Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol trabzonspor pfdk açıklaması, trabzonspor hacıosmanoğlu açıklama+ - Futbol Haberleri

        Trabzonspor Kulübü, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine ilişkin, 30 Ağustos 2014 tarihinde yapılan açıklama, Spor Tahkim Mahkemesi'nin "Fenerbahçe" kararından da anlaşılacağı üzere bir durum tespiti olduğunu bildirdi.

        Kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, internet sitelerinde "Türk Futbolu Kirlidir" başlıklı bir bildiri yayımlandığı hatırlatırlarak, söz konusu bildiride şike süreciyle ilgili kamuoyunun malumu olan bazı değerlendirmelere yer verildiği belirtildi.

        UEFA ve FIFA'ya 29 Ağustos'ta iletilen başvuruları hakkında da kamuoyunun bilgilendirildiğine yer verilen açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından dün kulübe iletilen yazıda, söz konusu bildiri nedeniyle kulüp ve Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu hakkında disiplin soruşturması başlatıldığının bildirildiği vurgulandı.

        "AÇIKLAMA, 'DÜŞÜNCEYİ AÇIKLAMA HÜRRİYETİ' KAPSAMINDADIR"

        "Trabzonspor Kulübü olarak 30 Ağustos 2014 tarihinde yapılan açıklamamız, Spor Tahkim Mahkemesi'nin 'Fenerbahçe' kararından da açıkça anlaşılacağı üzere bir durum tespitidir" ifadesine yer verilen açıklamada, şöyle devam edildi:

        "Belirtilmelidir ki, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümleri, tüm kurum ve kuruluşları bağlar. Sözleşmenin 10. maddesinde belirtilen ifade özgürlüğü, Futbol Federasyonu ve onun kurullarınca da saygı duyulması gereken bir hükümdür. Hele hele, UEFA ve CAS kararlarının Federasyon tarafından uygulanmadığı bir ortamda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarında da belirtildiği üzere 'kırıcı ve sert' eleştiri getirme hakkı da fikir özgürlüğü kapsamında korunur. Ayrıca bu açıklama, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 26. maddesindeki 'düşünceyi açıklama hürriyeti' kapsamındadır."

        Trabzonspor'un şikeye karşı dimdik duran evrensel ahlak cephesinin bir üyesi olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Trabzonspor camiası, tertemiz tarihindeki nice başarıya, boynunu bükerek değil, mücadele ederek ulaşmıştır. Trabzonspor, şike mücadelesini sonuç alana kadar sürdürecektir"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ