Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Diğer Teniste 'oy'un içinde 'oy'un! - Tenis Haberleri

        2016 Rio sonrası federasyon seçimleri yaklaşırken, Tenis Federasyonu’nun iki yıl önce yaptığı statü değişikliğiyle sporcusu olmasa da uluslararası turnuva düzenleyen kulüplere ekstra delege hakkı tanıyarak, seçimlerde söz sahibi olmaya çalıştığı ortaya çıktı.

        22 Nisan 2014’te yapılan ana statü değişiklikliğiyle teniste 10 bin dolara kadar turnuva düzenleyen kulüplere ilave bir delege, 50 bin dolara kadar ödüllü turnuva düzenleyen kulüplere ilave ikişer delege ve 50 bin doların üstünde ödüllü turnuva yapan kulüplere ise her bir turnuva için ilave üç delege hakkı tanındı.

        Bu değişiklikle, halen Tenis Federasyonu Asbaşkanı olan Gökhan Dönmez’in eski ortağı olan ve Belek bölgesinde bu yıl düzenlenen 90 uluslararası turnuvanın tamamına yakınını Dönmez’in şirketi ile birlikte organize eden Özgür Ergüden’in ‘Tenis Ogranizasyonları Spor Kulübü’nün klasmanda hiç oyuncusu olmamasına rağmen son olağanüstü genel kurulda 11 delegeyle oy kullandığı belirlendi.

        LİGLER BİTTİ, DELEGE SAYISI DÜŞTÜ

        Asbaşkan Dönmez’in kurduğu Akademi Spor Kulübü de sporcu sayısı sadece 11 olmasına rağmen seçimde 11 delegeyle oy kullandı. Tenis Federasyonu’nun 3 yıl önce 1.Lig ve 2.Lig’leri iptal etmesiyle genel kurul delege sayısı 260’lardan 160’lara inerken, sadece sözü edilen iki kulübün toplam 22 oyla genel kuruldaki ağırlığı yüzde 15 oldu. Aynı delege yapısına göre 139 sporcusu bulunan ENKA’nın oy hakkı sadece 9 oldu.

        74 oyuncusu bulunan TED Kulübü’nün 8, 68 oyuncusu olan ATK’nın ise 4 oy hakkı bulunuyor. İzmir Kültürpark Kulübü 36 oyuncuyla 2, Ankara Tenis Kulübü de 46 oyuncuyla 4 oy kullanabiliyor.

        TURNUVALAR İÇİN 980 BİN TL ÖDENDİ

        Tenis Federasyonu, uluslarası turnuvalarda dağıtılan ödüllerin yüzde 20’sini karşılıyor. Geçen yıl Belek’teki 75’i aşkın uluslararası turnuva için Tenis Organizasyon (Özgür Ergüden), Tenis Akademi Ltd.Şti., Tenis Akademi Peyzaj Ltd.Şti. ve Kaya Turistik şirketlerine bu turnuvalarla ilintili olarak federasyon kasasından toplam 980 bin TL ödeme yapıldı.

        Bu turnuvaların sayısı 2016 yılı içinde 90’ı bulacak. Ancak federasyon, bu turnuvalardan elde edilen gelirden herhangi bir pay almıyor.

        HABERTÜRK SPOR | ÖZEL HABER / Murat AĞCA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ