Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Özel Tek gol yok harcama çok - Özel Haberleri

        Önceki gün yapılan kongrede Buz Hokeyi Federasyonu başkanlık koltuğunu kaybeden Akın Kılavuz’un, ihalesiz harcamalar nedeniyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM ) Tahkim Kurulu tarafından suçlu bulunarak 2 ay hak mah ku mi ye ti ne çarptırıldığı ortaya çıktı. Kılavuz, 2008 yılı sonunda federasyon başkanlığına seçildi. 2008’de bütçe fazlası veren Buz Hokeyi Federasyonu, bir sonraki yıl 2 milyon 818 bin TL’lik bütçeye rağmen 2010 başında 330 milyon TL borçlandı. Vergi borçları da GSGM tarafından ödendi. Buz Hokeyi Federasyonu, bunlara ek olarak Kayak Federasyonu’ndan da 135 bin TL borç aldı.

        TEKNİK KURUL BAŞKANI ŞİKÂYET ETTİ

        Federasyon Teknik Kurul Başkanı Cüneyt Kozan, tüm bu gelişmeler yaşanırken Başkan Akın Kılavuz hakkında GSGM ve Devlet Bakanlığı’na şikâyette bulundu. GSGM iddiaları araştırdı ve aralarında Yargıtay eski Başkanı Hasan Gerçeker’in de yer aldığı Başbakanlık GSGM Tahkim Kurulu’nu göreve çağırdı. Kurul hazırladığı raporla ihalesiz alımları ortaya çıktı:

        Raporda yer alan bilgilere göre 2008 yılı sonunda başkanlığa seçilen Akın Kılavuz, ilk iş olarak yeni bir ofis tuttu. GSGM’nin tahsis ettiği 2 ofise rağmen tefriş edilen 3. ofisin yıllık masrafı 250 bin TL’yi buldu. HABERTÜRK’ün ele geçirdiği raporda ihalesiz harcamalar şöyle sıralandı:

        *Başkan Kılavuz’a 10 bin TL’ye makam masası, bin TL’ye makam koltuğu, 800 TL’ye vazo alındı.

        *Ofise 8 bin 500 TL’ye güvenlik kamera sistemi kuruldu ama aylık 4 bin TL de bir şirkete güvenlik hizmeti parası ödedi.

        *Ofis için yılda 250 bin TL’yi bulan masraf yapıldı.

        *Bütün bu ofis harcamalarını yanı sıra 82 bin TL’yi bulan rozet flama tişört alımları usulsüz yapıldı.

        *2009’da bir tur firmasına ihalesiz olarak uçak bileti temini için ödenen para 250 bin TL’yi buldu.

        *Federasyon çalışanın üzerine kurulan şirkete 40 bin TL’yi bulan “organizasyon” ödemeleri yapıldı.

        *Mobilya alımları, araç sigortası, hediyelik eşyalar, yönetim kurulu üyeleri ve yakınlarının şirketlerinden ihalesiz yapıldı.

        *Bodrum’da iki günlük başarısız bir turnuva için 100 bin TL’yi aşan masraf yapıldı. *Bodrum’a oyuncular otobüsle giderken, Başkan için, 14 bin TL karşılığında VIP minibüs kiralandı

        BAKAN: TAHSİL EDİLSİN

        Tahkim Kurulu’nun hak mahkûmiyeti kararı ardından rapor dönemin Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’a sunuldu. Bakan Özak, “mali yönden tahsilat

        yapılmak kaydıyla raporun adli bölümünün işleme konulmasına gerek yoktur” şerhi düşerek, dosyanın Cumhuriyet Savcılığı’na intikalini durdurdu. Kılavuz hakkındaki ‘hak mahkûmiyeti’ kararını Uluslararası Tahkim’e (CAS) taşıdı ancak istediği sonucu alamadı. 3 ay önce verilen hak mahrumiyeti cezasıyla federasyon yönetimi önce kayyuma devredildi.

        HABERTURK/ Hasan ÖYMEZ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ