Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Aziz Yıldırım,'Şampiyonluk değil futbolcu istiyorum', Fenerbahçe altyapı, Aziz Yıldırım, şampiyonluk, senede 4.5 milyon dolar, - Fenerbahçe Haberleri

        Şenol Çorlu'yu altyapı genel koordinatörlüğünden alıp, bu göreve Müjdat Yetkiner'i getiren Fenerbahçe Başkanı, yaptığı mini toplantıyla da isteklerini bir bir anlattı. Sarı-Lacivertliler'in patronu, senede 4.5 milyon dolar bütçe ayrılan altyapılar için net konuştu: Şampiyonluk değil A takıma hizmet edecek futbolcular görmek istiyorum.

        Fenerbahçe'nin önceki gün U19 Elit Ligi'nde kural hatası sonucu Karabükspor'a karşı aldığı hükmen yenilgi şok etkisi yaratmıştı. Statünün değiştiğini sanan Sarı-Lacivertliler'in teknik heyeti, 3 yerine 5 oyuncu değişikliği yapmış ve 2-0 önde tamamladığı karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılmak zorunda kalmıştı.

        Bu haberin ardından başkan Aziz Yıldırım çileden çıkarken, daha önce de sorunlar yaşanan altyapıya el attı. U19 takımının hocaları görevden alınırken, altyapı genel koordinatörü Şenol Çorlu da U21'in başına getirildi. Altyapının yeri sorumlusu ise Müjdat Yetkiner oldu.

        'HER SENE OYUNCU ÇIKMALI'

        Altyapı genel koordinatörlüğe getirilen Yetkiner'e yeni görevi dün öğle saatlerinde tebliğ edilirken, Aziz Yıldırım da beklentilerini şu sözlerle ifade etti: Yıllardır altyapılara çok paralar harcanmasına rağmen beklenen başarı sağlanmıyor. Artık şampiyonluk değil A takıma uzun seneler hizmet edecek futbolcular istiyorum. Herkese büyük sorumluluk düşüyor. Fenerbahçe'nin altyapısından her sene yeni futbolcular çıkmalı."

        Saffet Akbaş ve Kemalettin Şentürk ile geçtiğimiz sezon başlayan oyuncu izleme komitesindeki görevini de sürdürecek olan Yetkiner, altyapının başına geçmesiyle ilgili Fanatik'e konuştu: "Başkanın bizden beklentileri belli. Sorumluluklarım doğal olarak arttı. Fenerbahçe'nin başarısı için ekip olarak elimizden geleni yapacağız. Şampiyonluklar değil de A takımda oynayacak futbolcular çıkaracağız. Umarım bu görevi en iyi şekilde yerine getiririz."

        SENEDE 4-5 MİLYON DOLAR

        Başkan Aziz Yıldırım'ın altyapıda başarı sağlanmamasına kızmasının sebeplerinden biri de harcanın paralar... Futbol altyapısıyla birlikte yelken, yüzme, masa tenisi, kürek ve boksa senede 4.5 milyon dolar ayrıldığı öğrenilirken, bu önemli bütçeye rağmen beklentilerin karşılanmamasının değişime neden olduğu belirtildi.

        ALTYAPIDA KUPA ÇOK

        A2 Ligi'nde 4 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Fenerbahçe, U15'te ve U14'te 2'şer, gençlerde de bir defa mutlu sona ulaştı. U15 takımının Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya 5.'liği bulunurken, altyapı takımları birçok uluslararası turnuvada da kürsüye çıkmayı başardı. Ancak A takıma oyuncu kazandıramadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ