Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Grand Slams Nadal 3 yıllık Grand Slam hasretine nokta koydu - Tenis Haberleri

        Sakatlık sorunları yaşadığı 2015 ve 2016 sezonları sonrasında bu yıl Avustralya Açık’ta finale yükselen ancak Roger Federer’e yenilen 31 yaşındaki tenisçi, 2017 Roland Garros’da önceki gün elde ettiği şampiyonlukla tarihe geçti.

        Monte Carlo Masters, Barcelona Açık ve Madrid Masters’ta şampiyonluğa ulaşıp dönüşünün sinyallerini veren Nadal, 2017’deki 4. şampiyonluğunu Roland Garros’yu kazanarak aldı.

        REKLAM

        Finalde Stan Wawrinka’yı 6-2, 6-3, 6-1’lik setlerle deviren 31 yaşındaki tenisçi, 3 yıllık Grand Slam hasretine son verirken, Paris’te 10. kez şampiyonluğa ulaşıp açık dönemde bir Grand Slam’de 10 kez zirveye çıkan ilk tenisçi oldu. Profesyonel tenisçilerin amatör oyuncularla karşılaşmasına izin verildiği 1968’den itibaren Wimbledon’ı tek kadınlarda 9 kez kazanan Martina Navratilova’yı geride bırakan Nadal’ın, tüm zamanlar rekorunu kırması için ise Avustralya Açık’ta 11 şampiyonluğu bulunan Margaret Court’u geçmesi gerekiyor.

        TEKLERDE 73. KUPASI

        2014 Fransa Açık’tan bu yana ilk, kariyerindeki 15. Grand Slam şampiyonluğuna ulaşan Nadal, teklerdeki 73. kupasını aldı. Açık dönemde en fazla toprak kort turnuvası kazanan erkek tenisçi unvanının sahibi olan İspanyol tenisçi, rekorunu 53 şampiyonluğa çıkardı. Nadal ayrıca, ABD’li efsane raket Pete Sampras’ı geride bırakıp en fazla Grand Slam turnuvası kazanan 2. erkek tenisçi unvanını ele geçirdi. Jimmy Connors (109), İvan Lendl (94), Roger Federer (91), John McEnroe (77) ve Rod Laver’dan (74) sonra açık dönemde en fazla tekler zaferi bulunan 6. erkek tenisçi olan Nadal, ilk 5’e yaklaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ