Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Diğer ATP Challenger Tur takviminde yer alan 8. Folkart İzmir Cup'ta, teklerde Lukas Lacko şampiyon oldu - Tenis Haberleri

        Örnekköy'deki Zübeyde Hanım Tenis Eğitim Merkezi'nde oynanan tekler finalinde, 4 numaralı seri başı Slovak Lukas Lacko ile Rumen Marius Copil karşılaştı.

        İlk seti 6-3 alan Slovak sporcu, zorlandığı ikinci seti de tie-break sonucu 7-6 alarak 1 saat 25 dakika süren maçı 2-0 kazanıp, şampiyonluğa ulaştı.

        2011 yılında finalde Marsel İlhan'ı devirerek şampiyonluğu kazanan Lukas Lacko, böylece İzmir Cup'ın tarihinde iki şampiyonluk kazanan ilk isim olarak kayıtlara geçti.

        Örnekköy'de oynadığı 9 maçı da galip tamamlayan 27 yaşındaki Slovak tenisçinin, bugüne kadar oynadığı 17 Challenger finalinde 8 şampiyonluğu bulunuyordu.

        Lukas Lacko ile bugüne dek sadece 2011 yılında ABD Açık elemesinde karşı karşıya gelen Romanya'nın erkeklerdeki bir numaralı tenisçisi 24 yaşındaki Marius Copil ise rakibine yine üstünlük sağlayamadı.

        Lukas Lacko'ya şampiyonluk kupasını, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu takdim etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ