Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat Milli sporcu hayatını kaybetti! - Olimpiyat Haberleri

        Bursa Uludağ Kayak Kulübü sporcusu ve aynı zamanda milli kayakçı olan Aslı Nemutlu (17), haftasonu düzenlenecek Alp Disiplini 1. Etap yarışları için Erzurum'a geldi. Yarışların yapılacağı Konaklı Kayak Merkezi'nde bu sabah antrenman yapmaya başlayan Nemutlu, saat 10.30 sıralarında dengesini kaybedip düştü. Ayağından kayağı çıkan ve sürüklenen genç sporcu, pist kenarındaki tahta bariyerlere çarptı. İddiaya göre boynu kırılan Nemutlu, aynı pistte antrenman yapan kayakçı arkadaşları ve hocaları tarafından çağrılan ambulansla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak genç kayakçı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haber kayakçı arkadaşları ve hocalarını yasa boğdu.

        Aslı Nemutlu'nun ölüm haberiyle yıkılan bir eğitim koçluk danışmanlık merkezinin kurucu ortağı ve aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Mentör Projesi üyesi olan annesi Ayşe ve babası Metin Nemutlu'nun, bugün (perşembe) akşam saatlerinde uçakla Erzurum'a gideceği öğrenildi.

        Avusturya'da olan Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, "Bir milli sporcumuz hayatını kaybetti, şuan yurtdışındayım ve apar topar dönmek zorundayım, Kayak Federasyonu olarak acımız çok büyük, Türkiye'ye geldiğimde konuyla ilgili bir araştırma yapacağız" dedi. Acı olay nedeniyle haftasonu yapılacak yarışlar iptal edildi.

        KAYAĞA 3 YAŞINDA BAŞLADI

        Kayağa 3 yaşında başlayan Aslı Nemutlu, 2004 yılında Alev Kayak Takımı'nda ilk yarış deneyimini yaşadı. Hobi olarak başladığı kayakta, 2005 yılında Minikler kategorisinde, Uludağ'da yapılan İstanbul İl Birinciliği Yarışmaları'nda Büyük Slalom'da 2., Slalom'da 3. oldu. 2005 yılında A grubu yarışmalarında Erciyes'te Slalom'da 2., Büyük Slalom'da 6. oldu. 2006 yılından itibaren kayak Aslı için daha önemli bir uğraşı haline geldi ve profosyonel olarak yarışmaya başladı. 2006 yılında, Çocuk 1 kategorisinde, Uludağ'da, İstanbul İl Birinciliği'nde Büyük Slalom'da 3, Slalom'da 4. oldu. 2006 yılında Erciyes'te yapılan A grubu yarışmalarında, Büyük Slalom'da 4. , Slalom'da 2. oldu. 2006'da Uludağ'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda, Slalom'da 6., Büyük Slalom'da 4., Çocuk 1 kategorisinde, Büyük Slalom'da ve Slalom'da İstanbul birincisi oldu. Uludağ'da yapılan 1.Etap yarışlarında Büyük Slalom ve Slalom'da 3. oldu. Palandöken'de yapılan 2. Etap yarışlarında Büyük Slalom'da 1. oldu. Uludağ'da yapılan Türkiye Şampiyonası'na katıldıktan sonra Uluslararası Çocuk Kupası yarışmalarının iptali nedeniyle milli takıma çağrılmadı. Daha sonra yaptığı dereceler sonucunda Milli Takıma girmeye hak kazanan Aslı Nemutlu, Uludağ'da yapılan Uluslararası Çocuk Kupası'nda Türkiye'yi temsil etti. 2007 yılında Uludağ'da yapılan İstanbul İl Birinciliği'nde Slalom'da Türkiye 3. oldu. Nemutlu, 2008'de Uludağ'da yapılan İstanbul İl Birinciliği'nde Çocuk 2 kategorisinde Slalom'da 4., Büyük Slalom'da 5. oldu. Erzurum'da yapılan 2. Etap yarışmalarında Slalom'da 4. oldu.

        2009'da Uludağ'da yapılan İstanbul İl Birinciliği'nde, Çocuk 2 kategorisinde, Büyük Salom'da ve Slalom'da İstanbul ikincisi oldu. Etap yarışmalarından sonra Türkiye Şampiyonası'na katıldı. Daha sonra milli takıma çağrıldı ve Uluslararası Çocuk Kupası'nda yarıştı. 2010 yılında, Palandöken'de yapılan 1. Etap yarışlarında Gençler kategorisinde Slalom'da 4., Büyük Slalom'da 6. oldu. Yine Palandöken'de yapılan 2. Etap yarışında Büyük Slalom'da 5. oldu. Palandöken'de yapılan Türkiye Şampiyonası'nda Slalom'da Türkiye 4'üncüsü oldu. Bu yarışmalardan sonra tekrar milli takıma çağrıldı. Aslı Nemutlu Gençler kategorisinde başarıyla yarışmalara devam ediyordu.

        SUAT KILIÇ'TAN BAŞSAĞLIĞI

        Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bugün antrenman sırasında düşerek yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu için taziye mesajı yayınladı.

        Erzurum Konaklı'da kayak yaparken kar perdelerine çarparak hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun vefatını teessürle öğrendiğini belirten Kılıç, ''Bugün Erzurum'da antrenman sırasında milli sporcumuz Aslı Nemutlu'nun vefat ettiğini derin teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Bu elim kaza sonucu genç yaşta yitirmiş olduğumuz sporcu kardeşime Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına sabır dilerim. Milletimizin başı sağ olsun'' dedi.

        BEŞİKTAŞ'TAN BAŞSAĞLIĞI

        Beşiktaş Kulübü, hayatını kaybeden Kayak Milli Takım sporcusu Aslı Nemutlu için başsağlığı mesajı yayınladı.

        Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesinde yer alan mesajda, ''Kayak Mili Takım sporcusu Aslı Nemutlu'nun yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek ağır yaralanan ve hastanede yaşamını yitiren milli kayakçı Aslı Nemutlu'ya Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı dileriz'' denildi.

        FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI

        Fenerbahçe Kulübü, Erzurum'da antrenman yaparken dengesini kaybederek düşme sonucunda vefat eden milli kayakçı Aslı Nemutlu için başsağlığı mesajı yayımladı.

        Fenerbahçe Kulübü'nden yayımlanan mesajda, ''Kayak Milli Takım sporcusu Aslı Nemutlu'nun antrenman yaptığı sırada düşmesi sonucu yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhumeye Tanrı'dan rahmet, kederli ailesi, yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı dileriz'' denildi.

        Milli kayakçı Nemutlu'nun cenazesi İstanbul'a gönderildi

        Antrenman yaparken düşerek hayatını kaybeden milli sporcunun babası Ahmet Metin ile annesi Ayşe Nemutlu, kızlarının cenazesi için akşam saatlerinde Erzurum'a geldi.

        Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Nemutlu ailesi, daha sonra kızlarının cenazesinin bulunduğu Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçerek, otopsi işlemlerini bekledi.

        Milli sporcu Aslı Nemutlu'nun cenazesi otopsinin ardından ay yıldızlı Türk bayrağına sarılı halde cenaze aracına kondu.

        Kızının tabutunu taşıyan baba Ahmet Metin Nemutlu'nun cenazeyi taşırken güçlükte ayakta durabildiği gözlendi.

        Ahmet Metin Nemutlu, kızının tabutunu taşırken, ''Milli kayakçının sonu arkadaşlar. Kayağı çok severdi. Kayakla da gitti. Gencecik gitti'' ifadelerini kullandı.

        Nemutlu'nun cenazesi daha sonra özel uçakla İstanbul'a gönderildi.

        Orkun ÇİZMELİ - Gökhan ARTAN (AHT)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ