Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Özel GEREKİRSE KAN DÖKECEĞİZ! - Özel Haberleri

        CAN BİRSAY'IN HABERİ (HTSPOR.COM ÖZEL RÖPORTAJ)

        Fenerbahçe’de “Kadıköy Boğası” oldu. Anderlecht’e gittiği ilk günden itibaren Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye transfer olacağı haberleri yapıldı. A Milli Takım’ın yükselen değeriydi. Hızıyla savunmayı zor durumda bırakan futbolunun yanı sıra sert şutları ve nerede duracağını bilen tarzıyla kalecilerin korkulu rüyasıydı. Fenerbahçe’de üç, Anderlecht’de 1 şampiyonluk yaşayan Serhat Akın sezon başında bir anda herkesi şaşkına çevirerek bir günde Kocaelispor’a imza attı. Serhat Akın ile Kocaelispor’un ilk galibiyetini aldığı Turkcell Süper Lig’in 11. haftasında samimi bir söyleşi yaptık. Serhat neden Kocaelispor’a geldiğini, hedeflerini ve takımın içerisinde bulunduğu durumu net bir şekilde anlattı.

        Kocaelispor’u ligde tutacaklarını inanan Serhat ne kadar kararlı olduklarını, “Hak ettiğimiz yer için kan dökeceğiz gerekirse terimizden” sözüyle ifade etti.

        Şampiyonluk adaylarından, sevdiği futbolculara kadar A’dan Z’ye samimi bir söyleşi yaptığımız Serhat, HABERTURK.COM Spor Müdürü Can Birsay’a yaptığı çarpıcı açıklamalarda, "(Kadıköy Boğası)" dönüyor, bana bu ismi boşuna takmadılar” demekten de çekinmedi.

        -KOCAELİSPOR’A NASIL GELDİ?-

        -Kocaelispor'a transferin çok hızlı gelişti. Türkiye'ye nasıl geri döndün kısaca bahseder misin? Bir günde oldu açıkçası. Başta sıcak bakmıyordu ama çok ciddi bir teklifle geldiler. İşi hemen bitirmek istediler. Ben de bir senelik bir teklifi kabul ettim. Sene sonunda ne olur bilmiyorum. Kalır mıyım, gider miyim göreceğiz.

        -BEN ZORU ÇOK SEVERİM-

        -Kocaelispor zor durumda. Ama beklenen galibiyet geldi. Ligin galibiyeti olmayan tek takımıydınız ama işler şimdi değişti. Bu kadar zor durumdayken 2-0’dan geri gelerek kazanmayı başardınız. Üzerinizde olan en önemli rakiplerinizden Denizlispor’u yendiniz. Bu galibiyet, çıkışı başlatacak mı? Lige çok zor başladık. Ben de zor işleri çok severim. Burada olduğum için de çok mutluyum. Zoru başarmak her zaman çok güzeldir. Farklı bir duygu verir. Bu kadar zor durumda olduğumuz ligde, Denizlispor maçının ikinci yarısında neler yapabileceğimizi herkese gösterdik. Ben bu takıma inanarak geldim. İnanmadan hiçbir şey olmaz. Hepimiz sonuna kadar inanıyoruz. Ben buraya sadece para için gelmedim kazanmak için geldim. Burada muhteşem bir arkadaşlık var, aile ortamı var. Bu zorlu haftaların ardından inşallah çıkışa geçeceğimiz zamanlara ulaştık.

        -HEPİMİZ EKMEK PARASI KAZANIYORUZ-

        -Devre arasına kadar kaç puan toplamayı hedefliyorsunuz. Ya da böyle bir hedef koydunuz mu? Evet hedefimiz var. Bir takım kazanmak istemez diye bir şey futbolda yok. Herkes her zaman kazanmak ister. Biz de her maçı kazanmak istiyoruz. Burada hepimiz ekmek paramızı kazanıyoruz. Burada aldığımız her sonuç ailelerimizi de özel hayatımızı da etkiliyor. Dediğim gibi hepimiz hep istedik ama başlarda olmadı. Bu 10 hafta çok zor geçti. Takımımızda bu şekilde daha önce sezonlara başlamış isimler de var. Çok tecrübeli isimler bir arada. Bu zor şartlar altından hep birlikte çıkacağımızı her konuştuk. Emindik. Önemli olan bir takım bu kadar zor durumdayken buradan nasıl çıkacağıdır. Bu çok daha büyük bir başarıdır. Bizler de bunu başararak tarih yazacağız. Devre arasına kadar da elimizden geldiğince çok puan toplayarak yerimizi daha sağlama alıp önce son sıradan kurtulacağız ve yükselmeye devam edeceğiz.

        -İNANILMAZ BİR EKİP KURULDU-

        - Yılmaz Hoca cezalı olduğu için tribünlerde, bu sizi sahada nasıl etkiliyor? Futbolculara yaklaşımı da saha kenarındaki gibi heyecanlı mıdır? Gerçi cezanın süresi kısaldı ama bunu yaşadınız. Hocamızın gelmesiyle birlikte inanılmaz bir ekip kurulmaya başladı. Turgay Biçer’in de büyük emekleri var. O da geldi ve bize hemen sordu, “Hedefiniz nedir? Sizler kim olduğunuzu unutmayın” dedi. Hedefleri de hep birlikte koyduk. Milli Takımlarda çalışan doktorlarımız geldi. Benim de Almanya’dan fizyoterapistim geldi. Ekip inanılmaz bir durumda. Ahmet Suphi geldi burada bizimle. Tam bir aile havasına büründük. Hocamızın bu oluşumdaki payı çok büyük. Ama her şey hemen olmuyor. Zaman istiyor ve bazen de bu zaman uzuyor. Mesel Denizlispor maçından örnek vermek istiyorum, 2-0 gerideyken taraftarımız bağıramıyordu malzemecimizden, temizlikçi ablalarımıza kadar inanmıştık kazanacağımıza. 78. dakikadaydık Ahmet’e (Dursun) dedim, “Kazanacağız, rahat olalım, strese girmeyelim.” İçimden hep konuştum biliyordum. Bu inanmaktır ve inandığımız sürede de başaracağız. Biz bu ligde bu şekilde kalırız. İnan bana ben de bu olayı Denizlispor maçında gördüm. Görmeseydim, yaşamasaydım bunları söylemezdim. Ben futbolda uzun zamandır bir maçı bu kadar isteyen bir takım görmedim. Bu yüzden de büyük gurur duyuyorum.

        Yılmaz Hocanın yokluğunda Mehmet Hocayla birlikteydiniz değil mi? Evet Mehmet Hocanın da lisansı var ve o başımızdaydı. O da futbolcu olduğu için halimizi çok iyi anladı. Bizi çok iyi idare etti. Çok iyi motive olmamızı sağladı. Bize her birimize kim olduğumuzu hatırlattı. Aramızda kalacak özel, kişisel şeyler söyledi. Demek ki o da yapabiliyormuş. Yılmaz Hoca da gelince süre olacak. Bütün ekibimizi ve futbolcu arkadaşlarımı da buradan tebrik etmek istiyorum aracılığınla.

        -TEK HEDEF TAKIMI HAKETTİĞİ YERE TAŞIMAK-

        -Serhat hedefin nedir? Kocaelispor'la 1 yıllık bir anlaşma yaptın zannedersem, ne kadar süreli bir sözleşme imzaladın? Planların neler? Şu anda tek bir hedefim var o da Kocaelispor’u ligde tutabilmek için elimden geleni yapmak. Bunun dışındakileri de düşünmüyorum. Bunu başarabilirsem takım arkadaşlarımla birlikte ne mutlu bana. Hak ettiğimiz yer için kan dökeceğiz gerekirse terimizden. Biz buna inandık. Şimdi tek hedefim bu. Bunu başarmadan da bir yere gitmem. Sonrasına da bakacağız.

        -BAŞIMIZA HER TÜRLÜ TERSLİK GELDİ-

        -Serdar Kulbilge, Serdar Topraktepe, Ahmet Dursun, Kemal ve üç büyükleri de gol atan Taner gibi isimler var kadronuzda ama Kocaeli'nin takımdan beklediği başarı daha farklıydı. İlk galibiyet neden bu kadar gecikti. Bir uyum sorunu mu vardı? Şanssızlıklar çok oldu. Nasıl desem, her yerde her konuda büyük şanssızlıklar oldu. Tersliklerin hepsi bizi buldu. Ama bunlar da futbolda var. Hiçbirinden kaçamazsınız. Burada bırakmak da olmaz. Ben zaten bunu yapacak birini de burada görmüyorum. Kimse bırakmayacak ve başaracağız. Bizler neler görmüş insanlarız. Böyle pes etmeyiz. Bunu da gösterdik. Bu kadar zorluktan bu başarıyı çıkartmaya başladığımız için inan gururluyum. Denizli maçı 2-0’ken bile inanıyorduk. Bu her baba yiğidin harcı değil. Yani bu Almanya’da İngiltere’de bile olmaz. Yani lig sonuncusu iki puanlı takım gider Chelsea’yi yener bu olur ama 2-0 geriden gelerek kimse böyle kazanamaz. Biz bunu başardık. Buna da yüreğini sahaya yansıtmak denir. Yürek denir.

        -YABANCI BİR ÜLKE KOLAY DEĞİLDİ-

        -Serhat seninle konuşurken sormadan olmaz. Fenerbahçe'deyken ya da Anderlecht'de oynadığın 3 sezon boyunca adın hep transferlerde geçti. Hatta neredeyse her hafta düzenli olarak Beşiktaş, Galatasaray ya da Fenerbahçe'ye imza atacağın konuşuldu. Ama sen dönmedin. Bu transfer haberlerini zaman zaman yalanladın ama birden bire Kocaelispor'a geldin. Nasıl geldiğini anlattın ama sonrası için neler düşünüyorsun? İnsan neler yaşayacağını bilemez. Ben Belçika’daki ilk senemde inanılmaz bir performans gösterdim. Almanya doğumluyum ama Türkiye’den sonra yabancı bir ülkede olmak kolay değildi. Farklı bir kültür farklı ilişkiler. Ama buna rağmen çok iyi oynadım gollerimi attım.

        -EN KÖTÜ GÜNÜMDE BAYERN MÜNİH’E GOL ATTIM-

        Toplamda 41 maçta 13 golün var. Evet doğru ama ben bu maçlarda 90 dakika oynamadım. Kimisinde 70 dakika, kimisinde 15 dakika ya da daha az sahada kaldım. Sakatlık yakamı bırakmadı. 3 senenin neredeyse toplamda 2 senesini sakatlıklarla geçirdim. Bir ara Köln’e gittim orada denedim Daum’un hatırına ama olmadı, vücudum izin vermedi. Benim futbola dönmem mucizedir. Ama döndüm ve bunu da Kocaelispor sağladı. Ben bu zamanlarda çok düşündüm. Hiçbir zaman da “Fenerbahçe’deydim neden şimdi Kocaelispor’dayım” demedim. Nerdeydin, neler yaptın önemli değil. Neredesin ve neler yapacaksın bu önemli. Burada olmam ve burada yapacaklarım önemlidir. Hamburg’a gidecektim ama Kocaelispor bana yönelik çok iyi bir adım attı. Bu önemliydi. Ben Anderlecht’te de kalırdım. İstemem yeterliydi ama istemedim. Ben orada en kötü günümde UEFA’da Bayern Münih’e de gol attım. O sakatlıklar çok zorladı. Ama şimdi bunlar geride kaldı. Kocaelispor’dayım ve burada elimden geleni yapacağım. Takım arkadaşlarımla birlikte başaracağız. Ben şu anda eski performansımdan çok uzağım. Ama olacak. Yeniden eski Serhat olacağım.

        -‘KADIKÖY BOĞASI’ DÖNÜYOR-

        Yani “Kadıköy Boğası” geri dönecek diyebilir miyiz? Evet aynen öyle. Bakın şampiyonluk çok güzeldir. Önemlidir. Ama dipten gelip zoru başarmak da en az o kadar önemlidir ve güzeldir. Biz de bunu başaracağız. Denizlispor maçında sinyali aldık. Ben bu sinyali aldım. Kendim için de bu sinyali aldım. Ufak ufak olmaya başladı. Ben de toparlıyorum. Tabii ki herkesin hedefleri var. Hedef koymazsan zaten başaramazsın. Benim de hedeflerim var. Kafamda düşünüyorum. Yeniden çıkışımı yapacağım ve belli noktalar için çalışacağım. Ama önce önemli olan sakatlanmadan oynayabilmem. Oynamadan da olmuyor. Önce oynamam be eski halime dönmem lazım. Allahın izniyle yeniden olacak inşallah. Boşuna bu ismi takmadılar bana.

        -A Milli Takımla ilgili bir hedefin var mı? Ay-Yıldızlı formayı yeniden giymek istiyor musun? U21’de 22 maçta 12 ve A Milli’de de 16 maçta 3 golün vardı.

        Tabii ki en büyük hedeflerimin başında bu var. Bu performansla olacak ve ben de bu performansa yeniden geleceğim. Sonuçta şunu da söylemem lazım, ben Belçika’dayken, sakatlıklarım devam ederken bana çok sahip çıktılar hep aralarında olduğumu bana hissettirdiler. Bu bir futbolcu için en üst seviyedir ve ben de bunu yeniden başaracağım.

        -TESİSLERDE KALIYORUM-

        -Zannedersem Kocaeli'nde tesislerde kalıyorsun. Orada hayatın nasıl memnun musun?

        Evet tesislerde kalıyorum. İstanbul’da bir evim var. Annemler geldiği zaman onlar orada olur ben de fırsat olunda yanlarına gidiyorum. Kocaelispor burada bana bir ev verdi. Ama ben şimdi tesislerde kalıyorum. Burada hava süper. Camia kitlenmiş durumda. Herkes başarıya inanıyor. İnsanlar çok güzel ve sıcakkanlı. Hep birlikte başaracağız.

        -FENERBAHÇE YENİDEN POTADA-

        -Şampiyonluk adayın kim?

        Futbol olarak Galatasaray göze hoş gelen bir futbol oynuyor. Trabzonspor da çok iyi. Ama Fenerbahçe de çok büyük bir takım ve zorluklara rağmen toparlandılar ve potaya girmeye başladılar. Beşiktaş’ın yeri de benim için ayrı. Şimdi orada Mustafa Hoca var. Beni Serhat Akın yapan Mustafa Denizli’dir. Beni Fenerbahçe’ye o almıştı ve bugünlere gelmemede çok büyük emeği vardır. Ben kupada da ligde de büyükler dışında bir takımın şansı olduğuna inanmıyorum. Çok iyi takımlarımız var Kayserispor falan ama büyüklerin dışında şampiyon çıkacağına inanmıyorum.

        -FB’NİN İŞİ ZOR GS SÜRPRİZ YAPABİLİR-

        -Fenerbahçe Avrupa'da yola devam edebilir mi?

        İnşallah eder. UEFA’da devam edeceğine inanıyorum. Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal ile deplasmanda berabere kalarak önemli bir iş yaptılar ama şanssız puanlar kaybettiler ve UEFA’da inşallah devam edecektir.

        -Galatasaray Avrupa'da yola devam edebilir mi?

        Galatasaray'ın Benfica maçı manyaktı. Süper oynadılar. Ben bir Türk olarak hangi takımı tutarsam tutayım takımlarımızın Avrupa’daki başarılarıyla büyük gurur duyuyorum. Ban Avrupa’dayken beni kimse bir Fenerli, Beşiktaşlı ya da Galatasaraylı olarak değil Türk olarak tanıyor. Galatasaray bu futbolunu devam ettirebilirse büyük sürpriz yapabilir.

        -En beğendiğin kaleci kim?

        Gençlerden çok isim var. Artık eskisi gibi değil alt yapıya verilen önem ortada çok. Denizli’nin Ankaragücü’nün kalecilerini çok beğeniyorum. Bizdeki Serdar mesela çok iyi. Ama tabii ki Volkan arada yaptığı hatalarına rağmen çok iyi.Bence o geleceğin Rüştü’südür.

        -En beğendiğin defans oyuncusu kim?

        Bunu yurt dışında söyleyeyim. Ben Cannavaro tarzını seviyorum. Company var mesela Anderlecht’den. O tam benim sevdiğim tarzdır. Hem teknik olacak hem de sağlam. Hem libero gibi olacak hem de bek gibi.

        -En beğendiğin orta saha oyuncusu kim?

        Ona da yurt dışından Gattuso örneğini vermek istiyorum. Süper biri. Böyle rakibin futbolunu bozan isimler çok önemlidir. O Kaka’lar Ronaldinho’lar bir yana bu tarz da lazım.

        -Son olarak Serhat'n beğendiğin forvet kim?

        Benim en beğendiğim golcü İbrahimoviç. Hoffenhaim’dan Demba var. Beni en rahatlatan tarzlar bunlardır. Mesela hem havadan iyi olacaksın hem de yerden asistini yapacaksın pasını vereceksin. Aguero’yu da sayabilirim o da çok iyi biri.

        Serhat çok teşekkür ediyorum vaktini aldım. Başarılarının devamını biliyorum.

        Ben de çok teşekkür ederim. Kolay gelsin.

        -ÖLÜ TOPRAĞINI ATTIK-

        Serhat Akın ile yaptığımız söyleşinin ardından o sırada birlikte olduğu Kemal Aslan ile de görüşme fırsatımız oldu. Haftaya Kemal ile yapacağımız mülakattan önce ufak bir sohbet geçekleştirdiğimiz Fenerbahçe’nin eski ismi, üzerlerindeki ölü toprağını attıklarını söylerken, zorlukları aştıklarını ve düzlüğe çıkacaklarını anlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ