Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Avustralya Açık'ta rakipler belli oldu - Tenis Haberleri

        Melbourne kentinde 16-29 Ocak tarihlerinde düzenlenecek sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta tek erkeklerde dünya 1 numarası Büyük Britanyalı Andy Murray, Ukraynalı 93 numaralı seribaşı Illya Marchenko ile eşleşti.

        Uzun bir sakatlık arasının ardından yeniden tenise dönen 17 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer ile 5 numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori, kurada aynı torbada bulundukları için çeyrek finalden itibaren Murray'nin muhtemel rakipleri arasında yer alacak.

        Turnuvanın son şampiyonu dünya 2 numarası Sırp Novak Djokovic ise ilk turda 40 numaralı seribaşı İspanyol Fernando Verdasco ile karşılaşacak. Djokovic, Avustralya Açık'tan zaferle ayrılması halinde, kariyerinde bu turnuvada 7'nci şampiyonluğa ulaşan ilk erkek tenisçi konumuna gelecek.

        Kariyerinde 3 grand slam şampiyonluğu bulunan 4 numaralı seribaşı İsviçreli Stanislas Wawrinka ile Slovak Martin Klizan, 9 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal ile de Alman Florian Mayer maça çıkacak.

        Federer'in rakibi, ön eleme turu maçlarının ardından belli olacak.

        KERBER'İN RAKİBİ UKRAYNALI TSURENKO

        Tek kadınlarda ilk turda, dünya 1 numarası Alman Angelique Kerber, 61 numaralı seribaşı Ukraynalı Lesia Tsurenko ile mücadele edecek.

        Turnuvada daha önce 6 şampiyonluğu bulunan dünya 2 numarası ABD'li Serena Williams ise İsviçreli 48 numaralı seribaşı Belinda Bencic ile karşılaşacak. 35 yaşındaki Williams, organizasyondan zaferle ayrılması halinde, 23'üncü grand slam şampiyonluğuna ulaşan tek kadın tenisçi olacak.

        İlk tur maçlarında ayrıca, Polonyalı 3 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska ile Bulgar Tsvetana Pironkova, dünya 4 numarası Romanyalı Simona Halep ile de ABD'li Shelby Rogers karşı karşıya gelecek.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ