Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Elvan'a doping kontrolü işkencesi - Spor Haberleri

        11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, bayanlar 10 bin metrede gümüş madalya kazanan Elvan Abeylegesse, final yarışı sonrasında adeta işkence çekti.

        İkincilikle bitirdiği yarıştan hemen sonra IAAF yetkilileri tarafından doping kontrolüne alınan milli atletten, uzun süren bir çalışmayla test için yaklaşık 2 tüp kan alındı. Günün son yarışı olması nedeniyle oldukça geç saatlere kalan uygulama sonrasında, Abeylegesse ve antrenörü Anatoli Bytchkov, stattan kaldıkları otele dönecek araç bulamadılar. Federasyon yetkililerinin organizasyon ile yaptıkları görüşmeler sonunda güçlükle araç bulundu ve Abeylegesse, yarışın birincisi Etiyopyalı atlet Tirunesh Dibaba ile birlikte aynı araçla gece yarısını saatler geçe otele vardı.

        Otele geldikten sonra yemek için talepte bulunan Elvan ve antrenörü, burada da kötü bir sürprizle karşılaştı. Otel personeli, yemek saatinin geçtiğini ve milli atlete ve antrenörüne verecek yemeklerinin bulunmadığını söylediler.

        Doping testi için kan veren ve saatlerce aç kalan milli atlete, federasyon yetkilileri ekmek, reçel ve yağ bularak, Abeylegesse'nin açlığını gidermeye çalıştılar. BASINA RÖPORTAJ YOK

        Zor bir gecenin ardından gün boyu adeta ayakta uyuyan Abeylegesse, yorgun olduğu gerekçesiyle kendisine gelen röportaj tekliflerinin tamamını geri çevirdi.

        Milli atletin antrenörü Bytchkov da henüz şampiyonayı tamamlamadıklarını belirtirken, 5 bin metrede de mücadele edeceklerini, 10 bin metrede altın madalyayı kaçırdıklarını öne sürerek, Elvan'ın konsantrasyonunun bozulmamasını istediğini vurguladı ve basın mensuplarının görüşme taleplerini geri çevirdi. ELVAN TÜRK BAYRAĞINI TRİBÜNDE AÇTI

        11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 10 bin metrede ikinci olan milli atlet Elvan Abeylegesse, yarış sonrası açamadığı Türk bayrağını, bugün yapılan madalya töreninin ardından, boynunda gümüş madalyasıyla tribünlerde dalgalandırdı.

        Madalyası IAAF'ın İspanyol delegesi tarafından boynuna asılan milli atlet, kürsü töreninden sonra tribünlere çıkarak, uluslararası federasyonun yasağı nedeniyle yarış günü pistte açamadığı Türk bayrağıyla antrenörü Anatoli Bytchkov ile beraber AA objektiflerine poz verdi.

        Yarış günü Türk bayrağı ile tribünleri selamlayamadığı için üzüntü duyduğunu ifade eden Abeylegesse, "Çok mutluyum. Şimdi hedefim 5 bin metre. Orada da başarılı olmak istiyorum" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ