Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor İddaa Lincoln kazandırır! - İddaa Haberleri

        112 ALTRİNCHAM-LUTON 1 2.80

        İki ekip arasında oynanan ilk maç 0-0’lık eşitlikle sonuçlanmıştı. Luton’da bu mücadelede ideal forvet ikilisi Gallen ile Craddock forma giyemeyecek. Tecrübeli golcü Gallen, kupa maçlarında oynayamıyor. Craddock’a ise kiralık geldiği kulübü M’Brough izin vermedi. Yerlerine büyük ihtimalle Chris Martin ile McVeigh forma giyecek. Gallen kiralanana değin 20 yaşındaki Chris Martin ilk 11’de yer alıyordu. Ama 15 lig maçında sadece 2 gol atabilen Martin’in bu dönemde performansı oldukça vasattı. Altrincham’da son lig maçında sakatlanan defans oyuncusu Denmore’un durumu belirsiz. Ama Jamie Smith’in dönüşü ve Chris Lane’in cezasını tamamlaması olumlu haberler. Lige eksi 30 puanla başlayan ve şu anda eksi 11 puanla Lig 2’de son sırada yer alan Luton için, Federasyon Kupası amaç olamaz. Zira onların asıl hedefi, daha kendi güçlerinde takımların yer aldığı Trophy Cup olarak görülüyor. İlk maçta Senior’un ağlarla buluşturduğu top ofsayt diye iptal edilmeseydi, Altrincham işi ilk maçta bitirebilirdi. Ev sahibi son dönemde sahasında da iyi sonuçlar aldı. Burada da bir sürprizi gerçekleştirebilirler.

        113 BARROW-EASTBOURNE 1 1.70

        İki Konferans Ligi ekibi karşılaşıyor. İlk maç 0-0 sona ermişti. Ev sahibinde kaleci Alan Martin, İskoçya 21 Yaş Altı Milli Takımı’na gittiği için oynayamayacak. Ama yerine oynayacak olan Tim Deasy de boşluğunu doldurabilir. Zaten Barrow’un kısa bir süre öncesine kadar as oyuncusu Deasy’ydi. Orta saha oyuncusu Mark Boyd cezasını tamamladı. Yine orta alanda forma giyen Andrew Bond da sakatlığını atlattı ve oynayabilecek durumda. Konuk ekipte en önemli eksik İrlandalı orta alan oyuncusu, aynı zamanda takım kaptanı Armstrong’un forma giyemeyecek olması. Ayrıca forvet oyuncusu Tait de büyük ihtimalle yok. İki ekip bundan tam 1 ay önce ligde yine bu sahada karşılaşmış, ve mücadele ev sahibinin 3-1’lik üstünlüğüyle sona ermişti. Yine ev sahibinin kazanacağını düşünüyorum.

        114 DAGENHAM-HEREFORD 1 1.90

        Aradaki lig farkına rağmen oranlarda net şekilde Dagenham favori. Ben de kazanacaklarını düşünüyorum. İlk karşılaşma 0-0 bitmişti. Hereford’da Wolves’tan kiralanan ve ilk maçına hafta sonu çıkan kaleci Murray, bu maçta oynayamıyor. Ligin ilk ilk haftalarında kalede Samson vardı. Ardından Charlton’dan kiralanan kaleci Randolph forma giymeye başlamıştı. Fakat o da bu mücadelede büyük ihtimalle oynayamayacak. Dolayısıyla kale yine şu an 3. kaleci konumunda olan Samson’a kalıyor. Defanstan Jackson, Oji ve Threlfall; forvetten Ashikodi sakatlıkları dolayısıyla oynayamıyor. Bristol Rovers’tan kiralanan forvet Williams oynayabilir. Hereford Lig 1’de kümede kalma mücadelesi verdiği için, menajer Turner’ın bu maça yedek ağırlıklı çıkması gayet olası. Ev sahibinde de bazı değişiklikler bekleniyor. Sahasında büyük takımlara karşı iyi oynayan Dagenham, mücadelede galibiyete yakın olan taraf.

        115 GRAYS-CARLİSLE 0 3.20

        Lig 1’de sıkıntılı günler geçiren Carlisle’da şu anda gündem maddesi Ben Alnwick. Tottenham’dan kiralanan ancak kiralık süresi hafta sonu biten genç kaleci için görüşmeler sürüyor. Zira Carlisle forması altında iyi maçlar çıkarmıştı. Ama Tottenham menajeri Redknapp’ın, Gomes’in yediği basit gollerle saç baş yoldurması üzerine, Alnwick’i A Takım’da oynatabileceği söylendi. Bu maçta Carlisle ondan ve Sunderland’den kiralanan Liddle’dan yoksun olacak. Ev sahibinde son dönem transferleri Slabber, Lodge, Forrester ve Gray oynatılamıyor. Ama ilk maçta Carlisle deplasmanından 1-1’lik beraberlikle dönen takımın aynısı sahada olacak. Konuk ekibin deplasman performansı hiç ümit verici değil. Grays, kaleci sorunu yaşayan rakibinden beraberlik koparabilir.

        116 HARTLEPOOL-BRİGHTON ÜST 1.80

        İlk mücadele 3-3 sona ermişti. Konuk ekipte rövanşta eksikler listesi çok uzun. Orta sahadan Thornton, Johnson ve Anyinsah; defanstan Virgo ve Mayo; forvetten de Hart takımdaki yerlerini alamayacak. Ev sahibinde Sam Collins cezalı, forvet Kyle ise kupada oynayamıyor. Bu kadar eksikten sonra, deplasman performansı zaten vasat olan Brighton’ın yenilmesi beklenebilir. Ama Hartlepool defansta hiç güven vermiyor. İlk karşılaşmadaki gibi, bol gol bekliyorum.

        121 LİNCOLN-KETTERİNG 1 1.50

        Ev sahibi bu maça tam kadro çıkıyor. Orta saha oyuncusu Oakes ile forvet Lewis sakatlıklarını atlattı. Özellikle Oakes’ın takıma dönüşü kritik. Zira onunla çok daha iyi oynuyorlar. Ayrıca bu maçın ev sahibi için ayrı önemi var. İlk maç 1-1 sona ermişti fakat Kettering taraftarlarının Lincoln’lü oyunculara yönelik ırkçı tezahüratları büyük tepki topladı. Bu durum tekrar maçında ev sahibi oyuncularını hırslandırabilir. Kettering menajeri zaten turu pek önemsemiyor. Hatta rotasyona gideceğinin sözünü verdi. Lincoln, günün en cazip bahislerinden birisi olarak görünüyor.

        122 OLDHAM-CHELTENHAM ALT 1.80

        Ev sahibinde orta saha ve hücum hattında önemli eksikler var. Forvetler Lee Hughes ile Byfield forma giyemeyecek. Orta saha oyuncuları O’Grady, Smalley ile Whitaker da oynayamayacak isimler. Cheltenham’da da bazı eksikler var. Ama bunların dışında, menajer takımda rotasyona gideceğinin sinyalini verdi. Zaten deplasman karneleri oldukça kötü. Oldham eksiklerine rağmen galibiyeti yakın dursa da, açılan oran çok düşük. 1.25’ten Oldham yerine, 1.80’den 2.5 altı denemeye değer duruyor.

        123 ROCHDALE-BARNET 1 1.40

        Ev sahibi ekip bu karşılaşmayı önemsiyor. Lig 2’nin en güçlü takımlarından biri olan Rochdale, bu Barnet’i elediği takdirde 2. Tur’da Konferans Ligi takımı Forest Green ile eşleşecek. 3. Tur’a çıkmak için önlerine gelen bu fırsatı tepmek istemiyorlar. Le Fondre ile Buckley’nin yanı sıra sakatlıklarını atlatan Jon Shaw ile Mark Jones da kadroda. Hemen hemen tam kadrolar diyebiliriz. Elbette menajerin değişiklik yapma ihtimali var ama maç öncesi açıklamaları bu mücadeleyi çok önemsediği yönündeydi. Konuk ekipte Arsenal’den kiralanan Ogogo oynayamıyor. Ayrıca Akurang sakat. İlginç bir istatistik, Rochdale ligdeki ilk maçından beri kalesinde her karşılaşmada en az 1 gol gördü. Şampiyonluğa oynayan bir takım için elbette kötü bir istatistik. Kümede kalma mücadelesi veren Barnet ise, ligde oynadığı 16 maçın sadece 1’inde kalesini gole kapayabildi. Kalite farkı kesinlikle sahaya yansıyacaktır. Rochdale galibiyete çok yakın. İstatistiklere dayanarak, alternatif olarak 2.5 üstü düşünülebilir.

        124 ROTHERHAM-ALDERSHOT 0/1 3.90

        İlk mücadele 1-1’lik beraberlikle bitmişti. Rotherham’de kaleci Worrington’un sakatlığı var, durumu maç saatine doğru belli olacak. Orta saha oyuncusu Harrison cezalı, Lynch sakat. Aldershot’ta Hylton cezalı, Winfield sakat, Sandell ise kupada oynayamıyor. İki ekipte de eksikler var diyebiliriz. Aldershot’ın deplasman karnesi hiç başarılı değil. Fakat iki takım açısından da son dönemde dikkat çeken özellik, maçlarının ilk yarılarının az gollü geçmesi. Oldukça temkinli oynuyorlar. Aldershot zaten ligde 7 maçtır deplasmanda kaybediyor. Rotherham ile yaptıkları ilk maçta da son dakikada buldukları penaltı golüyle bu tekrar maçını oynamaya hak kazandılar. Ev sahibi galibiyeti beklesem de, kalecinin durumunun belirsiz olması es geçilemez. Burada riske edilmeyebilir. Ayrıca Rotherham 3 maçtır gol atamıyor. Bütün bunları birbirine eklediğimizde, İY/MS 0/1 denenebilir görünüyor.

        125 STOCKPORT-YEOVİL ALT 1.55

        Yeovil’in sahasında oynanan ilk maç 1-1 sona ermişti. Bu sezon çeşitli organizasyonlarda 4 kupa maçına çıkan Stockport’un tüm mücadeleleri 2.5 altı bitti. Ligde de son dönemde çok fazla sayıda maçının alt bittiğini görüyoruz. Yeovil zaten bitiricilik noktasında sorun yaşayan ve gol atmakta zorlanan bir takım. İki takımda da çok kritik eksikler yok. İlk maçta daha iyi oynayan Stockport tekrar maçında favori olsa da, ben ekiplerin son dönem performansları itibariyle 2.5 altını daha mantıklı görüyorum.

        Rıdvan Aksu’nun ideal kuponu

        116 Hartlepool-Brighton üst 1.80

        121 Lincoln-Kettering 1 1.50

        123 Rochdale-Barnet 1 1.40

        125 Stockport-Yeovil alt 1.55

        TOPLAM: 5.85

        Rıdvan Aksu’nun sürpriz kupon

        112 Altrincham-Luton 1 2.80

        114 Dagenham-Hereford 1 1.90

        115 Grays-Carlisle 0 3.20

        124 Rotherham-Aldershot 0/1 3.90

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ