Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Eskişehirspor beşiktaş eskişehirspor maçı, beşiktaş eskişehirspor maç özeti, beşiktaş eskişehirspor hakem çağatay şahan - Futbol Haberleri
        1

        Olimpiyat Stadı'nda yine seyirci yoktu, ama rüzgar vardı. O buz gibi soğuk havada hakem Çağatay Şahan'ın yönetimi maalesef iki tarafında içini ısıtmadı.

        2

        Hakemlere bir şeyler oluyor. Geçen hafta maç yönetmişsin, seni takdir etmişler, beğenmişler, bu hafta da maça vermişler, hem de en kritik maça. Sevgili Çağatay Şahan; sana verilen önemi algılayamadın mı? 90 dakika boyunca dur durak bilmeden sadece maçı yöneteceğin yerde, oyunu çaldığın düdüklerle bozmaya çalışıyorsun.

        3

        MHK Başkanı Zekerya Alp, yaklaşık 3 sezondur Çağatay Şahan'a büyük yatırım yapıyor. Niçin? Genç hakem olduğu için. Niçin? iyi hakem olacağı için. Niçin? Türkiye'nin, Avrupa'daki yüzü olsun diye.

        4

        Dedim ya! Çağatay Şahan bunların farkında değil. Yönetim tarzı çağ dışıydı. Her pozisyona düdük çalmanın marifet olduğunu zannediyor. Özellikle oyuncu diyaloglarında çok sert ve hırçın davranıyor. Hakem yeri geldiği zaman otoriter, yeri geldiği zaman babacan, yeri geldiği zaman çaldığı düdüklerle saygınlık yaratmalıdır.

        5

        Çağatay Şahan'ın, Olimpiyat Stadı'ndaki yönetiminde işte böyle bir yönetim vardı. Pozisyonlara gelince; Beşiktaş'ın attığı gol yüzde 100 ofsayt! İki defans oyuncusu kuralı kaleci önde olduğu için yardımcı hakemin gözünden kaçtı.

        6

        Hakemde işin farkında olmadığı için Beşiktaş kurala uygun olmayan net bir ofsayt golüyle öne geçti. Eskişehirspor akabinde bir gol attı. Bu gol buz gibi bir goldü. Yardımcı hakem ve hakem Çağatay Şahan, Eskişehirspor'un bu net, hakiki ve emek sonucu atılmış nizami bir golünü tabir-i caizse berabercene ham ettiler, yuttular. Eskişehirsporlu oyuncuların itirazları ise karşılık görmedi.

        7

        Müsabakanın 76. dakikasında Veli Kavlak'ın ceza alanı içerisinde rakibine müdahalesi 10 kusurlu hareketten biriydi. Ve penaltıyı gerektirirdi. Hadi diyelim ki hakem için zor bir pozisyondu. Ama ilave hakemin gözünün önünde ve 1 metrelik mesafedeydi.

        8

        Yine burada Eskişehirsporlu oyuncuların itirazları vardı ama hakem oralı bile olmadı. Netice MHK Başkanı Zekeriya Alp, sadece Çağatay Şahan değil, Ali Palabıyık, İlker Coşkun, Deniz Ateş Bitnel, Volkan Bayarslan ve birçok yeni hakemin yükselmesiyle ilgili iyi hakem olmalarıyla ilgili çalışmaları var.

        9

        Ama maalesef başta Çağatay Şahan olmak üzere bazı hakemler kendilerine verilen önemin farkında değiller. Veya Manisalı Çağatay Şahan gibi 'Biz zaten büyük hakemiz' diyip bu performansı, bu yükselişi Süper Lig'de kritik maçlar yönetmeyi kendilerinden menkul zannediyorlar.

        10

        Böyle devam ederse bu yatırımlara ve maalesef söylemek zorundayım kendileri duyulan güvene ihanet ediyorlar. Çünkü sahada karşılığını vermiyorlar. 90 dakika boyunca iyi konstantre ve motive olmak lazım. Saçınla, başınla, kendinle uğraşırsan maçı kurala göre yönetmeye zaman kalmaz.

        11

        "2-0 KAZANDIK"
        Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam maçtan sonra şunları söyledi: "Kimse bir mazaret olarak kabul etmesin ama yağmur, fırtına, rüzgar oyuncuların topa hükmetmesine izin vermedi. İki takım da istediği oyunu sahyaa yansıtamadı. Sadece iyi bir mücadele vardı sahada. Beşiktaş kendi evinde kazanmak istedi. Biz de puan ve puanlar almak istiyorduk. Mücadele düzeyi yüksek olan bir mücadele oldu. Yediğimiz golde ofsayt olduğunu sanıyorum. Attığımız nizami gol ise verilmedi.

        12

        Çok açık bir pozisyon. Bu olay Galatasaray maçında da başımıza geldi. Olmayan bir pozisyonu nasıl olur da görürsünüz? Hakemlerimize bunu sormak istiyorum. Galatasaray ve Beşiktaş maçlarından 1'er puan çıkardık ama kazanabilirdik de. Hakemlerimiz daha dikkatli olsunlar. Ama ne diyelim canları sağolsun. "Ertuğrul Sağlam, yayıncı kuruluştan Beşiktaş'ın golünün ofsayt, Eskişehir'in sayılmayan golünün ise nizami olduğu bilgisini alınca, "O zaman ben oyuncularımı 2-0 galip geldikleri için kutluyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ