Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Diğer Çağla Büyükakçay: Hayal bile edemezdik - Tenis Haberleri

        Ankara’da gerçekleşen TEB BNP Paribas Tennis Stars Series için Türkiye’ye gelen Kanadalı raket Euenie Bouchard ve milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay önemli açıklamalar yaptı.

        İkili, ülkemizde tenis sevgisinin azımsanmayacak düzeyde olduğunu söyledi. Türkiye’de olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Kanadalı Bouchard, “Bu Türkiye’ye ilk gelişim. Ancak buraya gelen önemli sporculardan, Türkiye’de tenisin gelişmekte olduğunu ve ilgi çektiğini duymuştum. Güzel turnuvalar düzenleniyor. Tenis adına sevindirici bir durum. Seyircinin ilgisi de harika!” dedi. Rüya gibi geçen 2014 yılında Wimbledon’da şampiyonluk maçına çıkan ve Grand Slam finali oynayan ilk Kanadalı olan 22 yaşındaki Bouchard, “Harika bir sezonun ardından beklentiler ve baskı artıyor. Bu sene çok iyi değildim. Şanssız maçlar kaybettim. Hayat ve tenis adına birçok şey öğrendim. Ancak bazı hayal kırıklıkları yaşadım” ifadelerini kullandı.

        Kuala Lumpur’daki WTA turnuvasında çeyrek finalde milli raketimiz Çağla Büyükakçay’la yaptıkları maça da değinen Bouchard, “Çekişmeli ve çok zorlayıcı bir karşılaşmaydı” yorumunda bulundu. Başarılı raket, temsilcimizi 6-1, 6-4’lük setlerle yenmişti.

        ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY: KENDİME LİMİT KOYMUYORUM

        Kariyerindeki en parlak yılı geride bıraktığını söyleyen Çağla Büyükakçay da “Yaşadığım ilklerin güçlü bir sporcu olmama büyük katkısı oldu. İstanbul Cup şampiyonluğu yaşadım, ilk kez Grand Slam oynadım ve olimpiyatlara katıldım. Türk tenisi için bazı ilklere imza attığım için çok güzel bir yıl oldu. Temennim gelecek yılın da en az bu kadar güzel geçmesi” dedi.

        Başarılı sporcu sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de çok güzel bir noktaya geliyor tenis. İlgi çok güzel. Önceliğim tenis seviyemi korumak ve daha da ileriye götürmek olacak. Hedefim ilk 50 ama limit koymuyorum. Türk tenisinin çok daha iyi başarılar elde etmesini istiyorum. Yeni WTA şampiyonluğu, ilk 20 belki de... Her zaman ileriyi hedefleyerek devam edeceğiz. Tenis sevgisinin benimle birlikte artması güzel. Bu da beni motive ediyor. Genç nesil öğrenerek geliyor. Önceden bize yatırım yapmaya gerek yoktu. Zaten Türkiye’de olmaz gözüyle bakılıyordu. Hayal edemeyeceğimiz şeylerdi. Ankara’da harika bir organizasyon oldu. Seyirciler müthişti. Herkese teşekkür ederim, her şey çok güzeldi.”

        HABERTÜRK SPOR / ERTUĞRUL GÜNEŞ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ