Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Golf Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası sona erdi - Golf Haberleri

        Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Antalya'yı yılın 12 ayı turizm yapabilen ve 5 yıldızlı tesislerini doldurabilen uluslararası spor markası haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

        Kılıç, PGA Avrupa Turu final serisinin 3. ayağı olan ve Maxx Royal Otel sahasında yapılan "Turkish Airlines Open 2013" golf turnuvası ödül törenine katıldı.

        Kılıç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Antalya'da bakanlık olarak yapılan 400 milyon liralık spor yatırımının programını açıkladıklarını belirtti.

        Dünyanın en popüler golf turnuvasını dünyanın en iyi golf oyuncularıyla Belek'te tamamladıklarını dile getiren Kılıç, "Türkiye daha pek çok organizasyona ev sahipliği yapacak ve bu organizasyonların birçoğunu da Antalya ilimiz ev sahipliği yapacak" dedi.

        "Antalya'da 33 bin kişilik stadyumu, 10 bin kişilik spor salonunu, 3 bin kişilik olimpik yüzme havuzunu yaparken kenti yılın 12 ayı turizm yapabilen ve 5 yıldızlı tesislerini doldurabilen uluslararası spor markası haline getirmeyi hedefledik" diyen Kılıç, golf turnuvasının da önemli bir tanıtım aracı olduğunu vurguladı.

        Organizasyonda Kültür ve Turizm Bakanlığının, Türk Hava Yollarının ve hükümetin ciddi anlamda katkıları olduğunu bildiren Kılıç, geçen yıl sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak organizasyonu gerçekleştirdiklerini kaydetti.

        Bu yıl yüklerinin dağıldığını, pek çok kurumun ortak olduğunu ifade eden Kılıç, "Temennimiz önümüzdeki yıllarda özel sektörün tamamen bu işin sponsorluk yükünü üstlenmesi. Antalya'da golf büyümeli. Bununla Türkiye'de reklam payı da büyümeli. Antalya tabi ki sadece golfte değil, diğer branşların da Türkiye'nin yükselen uluslararası markası olmalı" diye konuştu.

        Bir gazetecinin müsabaka sahaları yapıp yapmayacaklarını sorması üzerine Bakan Kılıç, mevcut sahaların turizm yatırımları için yapılan sahalar olduğunu söyledi.

        Bu tür etkilikler büyüdükçe, Türkiye'de lisanslı golf sporcuları arttıkça Antalya'nın da uluslararası bir müsabaka alanına kavuşacağını belirten Kılıç, şöyle konuştu:

        "Şu anki sahalarımızın uluslararası müsabakalara cevap verme konusunda en ufak bir eksikliği yok. Turizm odaklı sahalar bunlar. Müsabaka odaklı sahalar da gelecek. Arz talep meselesi bu. Golf, Türkiye'de yeni yeni büyüyor. Hükümet olarak hedefimiz kulüpler üzerinden lisanslı golf sporcularının sayısını artırmak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ