Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tarihçe EURO 1964 Avrupa Futbol Şampiyonası tarihçesi - Tarihçe Haberleri

        İlk organizasyonun 1960 yılında yapılmasının ardından ikinci organizasyon olma özelliğini taşıyan 1964 Avrupa Uluslar Kupası, İspanya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Ev sahipliğinin İspanya'ya verilmesi konusu ise sebepsiz olmamıştır. Önceki organizasyonda İspanya'nın SSCB karşısında sahaya çıkmaması nedeniyle bir kriz çıkmış ve SSCB direkt olarak yarı finale katılmaya hak kazanmıştı. 1964 yılında yapılacak organizasyonda ise İspanya'nın bu turnuvaya ev sahipliği yapması teklif edilmiş, fakat bunun olabilmesi için şart olarak Sovyetler Birliğinin turnuvaya katılmasına onay vermesi gerekliliği sunulmuştur. Bu isteği reddedemeyen İspanya, SSCB'nin turnuvaya katılmasına boyun eğmiştir.

        İlk turnuvanın aksine bu turnuvaya talep artmış ve 17 olan katılımcı ülke sayısı 29'a yükselmiştir. Ancak Yunanistan'ın Arnavutluk ile eşleşmesi nedeniyle turnuvadan çekilmesi, bu sayıyı tekrar düşürmüştür.

        TURNUVAYA KATILAN ÜLKELER: Türkiye, Norveç, İsveç, Danimarka, Malta, İrlanda, İzlanda, İngiltere, Fransa, Polonya, Kuzey İrlanda, İspanya, Romanya, Yugoslavya, Belçika, Bulgaristan, Portekiz, Macaristan, Galler, Hollanda, İsviçre, Doğu Almanya, Çekoslovakya, İtalya, Yunanistan, Arnavutluk

        Bu kez SSCB ile karşılaşmaktan kaçamayan İspanya, finalde rakibini 2-1'lik bir skorla mağlup etmiş ve ev sahipliğini yaptığı Avrupa Uluslar Kupası organizasyonunun ikinci ayağına adını şampiyon olarak yazdırmayı başarabilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ