Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor İddaa Konya'da gollü gece! - İddaa Haberleri

        Ankaragücü, son dakikada yediği golle kaybettiği Trabzon deplasmanının ardından Gaziantep ve Büyükşehir Belediyespor galibiyetleriyle ligde kalma yolunda önemli adımlar attı. Ligdeki son 4 maçları üst bitti ve bunların hepsinde sarı-lacivertliler skor üretmesini bildi. Mehmet Yılmaz’ın yokluğunda yeni transfer De Nigris ve Jaba’nın performansları Başkent ekibinin hücumda etkili olmasını sağlıyor. Ligde tutunmak için son kozlarını oynayan Hacettepe, kalecisi Senecky kırmızı kart gördüğü için 75 dakika 10 kişi oynayan Ankaraspor’u 3-1 yenerek 13 maç sonra kazanadı. Sakatlıkları süren forvet oyuncuları İbrahim ve Mendonça’yı bu maçta da oynatamayacaklar. Devre arasında Kartal’dan dönen Ümit Tütünci sergilediği performansla onların açığını kapatacağını gösterdi. Kazanmak isteyen iki ekibin mücadelesinde üst tercihi oldukça cazip.

        504 BURSA-KOCAELİ ÜST 1.70

        Bursaspor devre arasında takımın başına getirdiği teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde mağlup olmadı. İdeal 11’lerini etkileyecek eksikleri bulunmadığı için sıkıntı yaşamıyorlar. Galatasaray deplasmanında tarihi bir zafere imza atan Kocaelispor, başta, o karşılaşmada 4 gol atan Taner olmak üzere Agbetu, Murat Hacıoğlu gibi hücumda etkili olan oyunculara sahip. Bursa deplasmanına da kazanmak için gelmeleri bol gollü bir 90 dakikanın habercisi.

        543 ANTALYA-TRABZON ALT 1.60

        Galatasaray galibiyetinin ardından deplasmanda Konya’ya kaybeden Antalyaspor yine bir büyük takıma karşı ekstra motivasyon sağlayabilir. Sakatlıkları nedeniyle bir süredir takımdaki yerlerini alamayan; Mustafa Özkan, Volkan Altın, Orhan Ak ve Uğur dışında eksiği bulunmayan ev sahibi, takım savunmasını iyi uygulayan bir ekip. Evindeki sürpriz Denizli yenilgisi sonrası kazanmaktan başka seçeneği kalmayan Trabzonspor’da geçtiğimiz hafta cezaları nedeniyle forma giyemeyen Hüseyin ve Umut takıma katılacak. Karadeniz ekibi kapanan takımları açmakta zorlanıyor. Düşük skorlu bir maç olabilir.

        580 KONYA-G.SARAY ÜST 1.75

        Bordeaux ile oynadığı maçta Galatasaray bu sezonki en iyi futbolunu sergiledi. Tüm takım koştu, sahanın her yerinde rakibe bastı. Bülent Korkmaz’ın takıma hava kattığı gözüküyor. Lincoln, Baros gibi yabancılar bile Fransız ekibi karşısında güçlerinin sonuna kadar mücadele ettiler. Değişmeyen tek şey Galatasaray’ın kolay gol yeme hastalığının devam etmesiydi. Servet’in sakatlığında Meira – Emre ikilisi göbekte oynarken, iki oyuncu da golle sonuçlanan hatalara imza attılar. Meira’nın Zenit ile anlaştığı ve kısa sürede Rusya’da gideceği yönündeki haberler Portekizli’nin aklının başka yerlerde olduğunu gösteriyor. Düşme hattından uzaklaşmak isteyen Konyaspor’un tek amacı yorgun Galatasaray’ı devirmek. Cezası süren Serhat, sakatlıkları bulunan Caner, Eren ve Erdal dışında eksiği olmayan ev sahibi taraftarının da desteğiyle gol bulacaktır. 90 dakikadan üç gol çıkacaktır.

        YAŞAR GÜLAY’IN SÜPER LİG KUPONU

        503 A.Gücü-Hacettepe üst 1.75

        504 Bursa-Kocaeli üst 1.70

        543 Antalya-Trabzon alt 1.60

        580 Konya-G.Saray üst 1.75

        ORAN: 8.33

        BİRİNCİ LİG

        505 BOLU-ALTAY 0

        Üst üste 5 maç kazanan Boluspor rakiplerinin kayıplarıyla ilk iki için iddialı konuma geldi. 10 maçtır mağlup olmayan, son 3 haftayı kayıpsız geçen Altay da ilk iki için iddialı bir konuma geldi. Ev sahibinde Ömer Çuğ cezalı, konuk ekipte ise cezaları biten Erdal ve Erdi takıma dönecek. Ancak forvet Şehmuz cezalı, sol kanat Serkan Dökme, stoper Mehmet Budak, orta saha Alp, orta saha Ercan ve forvet Ufuk Ateş’in sakatlıkları sürüyor. Rakibiyle oynadığı, 3’ü özel son 5 maçta kaybetmeyen Altay bu kadar eksiğine rağmen Bolu’dan da puanla dönebilecek kapasitede bir takım. 90 dakika sonunda beraberlik ihtimali ağır basıyor.

        506 Ç.RİZE-KARABÜK 1 1.80

        Malatya deplasmanında yakaladığı iki pozisyondan iki gol çıkarıp 6 maçlık yenilgi serisine son veren Çaykur Rize’de sarı kart cezaları nedeniyle forma giyemeyen forvetler Okan Öztürk ve Şadi Çolak’la stoper Volkan Koçaloğlu ve üç maçlık cezası sona eren sağ kanat oyuncusu Uğur da takımdaki yerini alabilecek. Ev sahibinin aksine Karabükspor’da eksikler can sıkıyor. Bir topunun direkten döndüğü, Mahmut ile bir penaltı atışından yararlanamadığı Bolu maçındaki kaybı yalnızca üç puan olmadı Karabük’ün. Kırmızı-lacivertlilerde sağ kanat Süleyman, ön libero Gökhan, savunma oyuncusu Tayfun ve orta saha Hakan Söyler sarı kart cezalısı durumuna düştü. Ayrıca stoper Savaş’ın da sakatlığı bulunuyor. Her ne kadar konuk ekibin teknik direktörü Hüsnü Özkara, kadro içinden alternatifleri bulup eksikleri gidereceklerini açıklasa da üst üste kayıplardan sonra kredisi kalmayan Rizespor taraftarının da desteğiyle üç puana ulaşır.

        507 GÜNGÖREN BLD.-G.ANTEP BLD. 0 VEYA 2 1.57

        Güngören Belediye zorlu maçlara daha iyi konsantre olduğunu Kasımpaşa karşısında bir kez daha gösterdi. Süper Lig yarışı veren rakiplerini bu sezon ikinci kez mağlup ettiler ve zirveye oynayan takımlar karşısındaki 13. puanlarını aldılar. Üç maçlık yenilgi serisine Giresun deplasmanında son verdikten sonra evinde Karşıyaka’yı da yenen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor bu sonuçların ardından düşme hattından kurtulup Play-Off barajına yaklaştı. Kazanırlarsa ilk 6 iddialarını artıracaklar. Deplasmanda etkili oynadıklarını aldıkları sonuçlarla gösteriyorlar. 11 dış saha maçının 8’inden puan çıkardılar. Güngören Belediyespor ise kazandığı büyük maçların ardından oynadığı maçlardan galibiyet alamayarak dikkatleri çekti. Konuk ekibe çifte şans oynanır.

        508 KARŞIYAKA-SAKARYA 1 1.40

        Karabük beraberliği, Samsun ve Gaziantep Belediyespor yenilgileri Karşıyaka’nın son üç haftadaki deplasman karnesi oldu. Aynı dönemde evlerinde ise Malatya ve Kasımpaşa’yı yenip derbide Altay’la golsüz berabere kaldılar. Ev sahibinde geçtiğimiz hafta sakatlıkları nedeniyle oynayamayan forvet Yunus ve orta saha Zafer Demiray ikilisinden Yunus forma giyebilecek. Erciyes ve Giresun gibi düşme hattındaki rakipleriyle evinde oynadığı maçları kazanan Sakaryaspor, Kartal deplasmanından da beraberlik çıkarınca son üç maçta 7 puan topladı ve ligde kalma umutlarını artırdı. Konuk ekipte sakatlığı süren stoper Serkan Özsoy dışında eksik yok. Son haftalardaki kayıplarıyla zirve yarışında darbe alan ev sahibi daha fazla hata yapmaz.

        509 KARTAL-ERCİYES 1 VEYA 0 1.32

        Kaybeden takımı ateşe atacak bir maç. Adana deplasmanında ilk dakikada öne geçmesine karşın skor üstünlüğünü koruyamayan Kartalspor, son 10 dakikada yediği iki golle sahadan 3-1 yenik ayrıldı. Erciyes ise hastalık probleminin ardından, Mustafa Uğur’un yerine göreve getirilen yeni teknik direktörü Osman Yozgat yönetiminde çıktığı Diyarbakır deplasmanından puansız döndü. Kartal karşılaşmasından 3 gün sonra erteleme maçında Adanaspor’la 4 gün sonra da ligde Giresunspor’la oynayacakları için fikstürleri hayli yoğun. İstanbul deplasmanına sakatlığı süren orta saha Kemal ve cezalı olan orta saha Ali Çamdalı ve forvet Kenan Özer’den yoksun gidecekler. Ev sahibine çifte şans oynanır.

        510 MALATYA-D.BAKIR 1 VEYA 0 1.52

        Diyarbakırspor deplasmana dört önemli eksikle gitti. Sakatlıkları bulunan forvetler coşkun ve Ömer ile cezalı olan Şenol ve Evren’i Malatya’ya götürmediler. Ayrıca uzun süredir sakat olan Barış da kadrdoda yer bulamadı. Tek olumlu haber, Erciyesz maçının galibiyet primi olan 3’er bin liranın dağıtılması oldu. Biletlerde indirim yaparak seyirci desteğini artırmak isteyen ev sahibi Malatyaspor’da sakatlığı süren Mahmut Acar dışında eksik bulunmuyor. Son iki haftayı puansız geçen Malatyaspor evinde oynayacağı karşılaşmada daha fazla puan kaybetmez.

        YAŞAR GÜLAY’IN 1. LİG KUPONU

        506 Ç.Rize-Karabük 1 1.80

        507 Güngören Bld.-G.Antep Bld. 0 veya 2 1.57

        509 Kartal-Erciyes 1 veya 0 1.32

        510 Malatya-D.Bakır 1 veya 0 1.52

        ORAN: 5.67

        YÜKSELME GRUBU

        511 ÇORUM-EYÜP 1 1.60

        Evinde DİSKİ’yi mağlup ettikten sonra bir daha galip gelemeyen ve son iki maçı beraberlikle geçen Çorumspor’da Hüseyin Yıldız ve Hızır cezalı oldukları için forma giyemeyecek. Ancak geçtiğimiz hafta cezası nedeniyle oynayamayan takımın en golcü ismi, Hüseyin Sertaç Baydar forma giyebilecek. Eyüpspor Yükselme Grubu’nda DİSKİ ile birlikte galibiyeti bulunmayan iki ekipten biri. Ancak 6 karşılaşmanın 4’ünden beraberlikle ayrıldılar. Saha faktörüyle Çorumspor kazanmaya yakın.

        512 DİSKİ-BUCA 2 1.85

        DİSKİ’de hafta içinde teknik direktör Sertaç Küçükbayrak istifa etti. Diyarbakır ekibi, Buca maçından iki gün önce gelişen bu olayın ardından takımı kaleci antrenörü Eşref Doğmenç ve alt yapı antrenörü Kadir Çiçek çalıştırıyor. Ev sahibinde cezaları nedeniyle geçtiğimiz hafta Beykoz deplasmanında oynayamayan Halil ve Mansur forma giyebilecek. Ancak Sinan, Mehmet Akif, Erhan ve Soner’in sakatlıkları sürüyor. Öne geçtiği Tokat deplasmanında 3 dakikada yediği iki golle mağlup olan Buca’da İzzet ve Türker’in sakatlıkları sürüyor. Konuk takımın başka da eksiği yok. Bucaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç, Tokat yenilgisi sonrası oyuncularına ciddi uyarılarda bulundu. DİSKİ deplasmanında sorun yaşamazlar.

        513 KÖRFEZ BLD.-BEYKOZ 0 VEYA 2 1.50

        Mersin deplasmanında farklı skorla kaybeden Körfez Belediye’de geçtiğimiz hafta oynayamayan Salim ve Murat’ın cezaları sona erdi. İlk galibiyetini geçtiğimiz hafta DİSKİ’yi yenerek elde eden Beykoz deplasman maçlarında kazanamasa da beraberlik alabilen bir ekip. İstanbul temsilcisine çifte şans gider.

        514 MERSİN İY.-TARSUS İY. 0 2.90

        Mersin İdman Yurdu’nda Can Cumhur cezalı, Veysel ise sakat. Üst üste üç galibiyetin ardından deplasmanda Eyüpspor’la berabere kalan Mersin İdman Yurdu bu süreçte 10 puanı hakedecek oyun ortaya koyamadı. Tarsus İdman Yurdu’nda ekonomik sıkıntılar olsa da başarılı sonuçlar almaya devam ediyorlar. Kolay gol atıp kolay gol yiyen bir takım görünümündeler. Yükselme Grubu maçlarında oynayamayan Berk Deniz dışında eksikleri yok. Mersin derbisinde beraberlik seçeneği ilk olarak işaretlenmeli.

        515 TOKAT-VAN BLD. 1 2.15

        İlk galibiyetini geçtiğimiz hafta sonu evinde Bucaspor’u yenerek alan Tokatspor’da Uğur, Ersin ve Şahin cezaları nedeniyle forma giyemeyecek. Son iki haftada gol atamadan Mersin’e kaybeden, evinde de Çorum’la 0-0 berabere kalan Van Belediye’de Menderes ve Aydın Tabak sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Bu sezon attığı 18 golün 14’ünü iç saha maçlarında kaydeden Bülent Karaman gibi etkili bir gol ayağına sahip olan ev sahibi üst üste ikinci zaferine imza atabilir.

        YAŞAR GÜLAY’IN 2. LİG KUPONU

        512 DİSKİ-Buca 2 1.85

        513 Körfez Bld.-Beykoz 0 veya 2 1.50

        513 Mersin İY.-Tarsus İY. 0 2.90

        515 Tokat-Van Bld. 1 2.15

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ