Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Sivriservi'ye destek! - Spor Haberleri

        Eskişehir'deki spor derneklerinin yöneticileri, Fenerbahçe-Kayserispor maçındaki yönetimi eleştirilen hakem Hakan Sivriservi'yi ziyaret etti.

        Eskişehir spor taban birliğini oluşturan Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetim kurulu üyesi Ali Dağ, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Eskişehir Şube Başkanı Engin Bayrı, yönetim kurulu üyeleri Muammer Karamaşa, Bekir Musluk, İl Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Yapaklar, Eskişehir Amatör Futbolcular Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Erol Yurtbilir ve Mehmet Akdoğan ile Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD)Genel Merkez yönetim Kurulu üyesi Ali İhsan Sarıçoban, Anadolu Üniversitesi (AÜ) spor tesislerinin sorumlusu da olan Hakan Sivriservi ile AÜ Yunus Emre Yerleşkesi'nde bir araya geldi.

        Ziyarette konuşan Eskişehir spor taban birlikleri üyeleri, özveriyle görev yapan futbol hakemlerine Türkiye Futbol Federasyonu ile Merkez Hakem Kurulu'nun daha fazla sahip çıkması gerektiğini söylediler.

        Sivriservi'ye moral veren spor derneklerinin yöneticileri ortak bir açıklama yaparak, eleştirilerde dozajın arttığına işaret ettiler.

        Yapılan ortak açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ''Son günlerde Eskişehirli Süper Lig hakemi Hakan Sivriservi hakkında bazı spor yorumcularının, spor adamlarının ve kulüp yöneticilerinin sözleri eleştiri sınırlarını aşmış, saldırı boyutuna gelmiştir. Hakan Sivriservi dürüst, kişilikli ve asla taraf tutmayan örnek bir spor adamıdır. Türk futbolunda sporcu da hakem de zor yetişmektedir. Biz Eskişehirspor taban birlikleri olarak Hakan Sivriservi'ye sahip çıkıyor ve (Hakarete varan bu söylemlere son verilsin. Hakan Sivriservi, kulüplerin çatışmasına, siyasi ayak oyunlarına, kaos ortamı yaratılarak bu ortamdan pay kapma yarışına alet edilmesin) diyoruz. Eleştiri olabilir, ama yıkıcı olanlara hepimiz dik durmalıyız. Şahsiyetlere kadar yapılan hakaretlerin önüne geçmek için tüm spor taban birliklerine büyük görev düşmektedir.''

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hakan Sivriservi de antrenmanlarına devam ettiğini ifade etti. Sivriservi, gazetecilerin sorusu üzerine, hakemliği bırakmayı düşünmediğini, verilemeyecek hesabı olmadığını kaydetti. A.A.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ