Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor İddaa Aslan ve Kartal'a üst oynanır! - İddaa Haberleri

        SÜPER LİG

        435 ESKİŞEHİRSPOR-ANKARAGÜCÜ11.55

        Beş eksikle gittiği Başkent deplasmanında 89 ve 90. dakikalarda yediği gollerle 4 maçlık yenilmezlik serisi Ankaraspor önünde sona eren Eskişehirspor, Ankaragücü karşısına tam kadro çıkacak. Cezalarını tamamlayan kaleci İvesa, Bülent Ertuğrul, Serdar Özbayraktar ile Bosna Hersek Milli Takım kampında sakatalandığı için üç hafta forma giyemeyen Nadarevic ile hastalığı geçen Youla da takımdaki yerlerini alabilecek. 10 haftada sadece Hacettepe’yi yenebilen, Ünal Karaman yönetiminde oynadığı 5 resmi maçtan da galibiyet çıkaramayan Sarı-Lacivertliler, evinde kaybetmeyen Eskişehir’e direnemez.

        436 HACETTEPESEPOR-GAZİANTEPSPOR12.30

        İlk iki haftadaki Fenerbahçe ve Ankaraspor galibiyetleri dışında gol yemeden tamamladığı maç olmayan Gaziantepspor’da sakatlığı bulunan kaleci Murat’ın bu maçta da oynamayacak olması sıkıntı yaratır. 4 maçta 9 gol yiyen genç file bekçisi Tolgahan’ın performansı istenen düzeyde değil. Ayrıca sağ kanatta da sorun var; Emrah oynamayacak, Mehmet Yozgatlı’nın ise hastalıktan sonra nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. Forvette de Beto sakat. Nurullah Sağlam, Büyükşehir Belediye maçında gol soruruna çözüm bulmak için stoper mevkiinde oynayan kaptan Mehmet Polat’ı forvette görevlendirmişti. Takım içinden forvet arayışları Başkent’te de devam edecektir. Hacettepe’nin başındaki ilk maçında Trabzonspor karşısında 1-0’lık mağlubiyet yaşayan Erdoğan Arıca için bu karşılaşmada 3 dışındaki her sonuç başarısızlıkla eşdeğer olacak. Ankara 19 Mayıs Stadı’nın suni çim zeminine alışmak için halı sahada idman yapan Gaziantepspor, önemli eksikleriyle gideceği Başkent deplasmanında bir kayıp daha yaşar.

        441 KAYSERİSPOR-ANTALYASPOR11.30

        Savunma hatasından yedikleri golle kaybettikleri Denizlispor ve 4 net pozisyon kaçırıp 89’da kalelerinde gördükleri golle mağlup oldukları Galatasaray maçları Kayserispor’u daha da hırslandırdı. Müzmin sakat Koray dışında eksiği olmayan Sarı-Kırmızılılar, Gençlerbirliği ve Sivasspor galibiyetleriyle moral bulan Antalyaspor’un çıkışına son verecektir. Konuk ekibin attığı 14 golün 6’sını kaydeden Serge’nin cezalı oluşu Antalyaspor’u ofansif anlamda sıkıntıya sokacak. Dzwiecki’yle Bieniuk’un ülkelerine gitmesinden sonra Orhan Ak’la birlikte savunmada görev yapan Yalçın’ın da sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek olması savunmanın yükünü ağırlaştıracak. Ayrıca önümüzdeki hafta Kocaelispor ile evlerinde karşılaşacak olan Kırmızı-Beyazlılar’da 4 oyuncunun da sarı kart ceza sınırında olması mücadele güçlerini düşerecek bir başka etken. Kayserispor evindeki maçtan galibiyetle ayrılır.

        442 SİVASSPOR-KONYASPOR11.30

        Ligde Antalyaspor’a yenilip, kupada da Alanyaspor karşısında son dakika golüyle berabere kalan Sivasspor kayıplarını Konyaspor maçında telafi etmek istiyor. Eksiği bulunmayan Kırmızı-Beyazlılar, üç hafta önce yine 4 Eylül Stadı’nda oynadığı kupa maçında Konyaspor’u Balili’nin tek golüyle mağlup etmişti. Sahasında üç büyükler dışındaki takımlara karşı 32 maçtır kaybetmeyen ve son yenilgisini Konyaspor’a karşı alan Sivasspor, 25 Şubat 2007’den sonra rakibiyle oynadığı 3 maçta gol yemeden iki galibiyet elde etti. Caner ve Mihajlov’dan yoksun Sivas’a gidecek olan Konyaspor bu sezon dışarıda başarılı sonuçlar alsa da Sivasspor önceki deplasmanlardan çok daha zor. Ev sahibi galibiyeti denenir.

        523 BURSASPOR-BEŞİKTAŞÜST1.55

        Bursaspor cephesinin çok önem verdiği bir mücadele. Öyle ki, hafta içinde kupada oynadıkları Ankaragücü maçında yedek oyuncularına şans tanıyıp, Sercan, Yusuf ve Romaschenko’ya özel çalışmalar yaptıran teknik direktör Güvenç Kurtar, kırmızı kart cezalısı Yenal ile uzun süredir sakat olan Kirita dışındaki oyuncularını oynatabilecek olmanın rahatlığı içinde. Hafta çinde Trabzon deplasmanında uzatma dakikalarında savunma oyuncusu Zapatocny’nin golüyle kazanıp kupada ikinci turu büyük oranda garantileyen Beşiktaş, o karşılaşmada sakatlıkları bulunan Delgado, Cisse ve Sivok’u oynatamamıştı. Arjantinli dışındaki oyuncular Bursa’da da sahada olmayacak. Ev sahibinin kazanma isteği, Beşiktaş’ın puan kaybına tahammülünün bulunmaması bu maçta 2.5 üstünü cazip hale getiriyor.

        625 GALATASARAY-BÜYÜKŞEHİR BLD. ÜST1.30

        Fenerbahçe mağlubiyetiyle üst üste 3. deplasman yenilgisini alan Galatasaray için Büyükşehir Belediyespor maçı daha da önemli hale geldi. Bir maç eksiğiyle lider Trabzonspor’un 9 puan gerisinde olan Sarı-Kırmızılılar, Ali Sami Yen’de taraftarının da desteğiyle kazanmak için saldıracak. Müzmin sakatlar dışında eksiği bulunmayan Galatasaray’da kupa maçı kadrosundan son sanda çıkarılan Kewell de son idmanda takımla birlikte çalıştı. Büyükşehir Belediyespor’da ise Gaziantep deplasmanında takımının 3. golünü attıktan sonra sakatlanan İbrahim Akın’ın yanı sıra kaleci Hasagic ve Barbosa da forma giyemeyecek. Kazanmaya mecbur olan ve Ali Sami Yen’de tüm maçlarında gol bulan Galatasaray karşısında Erman, Adriano, Bebbe gibi hızlı oyuncularla gol arayan Büyükşehir Belediyespor skor üretebilir. Oranı düşük olsa da üst tercihi bu karşılaşmada ilk seçenek olmalı.

        YAŞAR GÜLAY’IN SÜPER LİG KUPONU

        435Eskişehirspor-Ankaragücü11.55

        436 Hacettepesepor-Gaziantepspor12.30

        442Sivasspor-Konyaspor11.30

        523Bursaspor-Beşiktaşüst1.55

        625Galatasaray-Büyükşehir Bld. üst1.30

        ORAN: 9.33

        1. LİG

        432 MANİSASPOR-KARTALSPOR0 VEYA 22.16

        Erciyesspor deplasmanında sezonun ilk yenilgisini alan Manisaspor, 4-0’lık skorla dağıldı. Cezaları nedeniyle oynayamayan Cenk ve Nizamettin’le sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Borbiconi bu hafta takımdaki yerlerini alabilecek. Teknik direktör Levent Eriş, Güven’in cezası nedeniyle oynayamayacağı Kartalspor mücadelesi öncesinde kadroda revizyona gitmeye hazırlanıyor. Cenk, Nizamettin ve Borbiconi’nin takıma dönmesiyle Kalabane, Adem Büyük ve Muhammet Hanifi’yi kulübeye çekecek olan Eriş, Güven’in yerine de Yiğit Gökoğlan’a orta sahada şans tanıyacak. Geçen hafta olduğu gibi sakatlığı süren kalecisi Soner’i Manisa’da oynatamayacak olan Kartalspor, ilk haftalardaki oyununu sergilemeyen rakibinden puan alabilecek kapasite bir takım. İki deplasman yenilgisini de daha önceki Ege deplasmanlanlarında; Altay ve Karşıyaka’ya karşı alan Bordo-Beyazlılar, bu kez aynı sonu yaşamamak için mücadele edecek. İskender ve Ümit gibi hızlı ve son vuruşlarda etkili forvetlere sahip olan Kartalspor, evine puanla dönebilir.

        443 ALTAY-SAMSUNSPOR11.20

        Diyarbakır deplasmanında etkili oynamasına karşın yenilmekten kurtulamayan Altay, bu maçın ardından üç oyuncusunun sakatlanmasıyla bir darbe daha aldı. Merter ve Ercan’dan sonra Erdi’nin Samsunspor’a karşı oynayamayacağı açıklandı. Uzun süredir forma giyemeyen Mehmet Sedef’le birlikte eksik sayısı 4’e çıkmış durumda. Ancak Siyah-Beyazlılar’ın kadrosunda alternatif isimler var. Teknik direktör Feyyaz Uçar, Alp, İsa ve Musa’yla açığı kapatmaya hazırlanıyor. Gökhan’ın cezasını tamamladığı Samsunspor’da tek eksik sakatlığı süren Veysel. Dört maçtır kazanamayan Karadeniz ekibi genç oyuncularının tecrü eksikliğniden puan kayıpları yaşıyor. Altay’ın tempolu oyununa karşı koymaları zor.

        444 Ç.RİZESPOR-SAKARYASPOR11.40

        İki takım da rahat değil. Rizespor’da başkan Abdülkadir Çakır’la teknik direktör Metin Diyadin arasındaki başarısızlıktaki payın kime ait olduğu yönündeki açıklamalardan sonra oyuncuların da gidişattan memnun olmadıkları yönündeki ifadeleri, Süper Lig’in en büyük adaylarından biri olan Karadeniz ekibindeki sıkıntıları ortaya kayuyor. Sakarya maçında sakat olan orta saha Mustafa Çiçek ve orta saha Özgür Volkan Yıldırım forma giyemeyecek. Son dört maçta sadece 1 puan alabilen sakaryaspor’da da ekonomik problemelerin neden olduğu gelişmeler yaşandı. Bolu maçı sonrası Serdal, Arif, Serkan Kılıç, Yaşar ve golcü Taner’i PAF takıma gönderen Yeşil-Siyahlı ekipte ayrıca Martinez’in de biletinini hazır olduğu ifade ediliyor. Burak’ın cezasını tamamlaması bile bu kadar olumsuzluk içinde iyi haber olarak algılanmıyor. Çünkü bu kez de Gökhan Kök cezalı. İki sıkıntılı ekibin mücadalesinde, kadro genişliği olan ve evindeki son üç maçta, Malatya’ya yenilen, Altay ve Kasımpaşa’yla da berabere kalan Rizespor, daha fazla puan kaybetmez.

        445 GÜNGÖREN BLD.-GİRESUNSPOR11.60

        Deplasmanda evinden daha fazla puan toplayan Giresunspor, Güngören deplasmanına 4 eksikle gitti. Sakatlıkları süren kaleci Metin, Hasan ve Taner’in yanı sıra cezalı olan Koray forma giyemeyecek. Son üç maçta sadece evinde Karşıyaka’yla berabere kalabilen Karadeniz ekibi, ligin ikinci haftasında kaybettiği Malatya maçının ardından evinde bir daha yenilmeyen, sadece Altay’a uzatma dakikalarında puan kaptırıp Kasımpaşa, Sakarya ve Erciyes maçlarını kazanan Güngören karşısında tutunamaz.

        446 KARABÜKSPOR-KASIMPAŞA13.60

        İkinci teknik direktörü Hüsnü Özkara yönetiminde oynadığı 5 maçta da galibiyet çıkaramayan Karabükspor, 3 beraberlik aldı. Adanaspor’un başındayken, sezonun ilk haftasında Kasımpaşa deplasmanında tek golle kaybeden Özkara, bu kez kazanan taraf olmak istiyor. Bu karşılaşmaya tam kadro çıkacak olmaları deneyimli teknik adamı daha da umutlandırıyor. Malatya maçında ilk yarıda sakatlanıp çıkmak durumunda kalan Erhan Küçük’ün durumu netlik kazanmadığı Kasımpaşaspor’un en zorlu deplasmanlarından biri olabilir. Sahasındaki tek galibiyeti, sezonun ilk haftasında rakibinin penaltı kaçırdığı karşılaşmada Giresunspor karşısında alan Lacivert-Kırmızılılar, uzun bir aradan sonra bir kez daha kazanır.

        451 ORDUSPOR-ERCİYESSPOR0 VEYA 21.55

        Son üç maçta 5 puan toplayan Orduspor’da Ufuk Ateş sezonu kapatırken, Mehmet Al, Muhammet Türkmen ve Hakan Macit’in tedavilerine de devam ediliyor. Sakarya ve Adana maçlarında Bruno’nun 85’ten sonra attığı gollerle beraberliği kurtaran Orduspor’da Ufuk’tan sonra Mehmet Al’ın da sakatlanması forvette sıkıntı yaratacak. Lider Manisaspor’u farklı yenen Erciyesspor’da bir süredir forma giyemeyen Adem Dursun ve Hüseyin Yoğurtçu’dan sonra Kemal Dulda ve İlhan Özbay da sakatlar arasına katıldı. Kadrolarında önemli eksikleri bulunan iki takımın mücadelesinde konuk takım, hücum gücü önemli darbe yiyen rakibinden puan alabilir.

        YAŞAR GÜLAY’IN 1. LİG KUPONU

        432 Manisaspor-Kartalspor0 veya 22.16

        443 Altay-Samsunspor11.20

        445 Güngören Bld.-Giresunspor11.60

        446 Karabükspor-Kasımpaşa13.60

        451 Orduspor-Erciyesspor0 veya 21.55

        ORAN: 23.14

        YAŞAR GÜLAY’IN 2. LİG KUPONU

        453 Gebzespor-Gaziosmanpaşa0 veya 21.55

        454 Denizli Bld.-Fethiyespor0 veya 21.87

        456 Kırşehirspor-Türk Telekom02.90

        463 Tokatspor-Arsinspor11.25

        464 GASKİ-Elazığspor0 veya 21.72

        ORAN: 18.07

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ