Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor İddaa Büyükşehir teslim olmaz! - İddaa Haberleri

        SÜPER LİG

        445 BURSASPOR-ANTALYASPOR03.10 En son galibiyetini 5 Ekim’de sahasında Galatasaray’a karşı 2-1’lik skorla alan Bursaspor, Antalyaspor maçına sıkıntılı çıkacak. 6 haftadır kazanamayan Yeşil-Beyazlılar, Denizli deplasmanında 5. dakikada sakatlanıp oyunu terk etmek zorunda kalan kaptan Yusuf’un yokluğu Yeşil-Beyazlılar’ı ofansif anlamda olumsuz etkileyecek. Geçtiğimiz hafta Yusuf’un oyunda olmadığı bölümlerde Denizli ağlarına 3 gol gönderen Bursaspor, rakibinin basit savunma hatalarının lehine çevirmişti. Denizlispor’un nasıl bir savunması olduğu, Eskişehir deplasmanında ortaya çıktı, 3-0 öne geçtikleri maçı 4-3 kaybettiler. Bursaspor ofansif anlamda Denizli’deki kadar rahat olmayacak. Haftalardır kazanamamanın getirdiği stres de ev sahibini baskı altına alacaktır. Mehmet Özdilek’in göreve gelmesinden sonra gol eksiklerine rağmen gol yeme sorununa çözüm bulan Antalyaspor, Bursa deplasmanına da tam kadro gidemedi. Hakan Özmert’in cezası sürerken, Ali Zitouni ve Mustafa Özkan’ın sakatılğının sürmesi, Sergey’in son durumunun netlik kazanmaması ofansif anlamda konuk ekibi zorlayacak gibi gözüküyor. Antalya için tek iyi haber; iki maçtır forma giyemeyen Yalçın’ın maskeyle de olsa oynayabilecek duruma gelmesi. Yalçın’ın takıma girmesi savunmayı rahatlatacak. Bursa Atatürk Stadı’nın bozuk zeminini de gözardı etmemek gerekir. Beraberlik tercihi yapılabilecek maçlardan biri.

        446 GENÇLERBİRLİĞİ-BÜYÜKŞEHİR BLD.0 VEYA 21.52 Ankaragücü’nü mağlup ettikten sonra 6 maçtır kazanamayan Gençlerbirliği’nde teknik direktör değişikliği de işe yaramadı. Samet Aybaba yönetiminde oynadığı üç maçta tek puanı Kocaeli deplasmanında alabilen Başkent ekibinin son iki maçı gol atamadan kaybetmesi de düşündürücü. Sakatlığı sebebiyle Gaziantep deplasmanında oynayamayan ve hafta içinde de sözleşmesi feshedilen kaleci Peric’le yollarını ayıran Gençlerbirliği’nde kaleyi kimin koruyacağı da önemli. Recep’in Antalya, Kocaeli ve Trabzon maçlarında gol yemesi nedeniyle Periç’in yokluğunda kaleyi takımın 3. file bekçisi Ramazan’a teslim eden teknik direktör Samet Aybaba, Süper Lig’deki ilk maçına çıkan ve inanılmaz hatalar yapan genç kaleciyi bu maçta da oynatırsa benzer durumlar yaşayabilirler. Galatasaray yenilgisini Hacettepe’yi devirerek telafi eden Büyükşehir Belediyespor’da Kerim, İbrahim Akın ve Barbosa’nın sakatlıklarının geçmesi de artı bir motivasyon sağlayacak. Gençlerbirliği’nin eski havasından eser kalmamış durumda. Konuk ekibin çifte şansı değerlendirilebilir.

        451 KOCAELİSPOR-KONYASPOR0 VEYA 21.38 Denizli mücadelesinde uzatma dakikalarında maçı çevirip ilk galibiyetini alan Kocaelispor, geçtiğimiz hafta Antalya deplasmanından da golsüz beraberlikle dönmüştü. Konyaspor mücadelesinden üç puan bekleyen Yeşil-Siyahlılar, deplasmandan puan almasın bilen Konyaspor karşısında zorlanacak. Sakatlıkları geçen Kemal Aslan, Serdar Topraktepe ve Volkan Bekiroğlu’nun durumlarının maç saatinde belli olacağının kaydedildiği Kocaelispor, Denizli savunması kadar yumuşak bir rakip bulmayacak. Konuk takım Kocaeli deplasmanına eksiksiz gitti denebilir. Koray İçten ve Mustafa Er haftalardır sakat. Tehoue’nin şehri terk etmesi ekonomik dengeler ve takım disiplini açısından önemli olsa da siyahi oyuncunun şehirden memnun olmadığını ve performansının bu nedenle düştüğünü teknik direktör Giray Bulak açıklamıştı. Bu nedenle de Tehoue, Veysel’in 3 maç ceza aldığı dönemde direkt 11’de oynama fırsatı bulmuştu. Veysel’in cezasının bitmesiyle ofansif anlamda Yeşil-Beyazlılar zorlanmayacaktır. Lider Trabzonspor’dan sonra Ankaraspor’la birlikte deplasmanda en çok kazanan takım olan Konyaspor, son üç maçta 2 beraberlik aldığı kötü bir serinin ardından Kocaelispor’a da kaybetmeyecektir.

        614 GALATASARAY-HACETTEPEALT2.30 Galatasaray’da saha içinden çok saha dışı konuşuluyor. Metalist Kharkiv maçı da gösterdi ki, Sarı-Kırmızılılar’ın kafası futbolda değil. Teknik direktörün durumunun sürekli tartışılması da Galatasaray’ın handikabı. Sahada kadro Süper Lig’in en iyilerinden biri ancak sonuç almakta zorlanan bir Galatasaray var. Kupadaki Kayserispor karşılaşması da dahil Fenerbahçe mücadelesinden sonra hiçbir maçında toplamda 3 gol olmayan Galatasaray’da forvet Milan Baros 26 Ekim’deki Eskişehir maçından bu yana gol atamıyor. Sakatlıktan yeni çıkan Lincoln’ün istikrarsız oyunu, Arda’nın hastalanmasının ardından temposunun eski seviyesine çıkamaması Galatasaray’ın ofansif anlamda sonuç almasını zorlaştırıyor. Süper Lig’in en az gol atan takımı olan Hacettepe’de teknik direktör Erdoğan Arıca’nın hamleleri de sonuç getirmedi. Başkent ekibi son üç maçında skor bulamadı. Devre arasına kadar da bu sıkıntıları sürecek gibi gözüküyor. Galatasaray karşısında mücadele ederek puan almaya çalışacaklar. Tıpkı Trabzonspor karşılaşmasında olduğu gibi. Ancak o mücadeleyi tek golle kaybetmişlerdi. Bu kez de düşük skorlu bir maç oynanmasını sağlayabilirler. 2.30’luk alt oranı değerlendirilebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ