Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor İddaa Sevilla yükselişte! - İddaa Haberleri

        611ALMERIA-MALLORCA03.00 İspanya Ligi'ne orta sıralarda yer alan ve aynı puana sahip iki takım karşılaşıyor. Almeria sahasındaki 5 maçta sadece 1 yenilgi alırken Mallorca'nın da tek dış saha galibiyeti bulunuyor. Ligde son haftalarda kötü performans sergileyen iki ekip de haftaiçinde oynadıkları kupa maçından galip çıkarak moral kazandılar. Ev sahibi ekip ligde tam 5 maçtır galip gelemiyor. Ancak bunda üst üste Sevilla, Barcelona, Real Madrid ve Villarreal gibi takımlarla oynamış olmasının etkisi büyük. Mallorca'da Moya ve Lopez'in sakatlıkları bulunurken Almeria'da da İriney, Nieto ve Guilherme gibi 3 önemli oyuncu bu maçta forma giyemeyecek. İki takımı da son haftalardaki performansları, iç ve dış saha sonuçları, puan durumundaki yerleri ve kadro kaliteleri açısında karşılaştırdığımızda neredeyse hiç fark yok. İki denk takımın mücadelesinde akla ilk gelen sonuç beraberlik.

        612ATL.MADRID-DEPORTIVOÜST1.70 7. sırada yer alan Atletico Madrid'in üst sıralarlara arasındaki puan farkı gittikçe artıyor. Geçen sezon son haftalara kadar düşme tehlikesi yaşayan Deportivo ise 6. sırada ve lige iyi bir başlangıç yaptı. Atletico son 7 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmedi. Deportivo da rakibi gibi son haftalarda dikkat çekici bir performans sergiledi ve 2'si kupa olmak üzere son 4 resmi maçından galip ayrıldı. İki takım arasındaki maçlara baktığımızda son 3 maçta da gülen taraf Madrid ekibi olmuş. Yunan sağ bek Seitaridis ve genç forvet Pongolle'un sakatlığının bulunduğu Atletico Madrid, Diego Forlan ve Sergio Agüero gibi yıldızlarıyla gol bulmakta zorlanmıyor. Deportivo'da ise İsrailli kaleci Aouate'nin sakatlığı bulunuyor. Üst sıralardan kopmak istemeyen iki takımın da ofansif futbolu tercih edeceğini tahmin ediyorum ve 1.70 oranlı 2.5 üstü tercihini öneriyorum.

        613REAL BETIS-SANTANDER11.75 Milli futbolcumuz Mehmet Aurelio'nun formasını giydiği Real Betis, 15. sırada ve sahasında oynadığı 5 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik alabildi. 10. sıradaki Santander ise dış sahada 5 maçta 2 galibiyet aldı. Real Betis 2'si kupa olmak üzere son 6 maçının 5'ini kazanırken Santander de rakibi gibi son haftalarda formda bir görüntü çizdi ve son 4 resmi maçının 3'ünden galibiyetle ayrıldı. Betis'te geçen sezon attığı gollerle dikkat çeken Edu, Alman yıldız Odonkor, Xisco ve Gonzalez'in sakatlıkları sürüyor. Santander'de ise tek önemli eksik Garay. Mehmet Aurelio son haftalarda oynadığı futbol ve attığı gollerle takımını sırtladı. Milli oyuncumuz bu performansıyla şimdiden İngiltere Premier Lig takımlarının transfer listesine girdi. Ve Real Betis Mehmet için kapıyı 10 milyon eurodan açıyor. Aurelio ile performansı yükselen Real Betis tam 15 maçtır rakibine mağlup olmadı. Bu maçta da ev sahibi ekip galibiyete yakın. Banko olmasa da geniş kuponlarda 1.75 oranlı Real Betis galibiyetine yer verilebilir.

        614ESPANYOL-NUMANCIA11.45 Geçen sezonun flaş takımlarından Espanyol bu sezon henüz bekleneni veremedi ve 12. sırada yer alıyor. Deplasmanda oynadığı 5 maçta da sahadan mağlup ayrılan Numancia ise 18. sırada. Espanyol'da De La Pena'nın eksikliği bulunurken Numancia'da Guayre ve Ortega gibi iki önemli oyuncunun sakatlığı sürüyor. Numancia son 4 maçından da mağlup ayrıldı ve bu mücadelede de puan alma şansı oldukça düşük. Espanyol kaptanı Tamudo'nun da yükselen performansıyla sahasında galibiyete ulaşacaktır.

        615GETAFE-SEVILLA21.95 Milli futbolcumuz İbrahim Kaş'ın da forma giydiği Getafe 8. sırada ve sahasındaki 5 maçta tek galibiyet alabildi. 5. Sevilla ise deplasmanda oynadığı 5 maçta sadece 1 yenilgi aldı. Getafe son 4 resmi maçında galip gelemedi. Sevilla ise biri kupa son iki maçını kazandı. Getafe'de defansın önemli ismi Daniel Diaz sarı kart cezası nedeniyle, yine defanstan Signorino da sakatlığı nedeniyle oynayamayacak. Bu oyuncuların eksikliğinde İbrahim Kaş'ın forma giymesi bekleniyor. Sevilla'da ise Aldo Duscher ile Arouna Kone'nin sakatlığı bulunurken sakatlıktan dönen yıldız golcü Luis Fabiano kupa maçında hat-trick yaparak müthiş bir dönüş yaptı. Luis Fabiano'nun dönüşüyle yükselişe geçmesi beklenen Sevilla, gol sıkıntısı çeken ve eksiklerle boğuşan Getafe'yi zor da olsa yenecektir.

        616MALAGA-VILLARREAL21.85 Ligin tek namağlup ekibi Villarreal, 9. sıradaki Malaga'ya konuk oluyor. Malaga son 3 maçından da mağlup ayrıldı. Ancak Real Madrid'e 4-3 yenildikleri maçta sergiledikleri futbol beğeni topladı. Villarreal'de milli oyuncumuz Nihat Kahveci'nin sakatlığı takımı olumsuz etkilemedi. Çünkü genç İspanyol Llorente ile Franco başarılı performanslarıyla ne Nihat'ı ne de İtalyan Rossi'yi arattı. Rossi sakatlıktan sonra müthiş bir dönüş yaparken Nihat'ın da takıma katılımıyla Villarreal daha korkulur bir ekip olacak. Aralarındaki son 5 maçın 4'ünde rakibini mağlup eden Villareal bu karşılaşmada da galibiyete yakın. 1.85'lik oranıyla Villarreal galibiyeti denenebilir.

        632ATH.BILBAO-OSASUNAALT1.50 Ligin dibinde yer alan iki ekip belki de İspanya Ligi'nde haftanın en zor maçında karşı karşıya geliyor. Bilbao sadece 1 galibiyet alabilirken Osasuna henüz ligde galibiyetle tanışamadı. Ligde haftalardır galibiyet hasretiyle yanıp tutuşan Osasuna, Real Madrid, Villarreal gibi takımların elendiği kupada Getafe'yi mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı. Bu maçtaki tek avantajı sahasında oynamak olan Athletic Bilbao'ya karşılık kupada tur atlayıp moral bulan Osasuna bu deplasmanda bir sürprize imza atabilir. Sürprizciler için beraberlik, garanticiler için ise alt seçeneği tercih edilebilir.

        644HUELVA-BARCELONA21.15 Lider Barcelona deplasmanda oynadığı 5 maçta 4 galibiyet aldı. 17. sıradaki Huelva'nın ise sahasında galibiyeti yok. Barcelona son lig maçında Valldollid'i 6-0 ile geçerken Eto'o'nun son haftalardaki formu üst düzeyde. Huelva ise son maçında Athletic Bilbao'yu 2-1 yenerken galibiyeti getiren gol Ersen Martin'den geldi. Lider zaten maçın favorisi ancak verilen 1.15'lik oran çok düşük. 2.5 üstü seçeneğini önerecektim ancak onun da oranı 1.30. Oranlardan tatmin olanlar Barcelona galibiyeti ve üst seçeneklerini değerlendirebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ