Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan milli atlet Aslı Çakır Alptekin, Antalya Havalimanı'nda davul zurna eşliğinde karşılandı. - Olimpiyat Haberleri

        Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Gençlik Hizmet ve Spor İl Müdürü Mehmet Tarkan Tüzken ve ailesi tarafından Türk bayrakları, çiçekler ve davul zurna ekibi ile karşılanan Aslı Çakır Alptekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, memleketine olimpiyat şampiyonu olarak geldiği için gururlu olduğunu söyledi.

        Olimpiyatta dualarıyla kendisine destek olan Türk halkına teşekkür eden Alptekin, ''Bir gün öncesinde hiçbir şey yoktu, bir gün sonra uyandığımda olimpiyat şampiyonu oldum. Bu Türkiye'nin başarısı, hepimizin başarısı'' dedi.

        Antalyalı olarak bu başarıyı almaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Alptekin, Antalya'dan sporcular, olimpiyat şampiyonası çıkabildiğini gösterdiklerini ifade etti.

        ''Batıdan atletizmci çıkmaz'' diye bir anlayışın da bu başarıyla yıkıldığını dile getiren Alptekin, ''Bütün ailelere sesleniyorum. Çocukları yetenekliyse ve spor yapmak istiyorlarsa önüne geçmesinler. Ben bu duyguyu yaşadım, onlar da yaşatsınlar'' diye konuştu.

        Olimpiyatta İstiklal Marşı'nı okutmanın ayrı bir gurur verdiğini vurgulayan Alptekin, bu başarının Türkiye'nin başarısı olduğunu söyledi. Alptekin, herkesi spor yapmaya davet etti.

        Türkiye'nin atletizmde ilk defa olimpiyatta bir altın madalya aldığını anımsatan Alptekin, bu başarının devam edeceğine inandığını kaydetti.

        SÜREYYA AYHAN'IN TAVSİYELERİ

        Milli atlet Süreyya Ayhan'ın atletizmin tarihini değiştirdiğini vurgulayan Alptekin, Süreyya Ayhan'ı örnek aldığını söyledi.

        Ayhan'ın, Türkiye'ye ilk Avrupa şampiyonluğunu getirdiğini dile getiren Alptekin, ''Onu örnek alarak bu aşamalara geldik. Gerçek bir Türk kızının neler yapabileceğini Süreyya Ayhan bize gösterdi. Biz de onun yolundayız. O da koşsaydı eminim olimpiyat şampiyonu olurdu. O, Türkiye'ye ilk Avrupa şampiyonluğunu getirdi ve atletizmin tarihini değiştirdi'' dedi.

        Süreyya Ayhan'a atletizmde önlerini açtığı için teşekkür eden Alptekin, Ayhan'ı ''yaşayan efsane'' olarak nitelendirdi.

        Alptekin, Ayhan'ın Türk atletizmi adına kıymetinin bilinmesini istedi. Süreyya Ayhan'ın olimpiyat öncesi kendisine önemli tavsiyelerde bulunduğunu dile getiren olimpiyat şampiyonu Alptekin, şunları söyledi:

        ''Dünya şampiyonasında koştuğu zaman bir tane Süreyya ablamız vardı, ondan birincilik bekleniyordu ve üzerinde çok stres ve baskı vardı. Bunları anlattı ve tecrübelerini söyledi. Süreyya Ayhan bana 'Sakın sen bunları yaşama, sen daha iyisini koş. Kafanda ikinci olayım diye düşünme, çünkü ne düşünürsen onu yaşarsın' dedi. Ben de onun dediğini uyguladım. Her zaman kendimi birinci düşündüm. Hatta evden çıkmadan dolabıma yazdım, 'ben olimpiyat şampiyonu olacağım' diye. Çünkü onun o sözleri benim kafamda bir iz bıraktı. Bana örnek oldu. Birinciliğe odaklanmamı sağladı. Böyle düşündüm ve böyle oldu. İnanmak, başarmanın yarısıdır. Ben de inandım ve başardık hep birlikte.''

        Alptekin, düğün tarihin henüz belli olmadığını, ama kısa sürede yapacaklarını bildirdi.

        Daha sonra konvoy eşliğinde şehir merkezine hareket eden Alptekin, otomobilin üzerinden Türk bayrağı ile vatandaşları selamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ