Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat Milliler başarılı olamadı - Olimpiyat Haberleri

        Güney Kore'nin Daegu kentinde bugün sona erecek şampiyonada şu ana kadar seçmeleri geçen bayanlar 3000 metrede Binnaz Uslu, bayanlar 1500 metrede Tuğba Karakaya, bayanlar uzun atlamada Karin Melis Mey ve erkekler cirit atmada Fatih Avan finalde yarışan isimler oldular.

        Finalde yarışan sporcular arasında en iyi dereceyi ciritte Fatih Avan 5. olarak gerçekleştirdi. Binnaz Uslu 7., Tuğba Karakaya ve Karin Melis Mey ise 8. sırada yer buldu.

        4 ATLET DOĞRUDAN FİNAL KOŞTU

        Dünya Atletizm Şampiyonasında 4 Türk atleti doğrudan final koştu, ancak başarılı olamadı.

        Finallerde mücadele eden bayanlar maratonda Bahar Doğan, erkekler 20 kilomotre yürüyüşte Recep Çelik, bayanlar 20 kilometre yürüyüşte Semiha Mutlu ve erkekler maratonda Bekir Karayel başarılı olamadı.

        Bahar Doğan yarışı 35. sırada tamamlarken, Semiha Mutlu ise havanın çok sıcak olması nedeniyle 5. kilometrede yarışı terk etmek zorunda kaldı. Recep Çelik ise yarışı ancak 28. sırada tamamlayabildi. Erkekler maratonda Bekir Karayel ise bu sezon en iyi derecesini gerçekleştirmesine rağmen 47. olabildi.

        8 TÜRK SPORCU ELEMELERİ GEÇEMEDİ

        Türk Milli Takımı'ndan 8 sporcu ise seçmelerde kötü performans sergiledi ve bir üst tura yükselemedi.

        Erkekler çekiç atmada Eşref Apak ve Fatih Eryıldırım, erkekler disk atmada Ercüment Olgundeniz, bayanlar 400 metrede Pınar Saka, bayanlar 5000 metrede Almitu Bekele Degfa, bayanlar 3000 metrede Gülcan Mıngır, bayanlar 400 metre engellide Nagihan Karadere ve Birsen Engin seçmeleri geçemeyerek şampiyonaya veda etti.

        Bu arada, bayanlar 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin ve Tuğba Karakaya seçmeleri geçerek, yarı finale yükselen iki Türk atleti oldular. Yarı finalde ise Tuğba Karakaya başarılı performansıyla finale yükselirken, Aslı Çakır Alptekin ise elendi.

        Bayanlar 4x400 bayrak yarışında ise Nagihan Karadere, Meliz Redif, Birsen Engin ve Pınar Saka'dan oluşan Türk Milli Takımı elemeleri geçemedi ve şampiyona dışında kaldı.

        Bayanlar 100 metre engellide Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt elemeleri geçerek, yarı finale yükselen ikinci Türk atleti oldu. Yanıt, yarı finalde ise şampiyonaya veda etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ