Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor İşte Durak'ın listesi - Spor Haberleri

        Durak'ın, The Plaza Hotel'de düzenlediği toplantıyla açıkladığı ve Galatasaray Kulübü'nde uzun yıllar yöneticilik yapmış Ergun Gürsoy'un eşi Ayşe Gürsoy'un da yer aldığı listede şu isimler bulunuyor:

        Haldun Gediz Şener, Cüneyt Cezayirli, Vedat Gürer, Hikmet Kocaoğlu, Deha Orhan, İhsan Yalmaç, Secaattin Sarıkaya, Ayhan Akbin, Hasan Basri Uğurlu, Okan Böke, Mehmet Yiğit, Meral Kosif, Ender Merter, Önder Mercangöz.

        Nazım Durak toplantıda yaptığı konuşmada, Galatasaray'ın zorlu bir dönemden geçtiğini, kendisi ve arkadaşlarının bu zorlu dönemde ellerini taşın altına sokma cesareti gösterdiklerini belirterek, ''Galatasaray'ın 282 milyon dolarlık borcunu sihirli değnekle yok edemezsiniz. Ben burada ütopik vaatlerde bulunmak istemiyorum. Bizim amacımız, kulübü şeffaflaştırıp projelerimizi geliştirmek, daha sonra, kısa sürede olağanüstü kurula giderek, kulübü emin ellere vermektir'' dedi.

        Kulübün 25 milyon dolar nakit paraya ihtiyacı olduğunu, bu paranın mayıs ayana kadar bulunmasının zorunlu olduğunu ifade eden Durak, ''Yoksa kulübün kapısına kilit vurulacak. Borsadaki hisselerine el konulacak. 'Biz bunu buluruz' diyen insanlar, 2 yıldan beri nerelerdeydi. Neden bu hale getirdiler? Bu mu başarı? Bu başarıysa, biz çok daha iyisini yaparız. Biz parayla koltuk satmayız. Benimle birlikte hareket eden arkadaşlar, sorumluluklarının bilincindeler. Hepsi de ekonomik güçleri olan insanlardır'' diye konuştu.

        Nazım Durak, kendisine, kimi teknik direktör olarak getireceğinin sorulduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

        ''Biz önce var olan teknik direktörümüzü bulalım. Yani özel bir tim göndereceğiz, uçakla gidip, Almanya'da sayın Feldkamp'ı yakalayıp getireceğiz. Türkiye'de doktor mu yok? Bu çok büyük bir ayıp, bir yüz karası. Şampiyonluk yarışındaki bir takımın teknik direktörü, bir grip yüzünden tedavi olmak için yurt dışına gidiyor. Bu ne biçim yöneticiliktir. Teknik direktörüne sahip çıkmayan bir yönetici, yönetime nasıl tekrar talip olabiliyor?'' diye konuştu.

        -''RİVA SATILAMAZ''-

        Nazım Durak, 3 önemli projelerinin olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

        ''Bunlar sportif başarı, ekonomik başarı ve tesisleşmedir. Sportif başarı ile ekonomik başarı bir bütündür. Sportif başarı, ekonomik başarıyı, ekonomik başarı da sportif başarıyı getirir. Tüccar zihniyetiyle var olan arsaları satarak, ipotek yaparak, kulübe gelir akışı sağlayamazsınız. Galatasaray Kulübü'nün bir santimetrekare arsasını sattırmayacağız. Riva gibi kıymetli bir arsayı nasıl satarsınız? Zaten satamazsınız. Bu arsanın üzerinde sayın Özhan Canaydın'ın vermiş olduğu teminatın kaldırılması için ipotek var. Bu 55 milyon dolarlık bir ipotek. Böyle bir arsa satılamaz.''

        -''FLORYA ARAZİSİ VE SEYRANTEPE PROJESİ'NDE SORUN VAR''-

        Galatasaray'ın Florya'daki arsalarının da satılamayacağını savunan Durak, oradaki arsanın bir bölümünün Galatasaray Kulübü'ne, bir bölümünün Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne, bir bölümünün de özel sektöre ait olduğunu söyledi.

        Florya arazisinin imar sorunu olduğunu dile getiren Durak, ''Sayın Adnan Polat başkan olsa bile, 2 yıllık yönetim dönemi bu sorunu çözmeye yetmeyecektir. Seyrantepe'deki yeni Ali Sami Yen Stadı Projesi'nde de sorun var. Sorun olduğu için projeyi yapan şirketin ABD'li yöneticileri geldi. Sermaye artırımına gitmek istediler. Başlangıçta verilen rakamlarla Eren Talu bu işleri yürütemeyecekti. ABD'lilerle tekrar görüşme nedeni bu sermaye sorunu. Bunun ötesinde Bölge İdare Mahkemesi, stat arazisinin yeniden mahkemede görüşülmesi için karar vermiştir. Böyle bir durumda siz kalkıp nasıl stat yapabilirsiniz?'' şeklinde konuştu.

        -''POLAT'IN ÇEKİLMESİNİ İSTİYORUM''-

        Nazım Durak, genel kuruldaki rakibi Adnan Polat'ın, Galatasaray Kulübü yönetiminde başarısız olduğunu iddia ederek, ''Sayın Polat ve arkadaşlarının bu kulübü yöneteceklerine inanmıyorum. Biz kısa vadede çözümler peşinde değiliz. Bizim amacımız kulübü şeffaflaştırıp, projelerimizi geliştirmek, daha sonra kısa sürede olağanüstü kurula giderek, kulübü emin ellere vermektir. Olağanüstü genel kurulda, herkesin üstünde mutabık kaldığı yönetime kulübü teslim edeceğiz. Biz bu kulüpte sevgi tohumları ekmek istiyoruz. Bu kulüpte mektepli, alaylı karmaşasına, saçmalığına son vermek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

        Adnan Polat'ın başkanlık yarışından çekilmesini isteyen Durak, ''Bukulübü daha fazla felakete götürmemek için, müflis tüccar politikasının yok olmasını istiyoruz. Bu kulübün gerçek sahipleri var. Müteahhit zihniyetiyle, yap-satçılıkla bu kulübü yok sayamazsınız. Elden çıkaramazsınız'' dedi.

        Toplatıda yer alan Ayşe Gürsoy da Nazım Durak'ın kendisine yaptığı tekliften dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, ''Zaten uzun yıllardan beri Galatasaray'ın içindeyiz. Birçok sorunla baş ettik. Bundan sonra da elimizden gelen her şeyi yapacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

        A.A.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ