Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis WTA WTA Finalleri başladı! - Tenis Haberleri

        Kadın Tenisçiler Birliği tarafından düzenlenen WTA Finalleri'nin ilk günündeki Kırmızı Grup maçlarında Simona Halep, Madison Keys'i, Angelique Kerber de Dominika Cibulkova'yı mağlup etti.

        İlk kez 1972'de düzenlenen, 2013 yılından bu yana da kadınlar dünya sıralamasının ilk 8 basamağındaki tenisçileri karşı karşıya getiren WTA Finalleri'nin 46'ncısı Singapur'da başladı.

        Kırmızı Grup karşılaşmalarının oynandığı ilk günün açılış maçında, 3 numaralı seribaşı Simona Halep ile 6 numaralı seribaşı Madison Keys korta çıktı.

        Rumen tenisçi Halep, ABD'li rakibi Keys'i 1 saat 9 dakika sonunda 6-2 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek turnuvaya hızlı bir giriş yaptı.

        DÜNYA 1 NUMARASI GALİBİYETLE BAŞLADI

        Kırmızı Grup'taki diğer maçta, bu yıl Avustralya Açık ve ABD Açık'ta şampiyon olan, Serena Williams'ı 186 hafta sonra dünya sıralamasının zirvesinden indiren 1 numaralı seribaşı Angelique Kerber ile 7 numaralı seribaşı Dominika Cibulkova karşılaştı.

        İlk seti, 7-6 Alman sporcu Kerber aldı. Sonraki seti 6-2 üstün bitiren Slovak Cibulkova, skoru 1-1'e getirdi. Final setini 6-3 kazanan Kerber, 2 saat 18 dakika süren müsabakadan 2-1 galip ayrıldı.

        Turnuvada yarın Beyaz Grup'ta Agnieszka Radwanska-Svetlana Kuznetsova ve Karolina Pliskova-Garbine Muguruza maçları oynanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ