldukça iyi bir çalışma alanım oldu. Yarın öbür gün laboratuvar açılacak. Onunla hem ben hem de Beşiktaşlılar gurur duyacak. Bunlar benim gururla anlatacağım hikayeler. Ama futbol takımlarında başarı saha sonuçlarıyla ilgilidir. Ben bu düzende alınan puanları sahadakilere, alınamayanları ise kendime hata olarak yazdım. Ben bunu boynuma mı asayım? İlk defa söylemedik. Çalıştığım her takımda bu şekilde davrandım. Önceki takımlarımda da alınan puanları takımın başarısı, açlınamayanların sorumluluğu ise bana aittir dedim. Beşiktaş'ta yakalanamayan başarısızlığın sorumluluğu bana aittir. "

        "KÜSECEK BİR DURUM YOK"

        "Bilic'le geçen sezon oldukça iyi çalıştık. Ona oldukça geniş bir alan verdim. Teknik adamlar baskı olmayan, rahat çalışabilecekleri bir alan isterler. Ben Bilic'e bu alanı verdim. Sezon bitince ben de klendi düşüncelerimi aktardım. Doğal olarak aynı fikirde olamayız. Aynı fikirde olduğumuz binlerce fikir vardır. Uyuşmadığımız yüzlerce... Küsecek darılacak bir şey yok. Koca adamlarız. En azından Bilic medeni bir insan. Ben de öyle olmaya çalışıyorum."

        "PARAYI MASAYA KOYMADIĞIN SÜRECE GECİKİR"

        "Transfer gecikebilir. Masaya çıkarıp parayı koymadığın sürece gecikir. Beşiktaş'ın çıkarıp masaya vuracağı parası yok. Real Madrid'de transfer çok hızlı işler nedeni açık."

        "YALÇIN'DA NE GELİŞTİ, BİLMİYORUM"

        "Yalçın için Bilic'le konuşmuştuk. Defansımızdaki boşluklara yerli ve boşta bir oyuncu lazımdı. Menajerleriyle konuştuk ve maliyeti düşük olduğu için uygun gördük. Bilic'e de aktardım ve mantıklı buldu. Sonrasında neler gelişti bilmiyorum. Yalçın'la sonrasında konuştum ve kariyerinde başarılar diledim. İstifamın nedeni bu değildi. Daha dinamik bir yapıda görev almak istememdi bunun nedeni. Benden daha hızlı düşünen ve karar veren insanlarla çalışmak istiyordum. Bu olmadı. Daha çabuk dönen bir karar mekanizması gerektiğini söyledim. Bu düzende kendime yer bulamadım."

        "DEMBA BA BAŞARILI OLACAK"

        "Ben Demba Ba'nın başarılı olacağını düşünüyorum. İyi bir oyuncu, herkesin sevebileceği bir oyuncu. Beşiktaşlı taraftarlar tarafından sevilecektir. Aidiyet kurabilecek bir oyuncu. Kısa sürede Beşiktaş karakteri olacağını düşünüyorum."

        "AYRILIK ZORDUR..."

        Bundan sonra bir kaç gün Eskişehir'de olacağım. Ailemin yanında... Daha sonra çalışmak zorundayım ve çalışacağım. Ayrılık zordur. Ama siz bir babaysanız çocuklarınız sizleri yıpranmış görmemeli.

        "BEŞİKTAŞ HASSAS BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR"

        "Beşiktaş çok hassas bir süreçten geçiyor. Burada taraftarların çok dikkatli olması gerek. Kulüp ayağa kalkıp yürümek ve koşmak istiyor. Bu durum başkan için, futbol şubesi için hiç kolay olmuyor. Taraftarın ilgilenmesi gereken durum kulüpte dönen magazin haberleri değildir. Kulübü nasıl daha ileriye taşırız sorusudur"

        "ASLOLAN KULÜPTÜR..."

        "Ben geçiciyim. Aslolan kulüptür. Beşiktaştır. İnsanlardan rica ediyorum. Ben gururşa çalıştım hatasıyla günahıyla sevabıyla. Bundan sonra herkes takımı olabildiğince gayretle itmeye çalışmalı..."

        FEYENOORD EŞLEŞMESİNE YORUM...

        "Eşleşmenin zamanlamasının iyi olduğunu. Feyenoord'un bir çok oyuncusunun milli takımdan yorgun döndüğünü ve Beşiktaş'ın bu eşleşmede avantajlı olabileceğini söyledi."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ