Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor İddaa HT İDDAA Yazarı Rıdvan Aksu günün maçlarını yorumladı... - İddaa Haberleri

        ÇEK Cumhuriyeti Kupası’nda yarı final ilk maçı oynanıyor. Son 6 resmi karşılaşmanın 5’ini kazanan Liberec tek beraberliğini önceki turda 2-0’ın rövanşında Teplice deplasmanında aldı. Jablonec savunma problemlerine rağmen yediğinden fazlasını atarak başarılı oluyordu. Ama son iki haftada dağıldılar. Dukla Prag’a 5-1, Budejovice’ye de 2-1 mağlup oldular. Rubisec ve Delarge gibi formda isimleriyle Liberec ilk maçta favorim.

        İNGİLTERE Konferans Ligi’nde playoff’lar başlıyor. Grimsby son dönemde yakaladığı çıkışla play-off’a moralli geliyor. Ev sahibi takımın en önemli özelliği sıkı savunması. 46 maçta sadece 38 gol yediler. Şampiyon Mansfield bile kalesinde 52 gol görmüştü. Newport daha açık futbol oynayan bir ekip. Bu iki takım, hafta sonu ligin normal sezonundaki son maçında bu sahada karşılaşmış, Grimsby 3-0 kazanmıştı. Ev sahibinden yine galibiyet bekliyorum.

        REAL ile Dortmund’un gruptaki karşılaşmaları çok heyecanlı geçmişti. Dortmund evinde 2-1 kazanmış, deplasmanda ise 89’da yediği golle galibiyeti kaçırmıştı. Fakat artık yarı finale gelindi. Finallerin motivasyonu çok başka olur. Dortmund cephesinde Götze olayının da takım içindeki dengeyi bozabileceğini düşünüyorum. Yarı finale gelmiş bir takımın en önemli oyuncusunun maçtan 1 gün önce Bayern transferinin açıklanması oldukça moral bozucu bir durum. Real Madrid bu turun favorisi. Fakat deplasmanda kolay bir karşılaşma beklemiyorum. İspanyol ekibi hücumda son dönemde Mesut’tan çok büyük katkı alıyor. Türk asıllı Alman futbolcu son 3 maçta 4 gol attı. Bu deplasmanda da gol bulabileceğine inanıyorum. 3.75’lik oran denemeye değer.

        KUZEY ve Orta Amerika Şampiyonlar Ligi’nde finalinde iki Meksika takımı karşılaşacak. Monterrey iki yıldır kupayı müzesine götürüyor. Geçen sezon finalde yine Santos Laguna ile karşılaşmışlardı. İçerde 2-0 kazanmış, deplasmanda ise 2-0 mağlup durumdayken 82. dakikada attıkları golle skoru 2-1’e getirip mutlu sona ulaşmışlardı. Monterrey’in hücum gücü çok yüksek. Humberto Suazo ve De Nigris çok önemli forvet oyuncuları. Ama Santos Laguna daha dengeli, takım savunmasını daha iyi yapan bir ekip. Öne geçtiklerinde de iyi kapanıyorlar. Onların elinde de Peralta gibi harika bir golcünün yanında Quintero ve Gomez gibi hücumda çok etkili silahlar var. Rakibiyle bu sahada oynadığı son 3 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan Santos Laguna evindeki ilk maçı kazanarak avantaj yakalar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ